Assalamualaikum.
Selamat tengahari. Dah makan ke?.. Masak sendiri atau makan luar hari ni? Atau ada yang pergi jemputan kenduri?
Kat bawah ni, hidangan yang saya masak sendiri. Tapi, gambar semalam lah. Nasi putih + sambal sardin + ikan bilis goreng bawang + telur dadar + timun sebagai ulaman. Alhamdulillah. Kenyang :)
Hari ni, nak makan ape ek?.. Tak tahu lagi sebab sarapan pun lewat tadi. Makan roti cicah air nescafe panas.
Kadang-kadang makan lauk yang simple pun, boleh bertambah nasi. hihi.
14 Comments
Setuju.....makan lauk macam ni bertambah tambah nasi..
ReplyDeleteIya kak.. sekali sekala buat camni, menambah nambah nasi... bahaya.. hihi
Deletemenu simple tu la yg sedap sgt² tau..;D
ReplyDeletebetul tu..kekdang yang simpke tu peling menambat selera...
ReplyDeletesedapnya...
ReplyDeleteahlam singgah sini lama da xsinggah.. hehehe
salam rose..lama sis JM x singgah sini..sorry bukan x sudi tp x sempat huhuh
ReplyDeleterose..boleh emailkan sis JM alamat terkini..ada something for u..dah masuk sampul tp belum bloeh pos..x de alamat
ReplyDeletenasi lemak masak sendiri? sambal tu nampak..klau sambal sedap perghh terangkat
ReplyDeleteKan Kak Rose. Walaupun simple tapi dua tiga kali tambah nasik. Hikhik ^^
ReplyDeletesimple..bila mkn nikmat n bertambah
ReplyDeleteIni menu paling biasa kat umah aida, ros.
ReplyDeletekegemaran semua sambal sardin, telur dadar nd timun jepun as ulam.
makan cmni pun sedapppp!!
ReplyDeleteSejak balik kampung ni..sardin tak jumpa lagi. Gara2 my sis trauma makan time banjir tahun lepas
ReplyDeleteLagi simple lagi sedap sebenarnya..
ReplyDelete