BENDERA BERKIBAR DI ANGKASA

January 03, 2014





Lokasi : Rumah mak ayah saya di Kedah.

Bendera Kedah dan Johor....

Bendera Kedah tu memang ayah saya yang letak.. Bendera Johor pula abang saya yang letak.. Abang saya pernah kerja di Kluang, Johor lebih kurang 6 tahun. Jadi memang dah sayang negeri Johor.... Tapi sekarang abang saya dah posting ke Perlis.. Kebetulannya sekarang ni saya pula yang bekerja di Johor Bahru.. Mengikut suami. Sebelum ni kerja di KL...

Memang banyak kena mengena family saya dengan Johor. 

Pertama macam saya cakap kat atas, abang saya kerja di Kluang , Johor selama enam tahun. 

Kedua, sekarang saya pula yang bekerja di Johor. Baru masuk setahun 3 bulan..

Ketiga, suami say pun dah bekerja di Johor selama 10 tahun. (Suami saya berasal dari Jitra, Kedah)...Biasalah anggota Tentera.

Keempat, kakak saya iaitu Kakyang pun berkahwin dengan orang Mersing, Johor. Tapi , dorang duduk Kedah. Sebab abang ipar saya kerja di Kedah.... 

Itu je lah.. Eh macam ni pun dipanggil kena mengena ke?... Biarlah labu.... hihihi....




You Might Also Like

17 comments

  1. hehehhe... bersemangat betol~
    selalu org pasang bendera malaysia jer.. hehehehe.. bagus2~

    ReplyDelete
  2. Semangat btol ye. Senang nak cari rumah ni. Cari je yang ada bendera Kedah dgn Johor. :)

    ReplyDelete
  3. ada kaitan tu ada..hehehe. pusing2 johor kedah juga ya

    ReplyDelete
  4. dh cukup reason utk syg negeri johor :)

    ReplyDelete
  5. wahhh bagai aur dengan tebing.. hehe.. bleh gitu?

    ReplyDelete
  6. waa.. byk sejarah ye dgn johor. semoga di johor ros akan dipermudahkan juga utk dapat cahaya mata.aamiin

    ReplyDelete
  7. kira kena mengena jugak la tuh.. heheh

    ReplyDelete
  8. Bagus betul emak dan ayah Ros, berjiwa patriotik

    ReplyDelete
  9. Jgn nanti abg letak bendera perlis plak...penuh bendera kat rmh mak ayah ros tu...hehe...utara dan selatan tak dpt dipisahkan ye ros.....

    ReplyDelete
  10. wah.. dekat rumah pon ade bendera.. semangat betul.. suke!~

    ReplyDelete
  11. wahhh semangatnye.. abg rose tu mesti penyokong JDT kan? hihihi..

    ReplyDelete
  12. Ohhh Kedan dan Johor. Patutlah macam tak familiar. Kita orang Selangor ehehe :p

    ReplyDelete
  13. Wah semangat cintakan negeri..bgus2

    ReplyDelete
  14. Patriotiknye. Tapi cantik jugak bila rumah dihiasi dengan bendera.

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS