Friday, February 25, 2022

PERUBAHAN SIKAP ASYRAF KHALID DISEBABKAN DATUK WIRA DR AZIZAN OSMAN?PERUBAHAN SIKAP ASYRAF KHALID DISEBABKAN DATUK WIRA DR AZIZAN OSMAN? | Assalamualaikum. Nama Asyraf Khalid memang tidak asing lagi di negara kita. Anak kepada Datuk K yang merupakan ahli perniagaan yang berjaya.  Beliau juga mengikut jejak langkah ayahnya untuk serius dalam bidang perniagaan. Asyraf yang juga anak tiri kepada penyanyi nombor satu Negara,  telah mendirikan rumah tangga bersama pilihan hati, Tya Arifin. 
Orang cakap,nak berjaya bukan mudah Ada tangga yang perlu kita daki. Usaha harus seiring dengan doa. Ilmu perlu kita pelajari. Jangan pernah rasa sombong dengan apa yang kita kecapi. 
Datuk K dedah perubahan Asyraf Disebabkan Azizan Osman 


Baru-baru ini, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa mendedahkan perubahan Asyraf Khalid disebabkan Mentor Usahawan, Datuk Wira Dr Azizan Osman.
Dalam satu hantaran video dikongsikan Asyraf, Datuk K merakamkan penghargaan kepada Azizan yang dapat mengubah dan membimbing anaknya bukan saja dalam bisnes malah kehidupan dalam tempoh 3 tahun saja. 
Menurut Asyraf ketika ditemui berkata, ucapan tersebut dibuat ketika makan malam dan sempena sambutan hari lahir bapanya di rumah ibu bapanya Isnin lalu. 

"Membuat beliau bangga dengan saya merupakan 'big why' selama ini

"Alhamdulillah, semuanya berubah bila bertemu dengan Mentor saya yang betul-betul ubah bisnes Mutyara, malah hidup dan memberikan saya banyak perspektif lebih baik," katanya dalam hantaran itu yang telah ditonton hampir 15,000 orang dalam tempoh beberapa jam saja. 
Dari 'budak nakal' menjadi anak yang berjaya!


Dulu Asyraf merupakan budak nakal dan selalu mengecewakan bapanya serta merasakan diri ini sangat tak berjaya.

Tambah Asyraf, beliau faham perjalanannya masih jauh namun beliau sangat bersyukur dengan luahan bapanya buat pertama kali di hadapan mentor sendiri. 

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada bapa yang membesarkan saya sebegini, sentiasa beri bimbingan, tak berikan saya kesenangan dan sentiasa percaya meskipun banyak kegagalan dalam hidup. 


"Saya ambil kegagalan itu sebagai pengajaran dan terima kasih kepada Mentor yang dapat mengeluarkan potensi yang ada dalam diri ini," jelasnya. 
Dr Azizan sebagai mentor terbaik


Dalam pada itu, Asyraf melihat Azizan sebagai mentor yang terbaik buat dirinya yang bukan hanya membimbing mengenai bisnes semata-mata malah secara holistik termasuk kepimpinan dan perhubungan sesama manusia dan bersama Maha Esa. 


"Malah nilai-nilai baik ada dalam lingkungan anak didik Azizan dan RichWorks membuatkan beliau menjadi lebih baik lagi. 


"Mereka meskipun sudah mencapai kejayaan pada satu tahap yang baik dengan jualan jutaan ringgit masih rendah diri, tidak lokek berkongsi ilmu dan perkara betul dilakukan," ujarnya.


Datuk K cemburu dan kagum dengan Azizan!  


Sementara itu, Datuk K dalam ucapannya turut mencemburui dan kagum kebolehan yang dimiliki Azizan melahirkan ramai usahawan jutawan. 


Saya pun cemburu dan kagum dengan Azizan, kerana ada kebolehan membina ramai jutawan yang mana saya tak boleh buat. 


Bayangkan jutawan yang Azizan bimbing ini, boleh mengingati Tuhan, beribadah, bersedekah daripada hasil kejayaan mereka, saya percaya sebahagian pahala akan dapat kepada beliau kembali kerana hasil bimbingan, didikan dan tunjuk ajarnya. 


Azizan memimpin tangan mereka semua, tunjuk mereka mana longkang, mana tempat nak kena langkah, mana tempat nak kena lompat, awak semua (rakan usahawan jutawan) sangat beruntung. Saya tak dapat ini semua ketika seusia anda dan masa memulakan perniagaan,” jelasnya.


Sentiasa rendah diri, jangan terlalu bangga dan ego - Datuk K


Sementara itu, Datuk K turut mengingatkan bangsa usahawan yang berjaya tidak melupakan individu yang masih merangkak dan berusaha keras untuk mencapai kejayaan. 


Jangan lupa masyarakat lain, di luar sana ada juga orang yang tak berjaya seperti kita, jangan terlalu berbangga dan ego, tapi 'be humble, more humble and more humble', ajar mereka untuk capai kejayaan,” ujarnya. 

Kejayaan Asyraf  Jadi Inspirasi


Kejayaan yang diraih Asyraf Khalid membuktikan RichWorks terbukti mampu lahirkan jutawan yang bersungguh-sungguh untuk berjaya. 

Bagi yang berminat untuk menghadiri progam Titan RichWorks, bolehlah layari RichWorks untuk dapatkan senarai program yang akan datang. Jangan bertangguh lagi, ayuh mulakan langkah. 


1 comment:

  1. alhamdulillah, semoga Asyraf diberika kejayaan dunia akhirat berterusan.

    ReplyDelete