Beli Cermin Mata di EFC BP Mall Batu Pahat dengan harga yang murah

Monday, October 30, 2017



Beli Cermin Mata di EFC BP Mall Batu Pahat dengan harga yang murah | Assalamualaikum. Selamat malam. Apa khabar semuanya? Petang tadi, hujan sangat lebat di tempat Cik Rose. Dengan kilat. Allahuakbar. 

Malam ni nak cerita tentang cermin mata. Ye, Cik Rose ni rabun jauh. Sebenarnya ini kali kedua Cik Rose buat cermin mata. Yang pertama buat dah. Pilih bingkai warna purple lagi, warna kesukaan. Tapi, tak tau kenapa. Rasa tak selesa bila pakai. Sakit kepala dan mata, mungkin tak biasa pakai kan. Kawan-kawan nasihatkan agar Cik Rose pakai hari-hari. Tapi, tak pakai sangat pun. Kadang-kadang je pakai. Aduhai... 

Nak dijadikan cerita, kawan-kawan di office ada buat cermin mata. Ada offer kata mereka. Buy 1 free 1. Oh oh oh... Cik Rose tergoda! Beli satu bingkai dan dapat satu bingkai percuma. Cermin/kanta harga berasingan. Tapi, masih di tahap yang murah Cik Rose rasa. Ada pilihan bingkai bermula dengan harga RM58 - RM118. Manakala cermin/kanta pula ada yang RM68, RM98 dan lain-lain. 

Setelah tergoda dengan rakan-rakan, dan juga memikirkan kebajikan mata sendiri, Cik Rose mengajak suami teman ke BP Mall. Tujuan utama nak beli cermin mata! Oh happy bukan main masa tu. Hihi. 

Sampai di sana, terus menuju ke kedai cermin mata EFC atau nama penuhnya adalah Eye Factory  Concept. Senang je nak jumpa. Korang masuk melalui pintu utama BP Mall, terus je  dan kedai  EFC berada di sebelah kanan. Masuk-masuk, terus check power mata. Lepas dah check power mata, pilih bingkai. Aduhai payahnya nak pilih. Niat di rumah nak beli cermin bulat yang besar ala-ala korean look. Tapi, bila sampai sana terus berubah konsep. Tak confident katanya. Ha ha ha. Maka, pilih bingkai yang biasa orang pakai je. Dah pilih satu, kena pilih lagi satu. Maklumlah buy 1 free 1 kan. Hihi. Warna pilihan adalah purle dan hitam/pink.

Dah settle pilih bingkai, masuk bilik khas check power mata secara detail. Tup tap tup tap, selesai. Masa untuk buat pilihan nak cermin macam mana. Mulanya Cik Rose nak cermin yang berubah warna kalau kita dok tengah panas tu. Aduh, apa ek namanya. Masa dok taip post ni la boleh lupa namanya. Hihi.. Tapi, dorang cadangkan Cik Rose ambil cermin lain. Sebab kerja Cik Rose banyak menatap komputer kan. Dorang cadangkan pilih yang jenis yang Cik Rose beli ni sebab cermin ni macam melindungi mata kita la. Bukan suka-suka cahaya atau pancaran tu tembus ke cermin dan mengganggu mata. Siap buat demo lagi depan Cik Rose masa tu. Cik Rose ikutkan aje sebab tak tahu sangat kan. Mana yang baik, Cik Rose follow jer. 

Tadaaa inilah pilihan Cik Rose :


Cantik tak cantik tak? Hihi. 

Setengah jam je siap. Kosnya untuk 2 bingkai adalah RM78 dan cermin/kanta adalah RM98. Makan jumlahnya RM176. Ok kan? Bingkai lagi satu tu boleh datang bila-bila sahaja untuk buat cermin pula. 

Tiada apa yang Cik Rose harapkan setelah membeli cermin mata ini. Moga Cik Rose berdisplin pakai hari-hari dan moga serasi dengan mata Cik Rose. Amatlah susah nak sesuaikan diri ni. 

Perlu sangat pakai sebab Cik Rose ni kalau keluar dah tak dapat cam muka orang dalam jarak jauh. Kena dekat-dekat baru jelas. Sedih tau. Benda jauh-jauh tak dapat tengok. Papan tanda dekat lebuhraya pun susah nak baca. 


Apapun, Cik Rose bersyukur. Alhamdulillah. Baru sedikit ujian ni berbanding dengan orang sekeliling Cik Rose. 
Ok sehingga berjumpa di entry akan datang.. 



1 comment:

  1. murah tu cik rose..tunjuk la gambar cik rose pakai spek baru tu..:)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.