MEMORI KUIH SAMPERIT



Ada yang panggil kuih samperit. Ada yang panggil kuih dahlia. Tak kisah apa namanya, inilah kuih raya tradisional. Sedap kan. Tapi kuih ni bukanlah kegemaran saya. Kuih ini sebenarnya kesukaan mak saya, suami, anak-anak sedara saya iaitu Nel, Baby Mat dan Baby Arif.  Kalau raya, mak saya mesti buat.. Tapi, kuih kat atas ni bukanlah buatan mak saya.Kakak saya, Kakyang beli je. Hihi. Dia beli time kitorang balik cuti raya cina baru ni. Sedap.... Susah nak jumpa sebenarnya kuih yang sedap dengan harga yang murah. Moga dimurahkan rezeki penjual kuih samperit ni ;)



Previous
Next Post »

17 comments

Click here for comments
26 February 2015 at 18:59 ×

saya pun suka kuih ni! sedap sangat :D

Balas
avatar
admin
26 February 2015 at 22:47 ×

skrg ciksu suka semperit susu :)
mmg legend kan

Balas
avatar
admin
27 February 2015 at 04:50 ×

myfeveret semprit mase kecik2 dulu...
InshaAllah sy doakan awk murah rezeki tuk hamil :)

Balas
avatar
admin
27 February 2015 at 08:22 ×

sedap nya kuih semperit... mcm nk jek..

Balas
avatar
admin
lia
27 February 2015 at 10:36 ×

kuih ni fav suami... akak x suka sgt sbb manis

* blog akak da private, kalau sudi nak baca lagi, bole la drop emel address di emel marlia171@gmail.com

Balas
avatar
admin
27 February 2015 at 15:17 ×

Memang suka biskut ni. Kalau bunga camni ada orang panggil biskut dahlia.

Balas
avatar
admin
27 February 2015 at 15:35 ×

Setiap kali raya Kuih ni mesti ada :) Tahun lepas Cik Mimie ada buat :)

Balas
avatar
admin
1 March 2015 at 01:11 ×

Sedap tu memang sedap.
Tapi x suka makan sebab kuih ni buat saya kering tekak.

Balas
avatar
admin
1 March 2015 at 15:19 ×

biskut ni sedap..kalau raya mmg makan je..sebab lembut di makan..

Balas
avatar
admin
4 March 2015 at 18:20 ×

kuih yg paling senang nk buat kan

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:30 ×

Hari tu Ros ada ambik resepi samperit susu, tapi tak try pun lagi Ciksu

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:30 ×

Ye kak Farrah. Ros panggil dahlia gak

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:31 ×

Wahh pandai Cik Mimie buat...

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:32 ×

Ooo yeke kak.. Macam melekat kat tekak gitu ek

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:32 ×

Ros pulak, raya tak cari biskut ni. Hihi

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:33 ×

Nak menekan tu yang malas tu kak Jm. Hihi

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 21:41 ×

sedap apa nama sekalipun.. each raya mesti wajib ada..
yang melt dalam mulutt uiish lagi sedap..

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment