Lirik Lagu Potret – Akim & The Majistret

February 07, 2015



Pertama kali dengar lagu Potret ni dekat Meletop minggu lepas. Terus jatuh cinta.. hahahha, boleh?.. Bestla lagu ni.. Pada saya la kan... Dengan suara Akim tu lagi.. Alahai.. 
Macam biasa, saya akan kongsikan liriknya yer.. Lagunya, nanti korang dengar kat youtube ok :)

Lirik Lagu Potret – Akim & The Majistret

Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

*****


You Might Also Like

21 comments

  1. Akak pun baru dengar lagu ni. Dalam proses nak buat gitar chords nye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah siap chords nye kan :)
      Pantas betul, k.Farrah.

      Delete
    2. Heheheh perasan nak feeling2 dgn si Kapok petang2 sebelum kelas....makanya kena siapkan chords cepat2 :)

      Delete
  2. Rose, rasanya perenggan awal tercicirlah.

    'Terangi malamku dengan syair indahmu..' and so on.

    Ke yang akak dengar version lain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx akak.. Ros terdelete part tu.. hihihi..
      Sebab dekat program meletop, Akim terus start verse kedua tu.. hihi

      Delete
    2. haip tudia Kak Farrah smpai tahu tu verse tinggal =P

      Delete
    3. Hahaha nak buat chords kena ngadap lirik hehehe betul2, kat meletop dia terus skip masuk verse ke -2

      Delete
  3. hehe CT singgah blog Kak Farrah dulu dia pun share kod lagu ni..
    terus dload hehe.. best best.. best dari mewangi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan,..akak tak sabar nak tunggu yang quality baik utk download. Setakat ni melanguk tengok kat youtube je :)

      Delete
  4. Potret? jap nk google sbb x pernah dgr

    ReplyDelete
  5. obses dengan lagu Meangi pun tak habis lagi ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same la.. lagu mewangi tu mmg best sgt.. smpi kan anak yg 3thn tu pn sibuk nk nyanyi gakk

      Delete
  6. Tau lagu mewangi jer..lagu ni xtau..hahaha

    ReplyDelete
  7. Ohh suka lagu mewangi je.. nti nk dgr la. Hehe

    ReplyDelete
  8. x sempat nak dengar lagi la lagu ni..nanti nak dengar :)

    ReplyDelete
  9. eh akim memang dengan the majistret ke? lagu baru eh... okay, wajib dengar!

    ReplyDelete
  10. bila teliti lagu ni . lirik dia memang mendalam :'( .

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion