Breaking

Monday, 20 November 2017

SAFI RANIA GOLD BARU DENGAN FORMULASI TEKNOLOGI BEETOX DAN BIO NANO GOLD 24K

SAFI RANIA GOLD BARU DENGAN FORMULASI TEKNOLOGI BEETOX DAN BIO NANO GOLD 24K | Assalamualaikum. Mencari set rangkaian penjagaan wajah yang sesuai ni bukannya mudah. Betul kan. Kena pilih yang bersesuaian dengan kondisi kulit wajah dan juga usia. Maksudnya, kalau umur kita makin bertambah ni, takkan masih nak guna set penjagaan untuk remaja, ye dak? Macam Cik Rose, dah menginjak ke usia 29 tahun. Macam tak percaya tahun depan nak masuk sweet 30. Hihihi. Sweet yer.. 

Sesuai dengan peningkatan usia Cik Rose, adalah lebih baik Cik Rose buat persiapan. Hahaha. Sediakan payung sebelum hujan konsepnya. Korang tahu tak Safi ada mengeluarkan rangkaian antipenuaan yang baru? Tadaaa :



Rangkaian antipenuaan yang lengkap dengan kehebatan teknologi BEETOX dan BIO NANO GOLD 24K. Teknologi BEETOX berfungsi seperti suntikan yang mendorong sel kulit memulih muda agar kulit kekal anjal dan tegang secara semulajadi. Teknologi ini akan membuatkan kita tampak anggun muda berkekalan dengan sel kulit yang memulih pada kadar muda remaja!


Nak tahu tak kandungan dalam Safi Rani Gold ni?

Ianya mengandungi Nano Gold 24K yang mampu menyerap ke dalam lapisan dermis dan merangsang kolagen agar tekstur lebih anjal dan halus, malah mampu mengurangkan kedalaman kedutan dengan lebih ketara.

Selain itu, ianya juga mengandungi :
* Honey yang merupakan pelembap semulajadi untuk mengekal lembapan dan meningkatkan keanjalan serta kehalusan kulit.
* Royal Jelly yang kaya dengan 20 jenis asid amino, vitamin dan mineral untuk pembaharuan kulit dan menegangkan kulit yang stress dan tidak bermaya.
* Propolis pula merupakan antioksidan semulajadi yang melawan radikal bebas utnuk mencegah penuaan awal.
* Bee Venom - Kulit menegang seolah bertindakbalas terhadap sengatan lebah. Hasilnya kulit menjadi lebih anjal.


Di dalam set ini, sebenarnya mengandungi banyak produk seperti pembersih wajah, skrub wajah, krim pelembap siang, krim pelebap malam, serum, penyegar, eliksir. Haa banyak kan?. Untuk permulaan ni, Cik Rose mencuba 4 jenis sahaja iaitu pembersih wajah (royal jelly), Esen Emas Keremajaan (honey), Eliksir Keremajaan (Beetox dan Propolis) dan Krim Pelembap Siang. 


Pembersih wajah - Royal Jelly
Formulasi Micro-Foam dan agen antioksidan secara mendalam. Cik Rose suka pembersih wajah ni. Lepas pakai rasa lembut je kulit. Pembersih ni jenis foam, sedikit wangi dan berwarna kuning/gold. Korang picit sikit je tau. Jangan banyak, nanti rugi. hihi.




Esen Emas Keremajaan
Mengunci lembapan sehingga 24 jam dengan Hyaluronic Acid serta menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya. Ni best, cepat meresap dan tak melekit. Ambil sedikit, ratakan ke seluruh wajah, tepuk-tepuk sikit. Yang ni pakai waktu siang, sebelum korang nak pakai krim pelembap siang tau.




Eliksir Keremajaan - Beetox dan Propolis
Beetox, Nano Gold 24K dan Vitamin C yang akan meningkatkan keanjalan 3x , merawat pada lapisan epidermis dan memudarkan pigmentasi dengan berkesan. Sebelum nak pakai, goncang dulu botolnya ya. Kemudian, titiskan  sedikit di tapak tangan, ratakan ke seluruh wajah, dan tepuk-tepuk lembut juga. Sama macam Esen Emas tu. Tapi, yang ni korang kena pakai malam, sebab fungsinya merawat. Yang ni pn Cik Rose suka, ia tak menjadikan kulit Cik Rose ni berminyak ke ape tau. Elok ke meresap dalam kulit. sejak pakai Eliksir ni, Cik Rose ayik tengok cermin je malam-malam. Hihihi. 




Krim Pelembap Siang - SPF25 (Propolis) 
Melembap dan mengukuhkan struktur kulit agar tahan sinaran UVA, UVB, dan Infrared (IR). Krim ni berwarna putih, sapu nipis je ye di muka. Setakat yang Cik Rose pakai, ok je. Cik Rose pakai lepas sapu Esen emas tu. 

REVIEW
Secara peribadi, Cik Rose sukakan pembersih wajah safi Rania Gold ni. Setakat yang Cik Rose guna, ia melembutkan kulit Cik Rose dan tidak mengeringkan. Juga Cik Rose dah jatuh hati dengan Eliksir tu. Nak pakai secara konsistenlah, supaya dapat memiliki kulit idaman hati ni. hihi. Botol dia pun eksklusif gitu. Suka, suka, suka.



Kalau korang nak juga, boleh dapatkan di pasaraya atau farmasi berhampiran. Cubalah, memang best. Tapi, kena buat pilihan yang tepat bersesuaian dengan kondisi kulit tau. Sebab ada beberapa pilihan untuk set Safi Rania Gold ni, untuk kulit normal, kulit berminyak, dan kulit kering. 

Untuk maklumat lanjut, boleh rujuk di :

Facebook : https://www.facebook.com/SAFI.MY/
Instagram : https://www.instagram.com/safimalaysia/









2 comments:

  1. Pernah pakai produk safi .memang best . Tapi safi rania gold ni tak pernah cuba lagi .macam menarik

    ReplyDelete