Cara Buat Murtabak Maggie Yang Paling Senang, Sedap dan Mengenyangkan!

Cara Buat Murtabak Maggie Yang Paling Senang, Sedap dan Mengenyangkan! Assalamualaikum. Entry lama, Cik Rose olah semula. Bukan apa, niat nak berkongsi resepi yang paling senang dengan korang. Tak lama lagi nak berpuasa di bulan Ramadhan. Bolehlah cuba buat menu simple macma ni untuk bersahur. 

Menu simple untuk minum petang.. Mudah sangat nak membuatnya. Semua pun boleh try.. Anak-anak kit apun boleh buat sendiri. Mudah sangat. Jimat masa!



Caranya mudah sangat. Cuma perlukan mee segera, telur, cili, bawang. Rebus mee segera tu dulu.  Pastu Pukul telur. Campurkan semua bahan. Letak juga serbuk perisa mee segera tu. Cuma jangan letak banyak, takut masin. Dan boleh terus goreng. Letak minyak sikit je. Kalau nak tambah ape ape, boleh je. Ikut selera dan kreativiti masing-masing.

Tambah sayur pun sedap tau. Nak lagi advanced, tambah udang , ayam atau bebola ikan. Rebus berasingan dulu ya. Baru campur dalam telur tu. 



Sedap makan waktu panas-panas. Boleh berkeping-keping jadinya. Cicah dengan sos cili. Sesekali bertukar selera kan, apa salahnya. 

Selamat mencuba!



10 comments:

  1. sedapnya, sekali sekala try murtabak ni..layan juga kan :)

    ReplyDelete
  2. dah lama dah x buat mertabak megi tu..sedap....^^

    ReplyDelete
  3. aaaaaaaaaaaa sedapnye! pernah mkn yg mcm ni
    sekali..tp mmg sedap
    Custom Made Sticker Kereta menyerlahkan kreativiti anda!!

    ReplyDelete
  4. ni menu minum ptg akak semalam dik... mmg sodap akak suke boh syr mcm2 dlm nyer... tomato, kobis,lobak apa yg ada n last sekali boh cheddar cheese

    ReplyDelete
  5. sdp ye? deqla x penah buat lagi..

    ReplyDelete
  6. Last saya makan time ex rumet saya masakkan. Teringin nak buat sendiri tapi tak pandai. Huhu.

    ReplyDelete
  7. saya selalu buat..suka tabur sosey yang dipotong nipis..best2..

    ReplyDelete
  8. murtabak maggie mmg best makan time panas.

    ReplyDelete
  9. Ayut slalu nmpk org bt tp xpnh lagi try bt...hahaha.xtfikir klu mkn2x tu nk bt ni...

    ReplyDelete
  10. Teringin nk mkn tp x berkesempatan nak buat

    ReplyDelete

Powered by Blogger.