LIRIK LAGU ARJUNA BETA - FYNN JAMAL

January 29, 2014



takkanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur,
datang petir menyambar--
jengking dan ular–-
bonda takkan berundur.

nyamanlah arjuna beta,
mimpikan yang indah saja,
nanti bila kau buka mata,
semua tak serupa.

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi,
jalan betul, anakanda, tak jelas mata–-
ambil yang sarat duri.

hiduplah arjuna beta,
biarkan jasad yang luka,
selama tuhanmu ada,
takkan engkau tercela.

ngeri tak terbayang mata,
bonda takkan ada sentiasa,
nanti moga kau tak lupa,
bonda memujukmu, anakanda.

hiduplah arjuna beta,
biarkan jasad yang luka,
selama tuhanmu ada,
takkan engkau tercela.

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

---------

Dah dengar ke lagu ni?.. Hasil karya Fynn Jamal.. Bagi saya, lagu ni menyentuh perasaan.. Memang best. Lagipun, saya memang suka karya Kak Fynn.. 


p/s: Suka tengok gelagat Juna kat IG Kak Fynn!









You Might Also Like

14 comments

  1. Sy xpenah dgr lagu..tp lirik dia mcm nice je ..hehe

    sy bru kenal fynn jamal ..puisi tepi jalan karya beliau kan..?yeah..y ni sy minat..hehe..=)

    ReplyDelete
  2. dh jarang ikut perkembangan fynn jamal ni..cuma tau lagu dia 150juta tu je..

    ReplyDelete
  3. mcm lagu tema menjinak ombak. ke bukan

    ReplyDelete
  4. Kakak tak pernah dengar tapi baca liriknya sangat indahlah Ros.

    ps: kakak tetap panggil Ros ajelah ye hihi... Ija tu bagilah mak/ayah aje:)

    ReplyDelete
  5. Saya baru kenal sapa Fyn Jamal. Macam nama anak dye jew. Hihi.

    ReplyDelete
  6. singgah & follow sini

    salam kenal tuan rumah

    ReplyDelete
  7. Sy suka lagu dia cite pasal ayah tu..tajuk Biar kot. Anyway sy slah sorang dari follower IG Kokping tu..heheh

    ReplyDelete
  8. owh fynn jamal.. yg memula nyanyi lagu 150 juta tu kan..dia gak la buat lagu tu.. lagu ni khas utk anak dia la kan?

    ReplyDelete
  9. tadi jenguk blog cik mah. dia ada post video fynn ni. tgh layan. best.. :)

    ReplyDelete
  10. Fynn jamal...ayat2x dia mmg best..masuk dlm hati...hihi

    ReplyDelete
  11. mohon share lirik... lagu yang penuh makna untuk saya kalau sudi datang singgah :)

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS