Order Dark Mocha Frappuccino di Starbucks

Order Dark Mocha Frappuccino di Starbucks


Starbucks - kopi mahal. 


Ramai yang beranggapan demikian. Kopi Starbucks untuk orang have-have. No, no, no. 

Ia satu kepuasan untuk penggemar kopi mencuba pelbagai jenis kopi di cafe-cafe, restoran-restoran mahupun di warung-warung!


Cik Rose salah seorang peminat kopi..Coffee lover gittew. hihi. Apa-apa berasaskan kopi, Cik Rose suka. Kopi ke, Nescafe ke, semua suka! 


Kopi kampung ke, kopi bandar ke , suka je. Ada ke kopi bandar? Hihi. 


Kalau nak cerita kopi, memang panjang senarai kopi yang pernah diminum. Kalau ditanya kopi kegemaran juga, panjang listnya nanti. 


Tak kisah jenis kopi, boleh je lalu di tekak ni. Mocha, latte, cappuccino, americano, kopi tarik, kopi o, nescafe, haaa semua ok. 


Jika korang suruh Cik Rose pilih satu sahaja, Cik Rose akan pilih Mocha. Ya , mocha berada pada carta teratas. Mocha di Starbucks atau di Mc Donald, Cik Rose ok jer. Laje je minum. hikhik. 


Baru-baru ni Cik Rose ada order air Starbucks di RNR Rawang sebelah utara. Tadaaa, my dark mocha yang super duper lazat! 




Cik Rose order Dark Mocha Frappuccino. Cik Rose tukar susu almond. Tambah pula caramel drizzle. First time order air Starbucks,tukar jenis susu. 


Almond milk - susu badam. 


Rasa? 


Sedap! Ya, Cik Rose suka. Jatuh hati dengan keenakkan susu almond ni. Bila minum tu, terasa badamnya. Nyamanlah rasanya. 


Lepas ni, mungkin akan dikekalkan susu almond. Im in love gittew. 


Sebelum ni, pernah juga order Java chip frappucino, hot cappuccino ( add vanilla flavor), mocha frappuccino, mocha praline, caramel macchiato dan beberapa perisa lain.


Sesekali minum,apa salahnya.Reward diri kan. Bukan hari -hari pun.  


Korang kalau ke Starbucks, order air apa. Jom kongsi dengan Cik Rose, apa yang sedap di Starbucks.. 



2 comments:

  1. Eina tak gemar sangat kopi. Kalau tak, mungkin jadi salah seorang regular customer Starbuck tu. Hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.