Breaking

Sunday, 19 November 2017

LIRIK LAGU VIRGOUN - Surat Cinta Untuk Starla

Assalamualaikum. Tadi, Cik Rose terdengar satu lagu di radio. Dengar rangkap pertama, Cik Rose dah jatuh hati. Jatuh hati dengan bait-bait liriknya. Bila dengar part ' Aku pernah berpikir tentang, Hidupku tanpa ada dirimu' Cik Rose dah mula rasa sebak. Oleh kerana jarang dengar radio, Cik Rose tak pasti siapa yang nyanyikan lagu ni. Tapi, seingat Cik Rose, pernah lihat satu video di instagram. Tapi, memang tak ingat siapa yang edit masukkan gambar keluarga dengan berlatang belakangkan lagu ini. Cik Rose tanya teman sepejabat, namun tak dapat jawapan.

Oleh kerana Cik Rose ada ingat satu baris lirik tu, maka Cik Rose google je. hihi. Dah dapat jawapan. Lagu nyanyian Virgoun, berjudul Surat Cinta Untuk Starla.


Macam biasa, Cik Rose kongsikan liriknya. Bolehlah kita nyanyi sama-sama kan. Lagu ni bukan berentak sedih. Lagu ni lebih kepada penceritaan, tapi liriknya memang menyentuh hati Cik Rose. Biasalah jiwa sensitif kan. hikhik.



LIRIK LAGU VIRGOUN - Surat Cinta Untuk Starla

Ku tuliskan kenangan tentang

Caraku menemukan dirimu
Tentang apa yang membuatku mudah
Berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan cantikmu
'kan teramat panjang puisi
'tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang
Hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkah lebih indah dari
Yang ku jalani sampai kini


Aku selalu bermimpi tentang
Indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu
Meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Dan telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu
Untukmu, hidup dan matiku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap di sini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu



2 comments:

  1. Lirik lagunya ada mesj yang tersendiri, sederhana dan tidak keterlaluan tapi menyentuh hati!

    ReplyDelete