DRAMA HATI YANG TERSAKITI DI TV3 (TONTON ONLINE)

DRAMA HATI YANG TERSAKITI DI TV3 (TONTON ONLINE). Drama terbaru yang disiarkam di TV3, berjudul Hati Yang Tersakiti. Lakonan Remy Ishak,  Nad Zainal, Mimi Lana dan ramai lagi. 


Ada yang kata drama ini seakan drama Korea, ada pula yang mengatakan ia sama dengan drama Thailand. Apapun, korang kenalah tengok sendiri. Barulah tahu jalan ceritanya sama atau tidak. 


Cik Rose? Tak berkesempatan lagi nak menonton walau satu episod. Sibuk bebenor yer. hihi. 


Cik Rose ada baca komen-komen di facebook. Rata-rata geram dengan ketiga-tiga watak! Watak Nad Zainal, kerana terlalu lurus. Percaya bulat-bulat pada kawan baik. Sanggup bagi kawan baik tinggal serumah. Motif??? Dah besar panjang kot. Dan mewah juga hidupnya. Kesian tak kena tempat. 

Watak Remy juga ramai yang kecam. Aduhai! Malas nak ulas. Begitu juga dengan watak Mimi Lana yang mengambil kesempatan di atas kebaikan rakan baik. Dah. Dah. Jangan emosi. Jom kita tengok sikit info mengenai drama ni dan barisan pelakon-pelakonnya. 


JUDUL : HATI YANG TERSAKITI

EPISOD : 15
TARIKH TAYANGAN : 15 Oktober 2020
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Samarinda TV3
KARYA : Shida Zali
PENULIS SKRIP : Azril Hamzah
PENGARAH : Feroz Kader
PRODUKSI : Art Ornament Sdn Bhd
PELAKON : Remy Ishak, Nad Zainal, Mimi Lana, Riz Amin, Husna Mustaffa, Meor Mohd, Fad Anuar, Ainina Ahmad, Rahim Jailani, Sharifah Anthash


WATAK PELAKON 
Remy Ishak sebagai Haris
Nad Zainal sebagai Mona
Mimi Lana sebagai Farah Azira
Riz Amin sebagai Adrian
Husna Mustaffa sebagai Nina
Meor Mohd sebagai Ihsan
Fad Anuar sebagai Latif
Ainina Ahmad sebagai Puan Aminah
Sedikit sinopsis Drama Hati Yang Tersakiti: SINOPSIS HATI YANG TERSAKITI
Mona dan Farah berkawan baik sejak mereka belajar di kolej. Selepas beberapa tahun, mereka berdua bertemu kembali. Mona kini hidup bahagia dengan suaminya, Haris walaupun belum dikurniakan cahaya mata. Namun, rumah tangga yang dibina berdasarkan kepercayaan mulai tergugat. Mampukah ia diselamatkan dan persahabatan yang terjalin lama dimuliakan? Atau bakal ada hati yang tersakiti ?

Haris (Remy Ishak) dahulunya seorang penghantar surat. Berkat usahanya, dia kini berjaya menjadi seorang usahawan maklumat teknologi (IT). Mona (Nad Zainal) pula seorang lepasan kolej yang bekerja sebagai perunding majlis.

Pertemuan pertama Haris dan Mona di kolej membibitkan cinta tetapi Farah (Mimi Lana) rasa Haris tidak layak dan tidak setaraf dengan Mona yang berpelajaran tinggi. Farah pernah memperkenalkan Mona kepada anak Datuk malahan dia sendiri memilih anak kepada seorang Tan Sri sebagai suaminya. 

Farah tidak menjemput Mona ke majlis perkahwinannya. Dia juga tidak hadir ke majlis perkahwinan Mona dengan alasan bekerja. Selepas berkahwin dengan Adrian (Riz Amin), Farah sudah tidak menghubungi Mona. Masing-masing telah membawa haluan sendiri dan tidak bertanya khabar berita. 

Kini, perkahwinan Haris dan Mona sudah masuk 5 tahun dan dipenuhi dengan kasih sayang dan kebahagiaan. Haris tidak pernah melalaikan tanggungjawab sebagai seorang suami cuma mereka belum berpeluang mendapatkan cahaya mata sebagai pelengkap perkahwinan. Farah pula menjadi seorang model terkenal dan masih tidak mempunyai anak, malah dia sekarang di dalam proses penceraian. 

Mona dan Farah bertemu kembali. Selepas mengetahui keadaan Farah yang belum mendapatkan tempat tinggal kerana krisis rumah tangga, Mona mempelawa kawan baiknya untuk tinggal di rumahnya buat sementara waktu. Haris tidak senang dengan kehadiran Farah kerana ia akan mengganggu privasi mereka dan mula tetapkan syarat kepada Farah.

Akhirnya, Haris akur kerana Mona rasa kasihan dan mahu membantu sahabatnya. Farah berterima kasih dengan keprihatinan yang diberikan kepadanya. Lama-kelamaan, dalam diam Farah mulai mencemburui kesempurnaan yang dirasai dalam rumah tangga Mona dan makin lama dia juga ingin memilikinya.

Post a Comment

0 Comments