Tips elakkan bibir kering semasa bulan Ramadhan

Saturday, May 26, 2018
Assalamualaikum.
Selamat berpuasa.

Ada yang mengalami bibir kering? Lebih teruk keadaannya di bulan Ramadhan?

Hal ni memang merisaukan ramai orang. Jangan risau. Di sini ingin Cik Rose kongsikan tips elakkan bibir kering semasa bulan Ramadhan . 


Tips elakkan bibir kering semasa bulan Ramadhan 

1. Minum air masak secukupnya, kurang atau elakkan minuman berkaffein seperti kopi,teh, air bergas
2. Elakkan menjilat atau mengetap bibir
3. Sapu lipbalm ( tak perlu spf tinggi pun dan tidak berperisa)


Mudah kan. Apa kata kita cuba, insyaallah ada perubahan positifnya. 


11 comments:

  1. Betul tu, kena minum air masak bebanyak masa sahur dan selepas berbuka..

    ReplyDelete
  2. air masak memang perlu minum banyak.tapi tulah kan bulan puasa, kadang cari air manis.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  3. berusaha kuat untuk tak buat no 2 tu..memang akan cepat kering kalau cuba basahkan bibir dengan air liur..

    ReplyDelete
  4. Bibir zaza mmg selalu kering sbb zaza kurang minum air haha.. Ok pas ni zaza kena rajin lah.. Zaza pun ada sapu pelembab bibir jgk

    ReplyDelete
  5. sally sebab puasa ni la lgsg tak minum kopi waktu sahur...awal tu rasa gigil jugak sebab sally mmg xleh kalau x minum kopi lelama ok je..

    tapi air kena cukup tu mmg betul..hahaha

    ReplyDelete
  6. Bl panas dan kurg minum air mulalah bibir kering merekah.. klu luka tuuuu pedih gila.. thanks tips ni

    ReplyDelete
  7. Oh yes!! sapu lip balm banyak banyak and also minum air suap instead of caffainated or karbonated drinks

    ReplyDelete
  8. setakat ni takde bibir kering lagi..alhamdulillah..tapi kalau bibir kering memng minum air banyak

    ReplyDelete
  9. Tips mudah macam ni la yg kita takleh ambik mudah. Emi jenis yg bibir cepat kering gak

    ReplyDelete

Powered by Blogger.