MEMORI KUIH SAMPERIT

February 26, 2015



Ada yang panggil kuih samperit. Ada yang panggil kuih dahlia. Tak kisah apa namanya, inilah kuih raya tradisional. Sedap kan. Tapi kuih ni bukanlah kegemaran saya. Kuih ini sebenarnya kesukaan mak saya, suami, anak-anak sedara saya iaitu Nel, Baby Mat dan Baby Arif.  Kalau raya, mak saya mesti buat.. Tapi, kuih kat atas ni bukanlah buatan mak saya.Kakak saya, Kakyang beli je. Hihi. Dia beli time kitorang balik cuti raya cina baru ni. Sedap.... Susah nak jumpa sebenarnya kuih yang sedap dengan harga yang murah. Moga dimurahkan rezeki penjual kuih samperit ni ;)



You Might Also Like

17 comments

  1. saya pun suka kuih ni! sedap sangat :D

    ReplyDelete
  2. skrg ciksu suka semperit susu :)
    mmg legend kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari tu Ros ada ambik resepi samperit susu, tapi tak try pun lagi Ciksu

      Delete
  3. myfeveret semprit mase kecik2 dulu...
    InshaAllah sy doakan awk murah rezeki tuk hamil :)

    ReplyDelete
  4. sedap nya kuih semperit... mcm nk jek..

    ReplyDelete
  5. kuih ni fav suami... akak x suka sgt sbb manis

    * blog akak da private, kalau sudi nak baca lagi, bole la drop emel address di emel marlia171@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Memang suka biskut ni. Kalau bunga camni ada orang panggil biskut dahlia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak Farrah. Ros panggil dahlia gak

      Delete
  7. Setiap kali raya Kuih ni mesti ada :) Tahun lepas Cik Mimie ada buat :)

    ReplyDelete
  8. Sedap tu memang sedap.
    Tapi x suka makan sebab kuih ni buat saya kering tekak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo yeke kak.. Macam melekat kat tekak gitu ek

      Delete
  9. biskut ni sedap..kalau raya mmg makan je..sebab lembut di makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros pulak, raya tak cari biskut ni. Hihi

      Delete
  10. kuih yg paling senang nk buat kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak menekan tu yang malas tu kak Jm. Hihi

      Delete
  11. sedap apa nama sekalipun.. each raya mesti wajib ada..
    yang melt dalam mulutt uiish lagi sedap..

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS