DRAMA WALAU SIAPA PUN AKU - INILAH REALITI

Monday, 11 November 2013

DRAMA WALAU SIAPA PUN AKU




Hari Selasa lepas, saya sempat menonton drama Walau Siapa Pun Aku di Tv1.  Ada tak yang tengok jugak?...

Lakonan Nad Zainal, Adik Puteri Balqis, Zahiril Adzim, Jalaluddin Hassan dan lain-lain..  

Sedih sangat drama ni! Bukan takat tersentuh hati je tau,air mata saya ni mencurah-curah tengok drama ni.. Memang berkesan lakonan adik Balqis ni tau. Dah banyak drama dia yang saya tengok. Adik Balqis ni memang pandai berlakon!



Ok, meh say cerita sikit sinopsis drama ni. Tapi ni berdasarkan tontonan saya tau. hikhik. 

Macam ni, Nad Zainal ni sebenarnya bercinta dengan Zahiril. Tapi, mak Nad Zainal ni berdendam dengan isteri Jalaluddin Hassan. So, dia buat perangkap supaya anak dia kahwin ngan Jalaluddin Hassan. Mereka pun berkahwin. Nad Zainal memang tak suka kat suami dia. Lepas tu, dorang dikurniakan anak, iaitu adik Balqis. Nad memang benci dengan anak dia. Dia dah jadi macam tertekan sangat, sampai sanggup dera anak dia sendiri. Nad ni masih sayangkan Zahiril. Satu hari, Nad suruh suami dia ceraikan dia dan bawak anak dorang. Dia dah tak boleh nak tengok muka anak dia. Anak dia ni sayang sangat kat mak dia... Pastu, adalah scene dera, scene adik balqis belajar mengaji sembunyi-sembunyi.. Memang sedih tau! Zahiril ni baik hati. Dia hadiahkan telekung buat adik Balqis dan ajarkan solat.. At last, barulah Nad tahu akan rancangan yang mak dia buat sampai dia kena kahwin tu. Rupanya mak dia dendam sebab isteri Jalaluddin tu rampas boyfriend dia.(jalaluddin)... Scene last, adik Balqis meninggal atas riba Nad tu memang sedih sangat... huhu.

Memang terbaiklah drama ni!





Adik ni memang berbakat..  Pelakon air mata gitu :)



22 comments:

  1. Kakak tak tonton Ros tapi dari sinopsis yg Ros berikan ternyata meamng sedihlah.. adik tu memang pandai berlakon..

    ReplyDelete
  2. baca sinopsisnya pun sedih.. tak tengok drama ni..

    ReplyDelete
  3. kadang-kadang, drama di TV1 pun menarik juga, taklah semua drama tempatan ni tak bagus

    ReplyDelete
  4. hohoho..nsb baik xtgk..kalo x kompom patplohpat ari mate bgkak..kihkihkih

    ReplyDelete
  5. a'ah budak ni memang pandai berlakon...

    ReplyDelete
  6. ada tengok tapi tgk last minut dah.

    ReplyDelete
  7. @Mizz Aiza (Dunia Kecil)Ros tengok sebab, siang tu baca kat Instagram nad Zainal;..

    ReplyDelete
  8. @:: Mrs.Eady ::kalau tengok mesti berendam air mata. hihi

    ReplyDelete
  9. @memmetlenggengbetul tu kak.. ada yang ok, ada yang tak kan..

    ReplyDelete
  10. @Haryati Faizaliye. dah banyak drama Ros tengok budak ni berlakon.. memang syok.. berkesan watak dia bawak..

    ReplyDelete
  11. @Pha Isnanti kalau ada ulangan boleh tengok. hihi

    ReplyDelete
  12. tak tengok pun.. anak-anak kami tengok Astro ceria :)

    ReplyDelete
  13. ehh kiranya adik balqis ni anak nad dgn jalaluddin hassan la yer? x suka pun boleh ada anak.. hihi

    ReplyDelete