MOGA KUAT HADAPI GODAAN

March 19, 2014



Amboi, tajuk.. hihi.. Godaan?.. Godaan apakah?.. 

Sebenarnya malu nak cerita, tapi nak buat macam mana.. Blog ni kan dah macam diari.. So, kena luahkan apa yang terpendam hati sanubari. Kan?.. hihi.

Ok, hari ni nak cerita tentang DIET.. Jangan gelak ek. Betul. INI SERIUS. Dah tak nak main-main. Semakin hari, semakin bam bam.. Kena bertindak sebelum terlambat.. 

Dah lama nak start diet, tapi asyik bertangguh je.. Camner tu?.. Tapi, setelah melihat KEJAYAAN kakak sendiri, terus rasa semangat.. Terus korek rahsia.. hihi.. 

Semoga saya pun cekal dan tabah macam dia.. hihihi.. Bukan senang tau nak tahan GODAAN dari orang sekeliling!

.. 
Berat saya?.. Usah ditanya.. Malu... hihihi..

p/s : Kagum dengan kejayaan kakak sendiri,. Berjaya tanpa ubat atau supliment untuk turunkan berat badan. Kadang-kadang terfikir jugak, hari-hari aku naik turun tangga 4 tingkat, kenapa tak kurus?..  ( Rumah saya tingkat 4) Penat woo naik turun tangga,... hikhik.





You Might Also Like

15 comments

  1. buat masa ni, akak x dpt nak berdiet sgt sbb baby masih exclusively fully breastfeeding. so, doktor x bagi berpantang sgt. bedal je la asalkan tak memudaratkan. tapi still cuba control jugak mana yg patut

    ReplyDelete
  2. kena tulis kat blog kalau ada matlamt.
    sb nanti dah tak buat atau rasa putus asa..ada sikit rasa malu.
    :)

    ReplyDelete
  3. good luck semoga berjaya... kene disiplin betul2 tu kalau nekad nak kurus

    ReplyDelete
  4. semoga berjaya dengan diet ros!!! gambatee....

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya dengan diet ros!!! gambatee....

    ReplyDelete
  6. saya pun tengah dalam proses berdiet. tapi asyik tak jadi je sebab rasa susah nak kontrol nafsu makan. boleh gitu?

    ReplyDelete
  7. Chaiyok, u can do it. Tumpang bangga with ur kakak yang turun berat tanpa supplement atau ubatan, mmg terbaik.

    ReplyDelete
  8. bt diet apa? atkin ke? sbb kalu bt atkin mmg insyallah senang turun tp mmg kene kuat iman jd godaan napsu lah hehehhe

    ReplyDelete
  9. kuatkan iman ros.. semoga berjaya k.. :)

    ReplyDelete
  10. amalkan makan beras perang.rasa kurang sikit nnti nak makan nasi.hihi
    smga berjaya :-)
    kurangkan minum kafe..

    ReplyDelete
  11. ’kafein.. silap pulak taip.hihi

    ReplyDelete
  12. chaiyok2.. jgn tergoda yer rose.. deqla plak x penah berdiet langsung..tp rupa org berdiet jer.. kurus amat.. ssh nk gemok.. rose bg isi kat deqla jer la.. ok tak? hihi

    ReplyDelete
  13. Biasa pgambilan mknan mempengaruhi..cuba control pengambilan mkann..all the best k!

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS