Ticker

6/recent/ticker-posts

Pertama Kali Mencuba Lipmatte Sobella Selepas Tergoda Dengan Rakan Blogger!

Pertama Kali Mencuba Lipmatte Sobella Selepas Tergoda Dengan Rakan Blogger!. Tajuk entry bukan main panjang, itulah penyedap cerita kan. hihi.

Alkisahnya, kalau nak diceritakan tentang lipmatte, memang Cik Rose akui ada banyak koleksi. Biasalah naluri perempuan. Tengok tu cantik. Tengok yang ini pun cantik. Mudah tergoda! 

Antara koleksi yang ada ialah jenama Loreal Paris, Silky Girl, Ephyra, Fame, Sistho(The Beauty Hacks) , NYX dan Tarte. Tarte tu yang paling sayang. Maklumlah, harganya Cik Rose mampu tengok je selalu. Bila dah dapat satu, haruslah sayang terlebih. 

Lipmatte Sobella ni elok ke?

Ok, sejujurnya tak pernah cuba. Jadi, tak tahu teksturnya macam mana. Warnanya ok ke tak. Tahan ke tak. Mengeringkan bibir ke? Susah nak tanggalkan ke? Eh macam-macam yang bermain di minda ni tau. 

Tengok Orang Lain Pakai Lipmatte Sobella ni cantik!

Ok, ramai rakan Cik Rose yang jual lipmatte Sobella. Cik Rose tengok dorang pakai memang lawa. Ada banyak juga pilihan warna yang ada. 

Tapi, Cik Rose sekadar tengok. Tak tergoda lagi lah. 

Hinggalah satu hari, Cik Rose nampak satu post rakan blogger (Kak Dana) di facebook. Terdetik dalam hati, lawanya warna bibir. Nampak berseri! 

Apalagi, terus komen cakap lawa. Rupanya, Kak Dana pakai lipmatte Sobella, kod warna Seri Orked. 

Cik Rose yang tergoda, terus bukak Shopee. hihi. Apalagi, beli terus dua! Kod warna Seri Orked dan Vampire Red.



Kod warna ni, edisi khas raya. Maknanya, kalau habis, habislah. Tak ada restock dah. Limited edition gitu. 

Apalagi, Cik Rose sebagai model tak berbayar tak lepaskan peluang nak bergambarlah. hikhik.


Review Lipmatte Sobella.

Pertama kali pakai , dah suka! Warnanya cantik.  Yang penting, ia tak keringkan bibir Cik Rose. Elok je terletak. hihi. Cik Rose pakai ikut mood. Kadang-kadang main campur je kod warna yang ada. 

Tips Elakkan Bibir Kering Selepas Pemakaian Lipmatte Sobella. 

Cik Rose faham, keadaan kita berbeza. Ada yang normal, ada yang memiliki bibir yang kering. Untuk elakkan bibir kering, sebelum pakai lipmatte, oleskan dahulu lipbalm. Lepas tu, baru pakai  lipmatte Sobella.

Kesannya, bibir lebih cantik dan kemas. 
Nampak lembap dan tidak keringkan bibir tau. 

Cik Rose suka sangat! 
Sesuai dengan bibir Cik Rose. Warnanya pun cantik-cantik. Oh I'm in love gitu!




Post a Comment

10 Comments

  1. kih3.... tergoda dan menggoda kan sobella tuh...

    akak mula2 pun mcm cik rose gk tp bila dh try... puas hati...
    utk memudahkan bersihkan lipstik matte mcm sobella ni akak suka gunakan viseline , sapu vaseline biarkan bebrapa minit pastu baru lap ngn wet tisu, sgt mudah hilang n bibir jd lembab je...

    ReplyDelete
  2. the packaging is cute for sure

    ReplyDelete
  3. suka pakai lipmatte tp nama je lipmatte. minum air hlg jgk. geram

    ReplyDelete
  4. Comel giler packaging box dia. warna shades pun menarik lembut je

    ReplyDelete
  5. Amboi...packaging tu lawa bebenorrr. suka pulak TB tengok

    ReplyDelete
  6. Tak penah try lagi... Tp tgk org pakai mcm cntik je.. Tringin gk nak try..hehehe

    ReplyDelete
  7. Cantiknya warna dia. Lain kali Cik Rose close up sikit, tak nampak sangat hehehe. Iday belum pernah try lagi tapi ramai jugak kawan yang beli hehe

    ReplyDelete
  8. Cute pulak packing dia. Kita jarang nak pakai lipmatte. Sebab selalu nampak kering je kan. Tips dia kena pakai lipsbalm dulu eh..
    Nanti boleh la try gitu.

    ReplyDelete
  9. Sobella memang sedap pakai...x percaya cuba sediri ...sy suka pakai sobella...blh merawat masalah bibir, sy pakai sy jual....

    ReplyDelete
  10. Aritu sy suruh mak andam make upkan sy ada majlis.. Ya Allah hai dia pakaikan lipstcik sobella cantik gila dan luntur langsung after makan or minum ! So i bagi 5/5 !!

    ReplyDelete