UBAT SELSEMA TAK MENGANTUK


Oleh kerana tak tertahan, asyik dok soksek soksek. Tengahari semalam melangkah jua ke farmasi cari ubat. Tak pernah makan ubat ni. Tapi, telah dicadangkan untuk makan ubat ni, sebab tak menyebabkan mengantuk. So, try je lah.. Baru makan 2 biji. Petang semalam sebiji dan pagi tadi sebiji. Masih selsema. Aduhai... tak tertahan rasa bila selsema kan. Mata berair je, hidung pula dah luka sebab asyik guna tisu... 

Inilah rupanya uabt tu. Dah 26 tahun, tak pernah kenal ubat selsema tak mengantuk. hikhik.. Yang pernah makan dulu memang menyebabkan mengantuk. Lepas makan, memang syok je tertidur. hihi.. Tapi, ok juga try ubat ni. Sebab berkerja kan, so takdelah mengantuk nak tidur, cuma rasa tak selesa je .. 


Terima kasih kepada semua yang mendoakan kesembuhan saya :)



Previous
Next Post »

11 comments

Click here for comments
2 December 2014 at 13:35 ×

semoga cepat sembuh ya...

Balas
avatar
admin
2 December 2014 at 13:50 ×

Salam ros..
get well soon yer=)
~CikSiti~

Balas
avatar
admin
2 December 2014 at 14:26 ×

biasanya ubat selsema memang mengantuk kan? hu hu hu...

Balas
avatar
admin
2 December 2014 at 16:55 ×

moge cepat sihat ros..

Balas
avatar
admin
2 December 2014 at 18:30 ×

Moga kak ros cepat sembuh. Saya jarang selsema. Tapi sekali kena memang lama ni pulih

Balas
avatar
admin
2 December 2014 at 23:11 ×

kalau saya pulak lebih suka yang mengantuk..boleh tidur berehat..nanti bangun lega la sikit..

Balas
avatar
admin
3 December 2014 at 23:16 ×

Elakkan ambil ubat yunk... Cuba cara traditional kalau boleh. Tapi susah jugak sebab awak bekerja kan...

Balas
avatar
admin
4 December 2014 at 04:39 ×

Loratadine memang x ngantuk.
Saya pun ambik juga time kerja.
Kena ambik cepat2 jangan tunggu hidung dah berair lama :)

Balas
avatar
admin
4 December 2014 at 19:53 ×

alaa siannya ros.. moga cepat sihat ye

Balas
avatar
admin
7 December 2014 at 10:39 ×

semoga cepat sembuh ya kak ^___^

Balas
avatar
admin
10 December 2014 at 14:05 ×

ohh..ada rupanya ubat selesam x pengantuk..bagus nih

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment