PISANG GORENG CHEESE SEDAP !



Pernah tak makan pisang goreng cheese?. Saya ni baru first time rasa tau. Alkisahnya masa kat office, kawan-kawan office dok cerita pasal pisang goreng cheese ni. Punyalah dok cari hari Isnin lepas. Tapi kedai makcik tu tutup. Pastu hari Rabu lepas terus call makcik tu tanya buka tak? Makcik tu kata buka, terus order. Dasyat tu. Order by call je. hihi. Pastu terus gi ambil. Kalau macam kat gambar atas ni harga dia RM 5. Makan panas-panas memang sedap. Penggemar cheese mesti suka kan. Macam saya, tak gemar cheese sangat, so takdelah rasa nak beli lagi. hihi. Tekak melayu kan. Tapi, kawan- kawan yang suka cheese semua nak repeat order lagi nanti. Memang terbaiklah makcik ni punya gerai. Gerai ni terletak kat Larkin, JB.  Ada dua gerai kat area tu yang jual pisang goreng cheese ni. Mengikut kata kawan saya yang selalu pi beli, gerai makcik ni ramai yang suka sebab 'tak kedekut cheese'. Memang banyak dia letak. Seronok je dok tengok dia sagat cheese tu. Pastu setiap lapisan ada cheese, bukanlah kat atas je kan cheese dia tu.. Kalau kat gerai yang satu lagi tu, cheese kurang tapi coklat dia lebih. So, ikutlah selera masing-masing. hihi.

Pukul 12 dah buka gerai ni. Dan memang cepat habis.. Kat situ ada macam-macam jugak. Selain pisang goreng cheese, ada jugak keropok lekor, kuih muih. Eh terpromosi pulak. hihihi.


Previous
Next Post »

44 comments

Click here for comments
19 September 2014 at 09:53 ×

dah lama famous tp kat ipoh nie belum jumpa lagi kedai yang jual pisang goreng cheese..teringin juga nak rasa..

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 09:54 ×

wahhh..meleleh air liur ..belum pernah merasa tapi dh dapat agak kesedapannya..akak ni dah la pengemar cheese..

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 10:00 ×

Pernah makan dulu masa belajar kat Indon. Sedap :)

http://nurulzayani.blogspot.com/

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 10:08 ×

akak kurang minat juga, budak2 mmg lah..sbnrnya buat sendiri pun boleh😊

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 10:15 ×

Nampak sedap.. Larkin tu mkcik tu niaga kt mne? Kt bustand larkin ke?

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 10:29 ×

wah, macam nak try je ;)

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 10:38 ×

Salam perkenalan...tak pernah try lagi pisang goreng cheese ni...sedap ekk?...lagi pun, kat sini mmg susah kot nak cari..hihihihi...

Btw..saya ada tag Ros untuk LIEBSTER AWARD..jom join..

http://www.akuseorangsu.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 11:01 ×

Tak pernah mkn, tp teringin nak rasa ... Ramai kate sedapppp

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 11:05 ×

wahhh.. sedapnya... xpernah try lag nih.. rasanya nk kena buat sendiri kot...

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 11:08 ×

sis sy penah mkn pisang goreng cheese ni. lagi sedap klu makan pns2 n byk cheese + choc rice. siyes mmg sedap sis. hee

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 11:32 ×

selalu je dengar kawan2 sebut, sekali pon belum penah makan lagi..

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 11:51 ×

dekat sane popular betul pisang chesse tu.. mbe2 sume dok post kat fesbuk kat ig.. meleleh jugak, tapi belum kesempatan nak merasa.. tak pernah jumpa pulak area sini sis

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 12:00 ×

wah sedapnya...teringin nak makan tp belum jumpa lg..

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 12:04 ×

mama hampir hari-hari makan ni.. hihih... suke gile

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 12:12 ×

alhamdulillah sedapnya akak tengok ni
mintak sikit ros :)

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 14:41 ×

sedap nyer..tak pernah try lagi..

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 14:42 ×

sedapnya cheese. sy tak pernah makan. huhu. rm5 nampak banyak tu. kalo la jumpa memang tiap2 ari nak beli.

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 15:26 ×

penah dengar ajeeeee tak penah rasa lagi. oooit telan air liur dibuatnya hahaha. CT ni pantang dengar cheese

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 16:04 ×

Sedap nye..
Saya mmg suka sangat kalau cheese2 ni.

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 16:15 ×

sy pun mmg dok mencari goreng pisang cheese..alahai sedapnya..

Balas
avatar
admin
19 September 2014 at 22:11 ×

Oh sy sukaknnya...
Kat tempat sy..10 ketul 4 ringgit je.. :-)

p/s: salam kenal..first time dtg sini dr apps edisi blog :-)

Balas
avatar
admin
20 September 2014 at 03:43 ×

Best kan?! Entri ros byk menggoda akak ni :)

Balas
avatar
admin
20 September 2014 at 12:57 ×

as salam.. larkin belah mana ye... dah lama cr...TIA

Balas
avatar
admin
20 September 2014 at 18:32 ×

kat sabah ni popular banana cheesee konon.. tp xpernah try lagi

Balas
avatar
admin
20 September 2014 at 21:42 ×

Sedapnya... terliur pula tengok. hehe

Balas
avatar
admin
20 September 2014 at 22:16 ×

ida suka pisang cheese! sini ade jual mahal sikit.. hihihi

Balas
avatar
admin
20 September 2014 at 22:17 ×

ida suka pisang cheese! sini ade jual mahal sikit.. hihihi

Balas
avatar
admin
21 September 2014 at 09:05 ×

Erk. Cx tk brpe ok dgn cheese. Cpt muak. Tp kalau cheese dkt buger tu tkpe kalau byk hahahha!!

Balas
avatar
admin
21 September 2014 at 13:35 ×

sedapnya..sungguh teringin..
kt sini xde lg

Balas
avatar
admin
21 September 2014 at 15:00 ×

ros x minat ke sbb katz maybe x nk ordef lg :-) selera masing2 kan x sama x cuba x tahu kan

Balas
avatar
admin
21 September 2014 at 17:39 ×

Sedap tu ketak cheese ngan coklat. Itulah kan tekak nasung2 x sama dh x nk cuva lg lah tu :-)

Balas
avatar
admin
22 September 2014 at 13:58 ×

wow. pisang goreng cheese? serious! :O

nnti kalau jmpa, mmg kompem nak beli :D

Balas
avatar
admin
22 September 2014 at 14:52 ×

memang lazat ke ni ? tak pernah try. takut pn nak try. takut tak sedap hahahahaha. btw, new follower here. hehee. so, hi!

Balas
avatar
admin
23 September 2014 at 13:33 ×

err...akak tak suke cheese..

Balas
avatar
admin
Anonymous
17 November 2014 at 11:48 ×

Makcik tu siapa nama nyee ? mak bedah ke ?

Balas
avatar
admin
18 December 2014 at 15:29 ×

memang terbaik goreng pisang cheese yang kat larkin ni (depan maslee market) .nana pun memang selalu beli kat situ.

kalau kat KL pulak,area AU2 keramat berhampiran petronas ada.pun sama sedap dan terbaik :)hihi..nampak betul nana peminat gpc ni..

salam perkenalan
jemput ke blog nana :)

Balas
avatar
admin
6 February 2015 at 07:38 ×

Best. Kalau peminat cheese ok la. Tapi kalau tak minat memang muak. Memang tengah hot sekarang nih. Katanya asal dari indonesia.

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment