SINOPSIS DRAMA LOVE YOU MR. ARROGANT


Ok, tadi saya buat entry SINOPSIS NOVEL LOVE YOU MR. ARROGANT . Ka;i ni, jom kita tengok sinopsis drama dia pula.. hihi.. Layankan je la puan blog ni yer.. Nak buat macam, drama feveret ( baca : favourite) la katakan .. hikhikSINOPSIS DRAMA LOVE YOU MR.  ARROGANT

Drama bersiri Love You Mr Arrogant mengisahkan tentang Irham (Azlee Khairi) dan Zaara (Zara Zya) yang bertemu dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan. Ketika itu, Irham sedang buntu memikirkan cadangan emaknya, Puan Sri Maryam (Norish Karman) yang ingin menjodohkan dia dengan Sherry (Hanez Suraya) wanita yang tidak pernah dicintai.
 
Beberapa hari mengenali Zaara, Irham kemudian menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zaara bagi mengelak dirinya dari berkahwin dengan Sherry dan memenuhi syarat ayahnya, Tan Sri Zahir. Jika Irham tidak berkahwin dalam masa terdekat, syarikat Irham Holdings akan jatuh ke tangan sepupunya, Hadry. Irham tidak mahu syarikat yang dibangunkan oleh keluarganya itu jatuh ke tangan orang lain dan dia sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankannya.
 
Zaara terkejut dengan permintaan Irham. Malah, Irham sanggup menghubungi ibu bapa Zaara dan membuat pengakuan yang kononnya dia dan Zaara sedang bercinta dan dia ingin menghantar rombongan meminang Zaara. Perbuatan Irham itu membuatkan Zaara berasa terhina kerana baginya Irham sengaja menggunakan alasan perkahwinan itu sebagai tanda Zaara membayar ganti rugi hutang kemalangan tempoh hari.
 
Akhirnya, Zaara rela menerima kehendak Ilahi demi menjaga maruah keluarga meskipun tiada perasaan cinta terhadap lelaki asing dalam hidupnya itu. Namun Zaara tidak menyangka bahawa keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau dengan perangai ego Irham. Malam pertama sahaja dia sudah diuji apabila Irham tidak membenarkan Zaara tidur sekatil dengannya. Malah Zaara juga terpaksa akur berdepan dengan layanan kurang mesra dari keluarga Irham.
 
Tanpa disedari, Zaara mula menyintai suaminya dalam diam. Walaupun Irham nampak kasar dan sombong tetapi Zaraa dapat merasakan Irham mula mengambil berat tentang dirinya serta sangat melindunginya dari disakiti oleh Puan Sri Maryam dan Sherry.
 
Di saat pasangan itu mula mengecapi kebahagiaan, hubungan mereka diuji dengan kehadiran orang ketiga di mana Faisal, rakan sepejabat Zaara yang psiko dan menggilai Zaara sanggup menggunakan tipu helah jahat demi mendapatkan Zaara. Malah, Hadry juga mula sukakan Zaara dan sentiasa berusaha mendekatinya. Ini membuatkan Irham cemburu dan dihimpit dengan tekanan untuk mempertahankan rumah tangganya.
 

Malah, Irham juga mendapat berita tentang Puan Sri Maryam yang disahkan mengalami masalah jantung yang agak teruk. Puan Sri Maryam meminta Irham agar menunaikan hajatnya dengan mengahwini Sherry. Mengenangkan kesihatan Puan Sri Maryam yang semakin tenat itu membuatkan Zaara mengizinkan Irham untuk berkahwin dengan Sherry. Irham tersepit dengan keadaan yang menghimpit dirinya. Adakah Irham akan menurut hajat terakhir emaknya atau mempertahankan rumah tangga bersama isteri yang baru dicintainya itu?

*******

Hati puan blog memang sensitif bila tengok drama ni. Dah berapa banyak air mata dah yang mengalir bila tengok drama ni..  Sikit-sikit tersentuh.. hihi.. Menghayati la katakan.. :)9 Comments

 1. hehehe...best3...masha pun follow gak cite ni...gelak2 bagai...hehe

  ReplyDelete
 2. hihihi..nie pon drama fav mak sy jgk..pkul 7 je msti bukak tv 3..hihi

  ReplyDelete
 3. suka tengok drama ni juga.. tapi kadang tu ada juga terlepas.. nak tengok kat tonton malas pula.. hihi..

  ReplyDelete
 4. betul2 peminat drama ni nmpknya.. deqla tgk gak..tp skip2..haha

  ReplyDelete
 5. tak tgk langsung sebab anak2 yg tgk tv..haha..

  ReplyDelete
 6. kak fifi tak tengok pon drama ni.. memang jarang tgk drama..

  ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post

THANKS