Ok ni saya dapat dari Majalah Mingguan Wanita. Cara nak lembutkan ayam kampung.. Caranya ialah apabila memasak gulai, masukkan empat biji kurma ke dalam gulai. Apabila masak, daging ayam kampung akan menjadi lembut... Selamat mencuba!
Ouh..guna kurma ea..thanks share sis... :)
ReplyDeleteerk.. owwh. cenggini petuanya. pestime nina dengar. hehe. nanti leh cuba. gpun kurma ni baguskan
ReplyDeleteye ke. tak pernah try lg ni
ReplyDeleteErrr..kaitan kurma dgn tekstur ayam? Xpnh plak dgr ni...huhu
ReplyDeleteNice sharing sis. Nanti saya bagitau mak dekat kampung. Mak saya banyak ayam kampung. Suka sangat makan. Tapi saya tak makan ayam kampung. Heheh.
ReplyDeleteyup.. penah dgr petua ni... selain berkhasiat, byk kelebihan lain kurma ni kan..
ReplyDeleteOoo...boleh buat nti
ReplyDelete