TONTON ONLINE DRAMA JANGAN MENANGIS CINTA LAKONAN REMY ISHAK DAN AMYRA ROSLI EPISOD 1 - EPISOD 40 (AKHIR)

TONTON ONLINE DRAMA JANGAN MENANGIS CINTA LAKONAN REMY ISHAK DAN AMYRA ROSLI EPISOD 1 - EPISOD 40 (AKHIR).|Drama adaptasi novel Jangan Menangis Cinta karya Siti Rosmizah diterajui oleh Remy Ishak dan Amyra Rosli  mengisi slot Megadrama Astro Ria bermula 21 Mac 2022, setiap Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di Astro Ria.
TONTON ONLINE DRAMA JANGAN MENANGIS CINTA  EPISOD 1 - EPISOD 40 (AKHIR)
Sinopsis Jangan Menangis Cinta


Menceritakan perkahwinan aturan keluarga antara Riyana (Amyra Rosli) dan Zafran (Remy Ishak) yang mana mencetuskan rasa cinta apabila Riyana hamil. Bagaimanapun perkahwinan mereka diduga apabila anak mereka, Cinta Aryana, dilahirkan tanpa sebelah kaki.

Riyana seorang gadis dari keluarga sederhana. Seorang pelajar yang bijak dan sedang menuntut di universiti tempatan. Pertemuan tanpa diduga dengan Zafran Zahim telah menghuru-harakan hidupnya.

Pertemuan tanpa sengaja dengan abangnya, Hariz makin mendekatkan Riyana dengan musuh utamanya. Takdir Tuhan tiada siapa mampu menghalang. Riyana bertemu jodoh dengan Zafran. Tetapi dia tidak bahagia.

Riyana bukan saja makan hati dengan sikap suaminya tetapi juga dengan emak mentua yang begitu membencinya.

Dalam Riyana mengharungi dugaan hidupnya. Allah menyemaikan kasih di dalam hati suaminya. Zafran akhirnya jatuh cinta dengan isterinya. Namun, bahagia seketika cuma. Dugaan datang melanda. Cinta Aryana pengikat kasih mereka, lahir tidak sempurna.

Riyana redha tetapi Zafran tidak boleh menerima. Cinta dihina! Dicemuh! Dibenci! Oleh bapa kandungnya sendiri. Sehinggakan nak memegangnya pun terasa jijik!

Luluh hati Riyana melihat nasib anaknya. Demi Cinta, Riyana sanggup berkorban apa saja.

Watak Pelakon

Remy Ishak sebagai Zafran
Amyra Rosli sebagai Riyana
Rita Nadira sebagai Dina
Halim Radzi sebagai Hariz
Sharifah Fathimah Hawra sebagai Cinta Aryana
Kiah Propa sebagai Mak Yang
Atilia Haron sebagai Amirah 
Khaty Azian sebagai Puan Sabrina
Wanns Ahmad sebagai Hafiz

Post a Comment

Previous Post Next Post

THANKS