BELA IKAN KELISA JENIS MALAYSIAN GOLDEN DI RUMAH

March 08, 2015


Hari ni nak kongsikan perkembangan terkini ikan kelisa-Malaysian Golden yang saya dan suami bela. Tapi, sekarang ni ikan ni duduk di Batu Pahat bersama suami saya. Sebelum ni pun saya dah kongsikan tentang ikan ni kan. Boleh baca kat SINI dan SINI yer.

Untuk makluman, saya panggil ikan ni Chit Chit. Dah terbiasa. Kalau masuk rumah lepas bagi salam, dah terbiasa dok jerit panggil Chit Chit! hahahaha.. Dia pun seolah-olah memahami jugak. 

Dah semakin membesar dah. Alhamdulillah. Jom tengok sikit gambar yang sempat saya ambil :







Jaga ikan ni seronok.. Tenang je hati bila dapat tengok dia berenang-renang dalam tu. Time dia kejar anak ikan tu untuk makan. 

Ok tu je untuk kali ni :)

Boleh baca ni juga yer :

IKAN KELISA MALAYSIAN GOLDEN KESAYANGAN SUAMI



You Might Also Like

11 comments

  1. cantiknya chit chit ni dulu2 akak pun ada ikan ni masa anak kecik2 tapi syg tk lama maybe tak pandai jaga kot..

    ReplyDelete
  2. hai Chit Chit. hehehe. dia dah besar mana kak? nampak macam besarnya hampir separuh dari akuarium tu

    ReplyDelete
  3. cutenya nama dia..chit chit...haha :3

    ReplyDelete
  4. Tapi perlukan kesabaran tang nak cuci bekas akuarium.. Nk ganti air lagi..
    Tak seswai untuk akak. Hehe..

    ReplyDelete
  5. kalau bosan tgk ikan ni berenang2 rasa tenang je

    ReplyDelete
  6. cantik sinar ikan tu..besar kelisa tu kan ros..

    ReplyDelete
  7. ikan ni klo dijual balik mahal kan?

    ReplyDelete
  8. alahaii comel nama..bestnya bela ikan..nk beli ikan ni kena rajin kan..

    ReplyDelete
  9. agak2 masak asam pedas sedap tak? hehehe..gurau jer..

    cantiknye ikan ni :)

    ReplyDelete
  10. dia pun dah makin pandai.. bagusnya.. uish nanti besaq ni kalo jual mahal ooo..
    ada kawan ayah bela.. ada cina nak beli offer sampai 24k.. isk isk..
    tapi mmg golden abes yg kawan ayah tu.. bela Chit Chit bebaik kak..

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion