Ticker

6/recent/ticker-posts

Jangan percaya cakap perempuan kalau dia kata...

Assalamualaikum.

Jangan percaya cakap perempuan kalau dia kata... eh dia kata apa?

Cik Rose kongsikan gambar di bawah, di ambil dari post di facebook. Ramai pula yang share. Sekali baca, alamak! Betul ke ni? Ye ye je.


" Orang perempuan.. walaupun dah beli baju raya 2 bulan sebelum puasa, kita tak boleh percaya itulah baju raya dia. "

Dari ayat di atas, rasanya kita tahu kan. Lelaki yang buat ayat tu. Hikhik. Eh ke perempuan juga? 

Entahlah masing-masing punya persepsi kan. Korang macam mana? Setuju ke? 

Cik Rose macam percaya ni. Hahaha. Yer tuan-tuan, kalau beli 2 bulan sebelum raya tu bukan baju raya. Hihi. Tu mungkin baju kerja ke, baju kenduri ke, baju jalan ke kan. 

Baju raya is baju raya. Beli time nak dekat raya. Hihi.  Kalau beli awal, kita rasa dah cantik dah. Sekali nak dekat raya, keluar design baru dengan colour yang meletops. Mana tahan dek. Mesti nak jugak kan. 

Tapi, sejujurnya bila usia makin menginjak, Cik Rose dah tak ambil port sangat bab baju raya. Tak beria lah. Ada, ada. Tak ada, tak ape. Itu jer. Bab baju raya lebih kepada anak-anak kan. Kita pakai seadanya je. 



Post a Comment

2 Comments