Mercun PoP!

August 02, 2012

Hai semua.. Nak imbau balik zaman dulu-dulu kala. Eh, yeke?.. hihihi.. Sape pernah main mercun pop?.. Sudah semestinya saya pernah main :)
Apa,tak pernah main?. yeke ni.. Macam ni mercun pop, tengok ni :


Ni je lah mercun yang pernah saya main time budak-budak dulu.. Yang lain-lain memang tak berani. Takut sangat. hihihi..

Nak bagi pesanan ikhlas ni, tolonglah jangan main mercun ye. Bahaya.. Tapi, ramai je budak-budak yang main dan jadi mangsa ni. Jadikan apa yang kita dah dengar dari berita tentang kecederaan bermain mercun tu sebagai iktibar ye.. Jangan diulang lagi ye..


p/s : masa kecik-kecik dulu pernah kena kejar ngan mercun lebah.. huhuhu.. jiran-jiran yang main. Takut giler masa tu..


Ros.reeza

You Might Also Like

41 comments

  1. mercun pop2 .. tyme kanak2 mmg suka main mercun nie. heheh
    jom join GA yana http://nazlyizan.blogspot.com/2012/08/saya-nak-sampul-duit-exclusive-yana-1st.html

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum ros....betul tu jgn main mercun bahaya ...:)

    ReplyDelete
  3. mercun pop ni, sepanjng tahun bley beli da kan... kot dulu, time raya jer baru timbul

    ReplyDelete
  4. sy pun galakkan anak-anak main mercun ni jer..takut juga bagi main yg berpusing dn terbang bagai tu..:)

    ReplyDelete
  5. nih faveret gua ni..salu tikam2 kat kucing..haha... dah besar kedabak pun aku still buat macam ni lagi... kanak2 ribena..heee

    ReplyDelete
  6. pernah main!..hehe sekarang dah besar ni pun rasa teringin nak main..tapi cover..haha

    ReplyDelete
  7. rasanya ni la mercun paling selamat kot buat masa ni kuikuikui

    ReplyDelete
  8. @Yana Aina yup,betul tu.. ni je lah yg Ros main time kecik2 dulu :)
    ok, t Ros tengok ye

    ReplyDelete
  9. @lia
    a'a.. anak2 buah saya cukp suka main ni.. sebab senang je.. baling kat lantai je kan.. hihihi

    ReplyDelete
  10. @izz iizza ye,betul tu.. takut ada yg cuai ke apa ke.. nanti tercedera pula kan..

    ReplyDelete
  11. @Momo eh, jgn la.. sian kat kucing tu :)

    ReplyDelete
  12. @nur anis hehehhe.. Ros, kalau balik kg, tak ada cover2 dah.. join anak buah main sekali. kadang2 kita yang lebih dari dia..

    ReplyDelete
  13. Betul2 takde guna main mercun, sia-sia je hidup nanti..

    ReplyDelete
  14. @Sherwieyna Muzzawer betul tu.. nanti mak ayah jugak yang sedih n susah :(

    ReplyDelete
  15. kalau dya dh menangis2 dah kena kjr ngn mercun..haha

    ReplyDelete
  16. Tecik-tecik dulu tak merasa nak main mercun mcm org lain....hehe...kalau ada pun merasalah main bunga api yang patern lama,yg nya batang besi tu..

    ReplyDelete
  17. anak buah sy klu dpt mercun Pop ni mmg suka hati sgt la dia...x mkn pun xpe..haish..macam2 :)

    ReplyDelete
  18. @dyabunga hihhi.. masa tu budak2.. Rasanya memang Ros dah nangis time tu..

    ReplyDelete
  19. @C'Jai main bunga api memang best.. tapi tak tahan la dengan asapnya.. huhuhu

    ReplyDelete
  20. mercun ni tak bahaya..

    salam kenal n follow yer

    ReplyDelete
  21. kalo bukan raya pun saya suka main mercun ne sbb sentiasa ada jual..hihi

    ReplyDelete
  22. Pernah jgk main dulu, pop pop bunyi dier....... hahaa

    ReplyDelete
  23. mercun nk yg paling senang nak main & x bahaya rasanya..kecik2 dulu akak main mercun papan..hehe

    ReplyDelete
  24. Azfar takut dgn mercun ni. ala, tk rock la kan. heehe..

    ReplyDelete
  25. suka main bnda ni! tp skrg tkut dh nk main..hihi

    ReplyDelete
  26. missha dlu memng main mercun ni je..hehe..nk main yg lain, memng tak berani :)

    ReplyDelete
  27. best main ni..
    selamat utk semua..
    tp awas..hehehe.. pasir dia banyak..
    kene sapu la lps main..;-)

    ReplyDelete
  28. @LiYa HaNiF :: salam perkenalan JUgak :)
    tima kasih sudi singgah sini :)

    ReplyDelete
  29. @~Sweet Honesty~ hihihi.. dah besar2 pun still main ek..

    ReplyDelete
  30. @mama aryan mercun papan.. takut tau.. bising la bunyi dia..

    ReplyDelete
  31. @missha sama la kita :)
    ni je yang paling simple kan.. hihihi

    ReplyDelete
  32. @Pokok Manggis Depan Rumah betul tu.. sebab tu nak main, main kat luar rumah.. senang nak sapu.. hihihi.. nanti mak marah :)

    ReplyDelete
  33. ala..teringat zaman kecik2 dulu hehehe :)

    ReplyDelete
  34. hahah..i hate bunyi nie..sebab dulu2 saya pernah terkejut sakan dengan mercun ni..macam bom bunyi nya...benci3...hahah :D


    jom jalan2 keblog saya

    ...cerita kat c tu

    ReplyDelete
  35. teringat zaman kita dulu2 main benda ni kan?...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS