MENANAM BUNGA TERAPI MINDA

Assalamualaikum.

Hari ni nak share salah satu pokok bunga yang Cik Rose tanam. Memang minat tengok bunga-bunga yang cantik kembang mekar. Terapi minda. Kalaufikiran tengah kusut, tengok bunga yang warna-warni ni relax sikit rasa. hihi.

Tadaa:

Yang ni beli anak pokok. Balik jaga jer. Kalau membiak dengan jayanya, alih je ke pasu yang lain. 

Tengoklah tu, dah tumbuk pucuk baru. Bila semua dah mekar, lagi geramlah Cik Rose tengok nanti. hikhik.
 

Bila duduk rumah kuarters @ flat ni, boleh tanam dalam pasu letak kat balkoni je la. Tak de tanah bawah kan. 
 

Alhamdulillah, makin bertambah koleksi bunga-bunga Cik Rose.
Ada juga yang Cik Rose semai dari anak benih. Nanti kalau dah tumbuh, boleh Cik Rose kongsikan di blog :)

 
Previous
Next Post »

3 comments

Click here for comments
18 August 2016 at 09:51 ×

cantiknye bunga ni....rietta pown suka tengok bunga jugak....

Balas
avatar
admin
18 August 2016 at 10:41 ×

tlg tnmkan pokok bunga bg pihak akak... akak tnm bunga kejap je idupnya pastu mati kih3... skrg yg msh ada lg... kaktus, lidah buaya ngn pokok halia je kih3

Balas
avatar
admin
18 August 2016 at 13:41 ×

Bagus tu bertambah koleksi bunga. Yang SB punya terbalik.. berkurang pulak ada, dah tak terjaga sangat

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment