Minum Kopi Starbucks, kopi pengubat rindu

Assalamualaikum. Hai, hai, hai. Apa khabar semuanya? Moga baik-baik semuanya. 

Sebut tentang kopi, Cik Rose dan suami memang penggemar kopi. Coffee lover orang panggil. hihi. Gak kisah apa jenis kopi pun. Kopi o, kopi susu, nescafe, eh apa sajalah. Minum aje. 


Baru-baru ni, sempatlah curi masa keluar bersama suami. Eh kenapa curi masa? hahaha. Sebab jadual bertugas mereka amat sibuk. Hatta dah nak masuk operasi pun, makin padat aktiviti yang dianjurkan. Bila ada masa sikit, tak sampai sejam pun amatlah bermakna. 

Ada benda nak cari masa tu, barang masuk operasi. Tetiba suami bagi signal masuk drive thru Starbucks. Eh eh I'm so happy lah! Kat Batu Pahat ada drive thru Starbucks, tapi this is the first time kitorang singgah. 

Sebelum ni, jeling-jeling manja je Starbucks, sebab dok in love dengan Iced Mocha Mc Donald. Alasan. hahaha. Padahal nak beli ayam goreng Mc D tu. 

Pilihan Cik Rose semestinya Dark Mocha Frap. Add on pula chocolate topping. Pilihan suami pula Hot Cappucino, add vanilla flavour. 



Nikmat je rasa bila lalu kat tekak time cuaca panas. Sekali sekala apa salahnya, minum Starbucks. Bukan hari-hari. Tapi, kalau hari-hari pun ok jugak. hihi. 

Start minum Starbucks masa keluar dengan adik lelaki da arwah kakak dulu. Dari situ, tahu jenis-jenis air kat sana. Tahulah juga macam mana nak order.  Bila dah tahu, ajak suami pulak. Last-last dua-dua terjebak. 


Siapa pencinta kopi? Angkat tangan sikit, nak tengok. hihi.

1 comment:

  1. Sedap minum kopi! Dulu saya hantu kopi, tapi sejak tak boleh tidur malam akibat minum kopi terpaksalah korbankan kesukaan itu... sesekali teringin, minum sajlan seteguk dua!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.