MENANAM BUNGA TERAPI MINDA

August 18, 2016

Assalamualaikum.

Hari ni nak share salah satu pokok bunga yang Cik Rose tanam. Memang minat tengok bunga-bunga yang cantik kembang mekar. Terapi minda. Kalaufikiran tengah kusut, tengok bunga yang warna-warni ni relax sikit rasa. hihi.

Tadaa:

Yang ni beli anak pokok. Balik jaga jer. Kalau membiak dengan jayanya, alih je ke pasu yang lain. 

Tengoklah tu, dah tumbuk pucuk baru. Bila semua dah mekar, lagi geramlah Cik Rose tengok nanti. hikhik.
 

Bila duduk rumah kuarters @ flat ni, boleh tanam dalam pasu letak kat balkoni je la. Tak de tanah bawah kan. 
 

Alhamdulillah, makin bertambah koleksi bunga-bunga Cik Rose.
Ada juga yang Cik Rose semai dari anak benih. Nanti kalau dah tumbuh, boleh Cik Rose kongsikan di blog :)

 

You Might Also Like

3 comments

  1. cantiknye bunga ni....rietta pown suka tengok bunga jugak....

    ReplyDelete
  2. tlg tnmkan pokok bunga bg pihak akak... akak tnm bunga kejap je idupnya pastu mati kih3... skrg yg msh ada lg... kaktus, lidah buaya ngn pokok halia je kih3

    ReplyDelete
  3. Bagus tu bertambah koleksi bunga. Yang SB punya terbalik.. berkurang pulak ada, dah tak terjaga sangat

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS