Lirik Lagu Potret – Akim & The Majistret



Pertama kali dengar lagu Potret ni dekat Meletop minggu lepas. Terus jatuh cinta.. hahahha, boleh?.. Bestla lagu ni.. Pada saya la kan... Dengan suara Akim tu lagi.. Alahai.. 
Macam biasa, saya akan kongsikan liriknya yer.. Lagunya, nanti korang dengar kat youtube ok :)

Lirik Lagu Potret – Akim & The Majistret

Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

*****


Previous
Next Post »

21 comments

Click here for comments
7 February 2015 at 09:09 ×

Akak pun baru dengar lagu ni. Dalam proses nak buat gitar chords nye :)

Balas
avatar
admin
7 February 2015 at 09:48 ×

Rose, rasanya perenggan awal tercicirlah.

'Terangi malamku dengan syair indahmu..' and so on.

Ke yang akak dengar version lain?

Balas
avatar
admin
7 February 2015 at 10:56 ×

thanx akak.. Ros terdelete part tu.. hihihi..
Sebab dekat program meletop, Akim terus start verse kedua tu.. hihi

Balas
avatar
admin
8 February 2015 at 21:09 ×

Dah siap chords nye kan :)
Pantas betul, k.Farrah.

Balas
avatar
admin
8 February 2015 at 23:40 ×

Lagu ni mmg layan.. mmg best

Balas
avatar
admin
9 February 2015 at 16:36 ×

haip tudia Kak Farrah smpai tahu tu verse tinggal =P

Balas
avatar
admin
9 February 2015 at 16:36 ×

hehe CT singgah blog Kak Farrah dulu dia pun share kod lagu ni..
terus dload hehe.. best best.. best dari mewangi..

Balas
avatar
admin
9 February 2015 at 21:56 ×

Potret? jap nk google sbb x pernah dgr

Balas
avatar
admin
9 February 2015 at 23:23 ×

obses dengan lagu Meangi pun tak habis lagi ni...hehe

Balas
avatar
admin
10 February 2015 at 13:15 ×

Same la.. lagu mewangi tu mmg best sgt.. smpi kan anak yg 3thn tu pn sibuk nk nyanyi gakk

Balas
avatar
admin
10 February 2015 at 13:16 ×

Youtube jap lagu ni..

Balas
avatar
admin
10 February 2015 at 14:07 ×

Heheheh perasan nak feeling2 dgn si Kapok petang2 sebelum kelas....makanya kena siapkan chords cepat2 :)

Balas
avatar
admin
10 February 2015 at 14:08 ×

Hahaha nak buat chords kena ngadap lirik hehehe betul2, kat meletop dia terus skip masuk verse ke -2

Balas
avatar
admin
10 February 2015 at 14:09 ×

Best kan,..akak tak sabar nak tunggu yang quality baik utk download. Setakat ni melanguk tengok kat youtube je :)

Balas
avatar
admin
11 February 2015 at 11:58 ×

Tau lagu mewangi jer..lagu ni xtau..hahaha

Balas
avatar
admin
13 February 2015 at 09:18 ×

Ohh suka lagu mewangi je.. nti nk dgr la. Hehe

Balas
avatar
admin
13 February 2015 at 11:54 ×

x sempat nak dengar lagi la lagu ni..nanti nak dengar :)

Balas
avatar
admin
14 February 2015 at 11:07 ×

eh akim memang dengan the majistret ke? lagu baru eh... okay, wajib dengar!

Balas
avatar
admin
17 March 2015 at 15:02 ×

bila teliti lagu ni . lirik dia memang mendalam :'( .

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment