Cara Menghilangkan Tulisan Undefined Pada Tajuk Post Blog

Cara Menghilangkan Tulisan Undefined Pada Tajuk Post Blog.Dalam menambahbaik blog, mesti kita nak pilih template  yang sesuai kan. Yang menarik dan senang loading. Yang mesra sseo, yang responsive. Kiranya yang terbaiklah!

Tapi, bila kita dah ubah, kadang-kadang ada je yang tak kena. Macam, Cik Rose, tiba-tiba muncul perkataan 'undefined 201' sebelum tajuk entry.

Tak ada masalah pun tulisan tu, tapi sangat mengganggu kan. Nampak tak cantiklah kan. 

Macam mana nak hilangkan tulisan Undefined tu? 

 Cara Menghilangkan Tulisan Undefined Pada Judul Blog :
  1. Login terlebih dahulu ke Blogger
  2. Dan masuk pada menu "setting" 
  3. Kemudian pilih "languade and formating" .
  4. Scrool kebawah dan kita pilih format waktu pada ruang"Format"
  5.  Sesuaikan zon waktu di  'Time Zone'.
  6. Setting format tarikh seperti berikut :

  • Format Date Header Format  :  "Hari/Bulan/Tarikh/Tahun"
  • Format Timestamp Format  :  "Hari/Bulan/Tarikh/Tahun"
  • Format Comment Timestamp Format :  "Hari/Bulan/Tarikh/Tahun"





Selamat mencuba.

2 comments:

Powered by Blogger.