UBAT SELSEMA TAK MENGANTUK - INILAH REALITI

Tuesday, 2 December 2014

UBAT SELSEMA TAK MENGANTUK


Oleh kerana tak tertahan, asyik dok soksek soksek. Tengahari semalam melangkah jua ke farmasi cari ubat. Tak pernah makan ubat ni. Tapi, telah dicadangkan untuk makan ubat ni, sebab tak menyebabkan mengantuk. So, try je lah.. Baru makan 2 biji. Petang semalam sebiji dan pagi tadi sebiji. Masih selsema. Aduhai... tak tertahan rasa bila selsema kan. Mata berair je, hidung pula dah luka sebab asyik guna tisu... 

Inilah rupanya uabt tu. Dah 26 tahun, tak pernah kenal ubat selsema tak mengantuk. hikhik.. Yang pernah makan dulu memang menyebabkan mengantuk. Lepas makan, memang syok je tertidur. hihi.. Tapi, ok juga try ubat ni. Sebab berkerja kan, so takdelah mengantuk nak tidur, cuma rasa tak selesa je .. 


Terima kasih kepada semua yang mendoakan kesembuhan saya :)



11 comments:

  1. biasanya ubat selsema memang mengantuk kan? hu hu hu...

    ReplyDelete
  2. Moga kak ros cepat sembuh. Saya jarang selsema. Tapi sekali kena memang lama ni pulih

    ReplyDelete
  3. kalau saya pulak lebih suka yang mengantuk..boleh tidur berehat..nanti bangun lega la sikit..

    ReplyDelete
  4. Elakkan ambil ubat yunk... Cuba cara traditional kalau boleh. Tapi susah jugak sebab awak bekerja kan...

    ReplyDelete
  5. Loratadine memang x ngantuk.
    Saya pun ambik juga time kerja.
    Kena ambik cepat2 jangan tunggu hidung dah berair lama :)

    ReplyDelete
  6. alaa siannya ros.. moga cepat sihat ye

    ReplyDelete
  7. semoga cepat sembuh ya kak ^___^

    ReplyDelete
  8. ohh..ada rupanya ubat selesam x pengantuk..bagus nih

    ReplyDelete