MAKANAN BURUNG MURAI BATU YANG BERKUALITI - GOLDEN EAGLE

December 23, 2013




Apa khabar semuanya?.. Semoga kita semua berada dalam keadaan yang sihat sahaja.. Alhamdulillah kita masih bernafas di Bumi Allah ini...

Ok, pagi ni nak celoteh bab Burung Murai Batu lagi.. Sambungan entry semalam.. Kalau yang belum baca, boleh baca dulu yer, baca kat sini, BURUNG MURAI BATU TERBAIK...

Nak tahu burung murai batu kami makan ape?... Jeng, jeng, jeng..

Inilah dia makanannya :


Memang best makanan ni tau.. Sebelum bagi makan yang ni, suami saya beli makanan dia kat kedai burung yang biasa je.. Orang panggil dedak kampung.. Dalam plastik je. Lepas tu, suami saya ni join group MURAI BATU kat facebook. Kat situ suami saya tanyalah serba sedikit perihal burung ni.. Petua-petua kan,,. Kat situlah, otai -otai tu perkenalkan makanan ni.. Makanan ni tak de jual kat kedai-kedai burung tau,. Hanya melalui owner yang buat dan kawan-kawan owner je lah.. Suami saya pun beli ada kawan owner tu. Dia duduk di Pontian.. So, dia pos kan je.. Satu botol ni RM30 sekali postage.. Orang melayu yang buat.. Memang bagus tau makanan ni,.. Berkhasiat.. hikhik.. Sejak dah makan ni, ada perubahanlah pada burung Murai Batu kami. Dah ringan mulut dia.. Suka berceloteh(maksudnya berbunyi la kan )....




Ni lah rupa makanan tu :




Orang panggil GE je makanan ni :)
Selain tu, boleh juga bagi cengkerik. Tapi tak boleh bagi makan selalu. Sebab nanti  Murai Batu ni panas.. Sekali sekala tak ape :)



You Might Also Like

22 comments

  1. dah follow juga
    www.azlinaazis.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wah ada makanan special ye utk burung..hehe bila burung murai bunyi sedap je dgr..

    ReplyDelete
  3. Baru tau burung murai de makanan sndri ye

    ReplyDelete
  4. Kalau tak becok bukan murailah namanya. Apa lagi dpt makanan baik makin becoklah ye Ros..

    ReplyDelete
  5. ingatkan boleh bagi makan buah je..

    ReplyDelete
  6. husband yer yg minat bela burung ni? rose minat apa??

    ReplyDelete
  7. nanti tape video bila murai batu berbunyi tau..

    ReplyDelete
  8. wah. mcm supplement pulak. bagus murai ni dpt tuan mcm suami ros :-)
    semoga berbahagia ye cik murai.
    ingat murai adik kt kg. hilng sbb dicurik.hukhuk

    ReplyDelete
  9. Terima kasih sokong GE.
    Zul langat

    ReplyDelete
  10. Mcm mna nk bli mknan brung ni? Sya nk bli 1 bole?

    ReplyDelete
  11. Sya nk bli mkanan brung ni 1 bole? Mcm mana caranye..

    ReplyDelete
  12. Sya nk bli mkn brung bole? Brapa no fon?

    ReplyDelete
  13. Mcm mna nk bli mknan brung ni? Sya nk bli 1 bole?

    ReplyDelete
  14. Mcm mna nk bli mknan brung ni? Sya nk bli 1 bole?

    ReplyDelete
  15. Mcm mna nk bli mknan brung ni? Sya nk bli 1 bole?

    ReplyDelete
  16. @Siti nurulakhbar Akhbar Boleh cari saudara Zul Langat di facebook atau tuan boleh cari Kelab MuraiBatu Malaysia di Facebook.

    ReplyDelete
  17. Terima kasih puan....kerana support GE.
    Zul langat.

    ReplyDelete
  18. assalamualaikom abg zul Langat...sya nk tya berat GE bpa gram ya...maaf ya...hehehe

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS