PISANG GORENG CHEESE SEDAP !

September 19, 2014



Pernah tak makan pisang goreng cheese?. Saya ni baru first time rasa tau. Alkisahnya masa kat office, kawan-kawan office dok cerita pasal pisang goreng cheese ni. Punyalah dok cari hari Isnin lepas. Tapi kedai makcik tu tutup. Pastu hari Rabu lepas terus call makcik tu tanya buka tak? Makcik tu kata buka, terus order. Dasyat tu. Order by call je. hihi. Pastu terus gi ambil. Kalau macam kat gambar atas ni harga dia RM 5. Makan panas-panas memang sedap. Penggemar cheese mesti suka kan. Macam saya, tak gemar cheese sangat, so takdelah rasa nak beli lagi. hihi. Tekak melayu kan. Tapi, kawan- kawan yang suka cheese semua nak repeat order lagi nanti. Memang terbaiklah makcik ni punya gerai. Gerai ni terletak kat Larkin, JB.  Ada dua gerai kat area tu yang jual pisang goreng cheese ni. Mengikut kata kawan saya yang selalu pi beli, gerai makcik ni ramai yang suka sebab 'tak kedekut cheese'. Memang banyak dia letak. Seronok je dok tengok dia sagat cheese tu. Pastu setiap lapisan ada cheese, bukanlah kat atas je kan cheese dia tu.. Kalau kat gerai yang satu lagi tu, cheese kurang tapi coklat dia lebih. So, ikutlah selera masing-masing. hihi.

Pukul 12 dah buka gerai ni. Dan memang cepat habis.. Kat situ ada macam-macam jugak. Selain pisang goreng cheese, ada jugak keropok lekor, kuih muih. Eh terpromosi pulak. hihihi.


You Might Also Like

44 comments

  1. dah lama famous tp kat ipoh nie belum jumpa lagi kedai yang jual pisang goreng cheese..teringin juga nak rasa..

    ReplyDelete
  2. wahhh..meleleh air liur ..belum pernah merasa tapi dh dapat agak kesedapannya..akak ni dah la pengemar cheese..

    ReplyDelete
  3. Pernah makan dulu masa belajar kat Indon. Sedap :)

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. akak kurang minat juga, budak2 mmg lah..sbnrnya buat sendiri pun boleh😊

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap.. Larkin tu mkcik tu niaga kt mne? Kt bustand larkin ke?

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan...tak pernah try lagi pisang goreng cheese ni...sedap ekk?...lagi pun, kat sini mmg susah kot nak cari..hihihihi...

    Btw..saya ada tag Ros untuk LIEBSTER AWARD..jom join..

    http://www.akuseorangsu.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  7. Tak pernah mkn, tp teringin nak rasa ... Ramai kate sedapppp

    ReplyDelete
  8. wahhh.. sedapnya... xpernah try lag nih.. rasanya nk kena buat sendiri kot...

    ReplyDelete
  9. sis sy penah mkn pisang goreng cheese ni. lagi sedap klu makan pns2 n byk cheese + choc rice. siyes mmg sedap sis. hee

    ReplyDelete
  10. selalu je dengar kawan2 sebut, sekali pon belum penah makan lagi..

    ReplyDelete
  11. dekat sane popular betul pisang chesse tu.. mbe2 sume dok post kat fesbuk kat ig.. meleleh jugak, tapi belum kesempatan nak merasa.. tak pernah jumpa pulak area sini sis

    ReplyDelete
  12. wah sedapnya...teringin nak makan tp belum jumpa lg..

    ReplyDelete
  13. mama hampir hari-hari makan ni.. hihih... suke gile

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah sedapnya akak tengok ni
    mintak sikit ros :)

    ReplyDelete
  15. sedapnya cheese. sy tak pernah makan. huhu. rm5 nampak banyak tu. kalo la jumpa memang tiap2 ari nak beli.

    ReplyDelete
  16. penah dengar ajeeeee tak penah rasa lagi. oooit telan air liur dibuatnya hahaha. CT ni pantang dengar cheese

    ReplyDelete
  17. Sedap nye..
    Saya mmg suka sangat kalau cheese2 ni.

    ReplyDelete
  18. sy pun mmg dok mencari goreng pisang cheese..alahai sedapnya..

    ReplyDelete
  19. Oh sy sukaknnya...
    Kat tempat sy..10 ketul 4 ringgit je.. :-)

    p/s: salam kenal..first time dtg sini dr apps edisi blog :-)

    ReplyDelete
  20. Best kan?! Entri ros byk menggoda akak ni :)

    ReplyDelete
  21. as salam.. larkin belah mana ye... dah lama cr...TIA

    ReplyDelete
  22. kat sabah ni popular banana cheesee konon.. tp xpernah try lagi

    ReplyDelete
  23. Sedapnya... terliur pula tengok. hehe

    ReplyDelete
  24. ida suka pisang cheese! sini ade jual mahal sikit.. hihihi

    ReplyDelete
  25. ida suka pisang cheese! sini ade jual mahal sikit.. hihihi

    ReplyDelete
  26. Erk. Cx tk brpe ok dgn cheese. Cpt muak. Tp kalau cheese dkt buger tu tkpe kalau byk hahahha!!

    ReplyDelete
  27. sedapnya..sungguh teringin..
    kt sini xde lg

    ReplyDelete
  28. ros x minat ke sbb katz maybe x nk ordef lg :-) selera masing2 kan x sama x cuba x tahu kan

    ReplyDelete
  29. Sedap tu ketak cheese ngan coklat. Itulah kan tekak nasung2 x sama dh x nk cuva lg lah tu :-)

    ReplyDelete
  30. wow. pisang goreng cheese? serious! :O

    nnti kalau jmpa, mmg kompem nak beli :D

    ReplyDelete
  31. memang lazat ke ni ? tak pernah try. takut pn nak try. takut tak sedap hahahahaha. btw, new follower here. hehee. so, hi!

    ReplyDelete
  32. Makcik tu siapa nama nyee ? mak bedah ke ?

    ReplyDelete
  33. memang terbaik goreng pisang cheese yang kat larkin ni (depan maslee market) .nana pun memang selalu beli kat situ.

    kalau kat KL pulak,area AU2 keramat berhampiran petronas ada.pun sama sedap dan terbaik :)hihi..nampak betul nana peminat gpc ni..

    salam perkenalan
    jemput ke blog nana :)

    ReplyDelete
  34. Best. Kalau peminat cheese ok la. Tapi kalau tak minat memang muak. Memang tengah hot sekarang nih. Katanya asal dari indonesia.

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS