POTRET, HADIAH DARI AKIM - INILAH REALITI

Thursday, 5 March 2015

POTRET, HADIAH DARI AKIM


Hari ni keyword 'potret' banyak yang di cari di blog ni. Jumlah view meningkat dengan mendadak. Alhamdulillah. 


Rupanya ada sebab ianya terjadi. Patutlah ramai yang mencari lirik lagu Potret nyanyian Akim ni. Petang tadi, Akim menjadi tetamu undangan di radio Era. Saya sendiri sempat dengar sebentar. 

Namun, ada part yang menyedihkan. Saya mendengar bahagian di mana radio Era mengaturkan perbualan Akim dengan seorang kanak-kanak yang berusia 4 tahun, yang amat meminati lagu Mewangi. Mula tu, mak adik tu berbual dahulu. Menceritakan tentang anaknya yang amat meminati lagu Mewangi tu. Kalau anak dia tengah bermain, tapi kat radio keluar lagu Mewangi, anak dia akan berhenti bermain dan terus nyanyi. Dan yang paling menyedihkan, adik tu menghidapi penyakit kanser mata. Dan bakal membuat pembedahan bagi membuang mata kanan. Allah.. Beratnya dugaan buat anak sekecil itu. Maaf, saya tak dapat ingat nama adik tu. Moga adik tu cepat sembuh dan dipermudahkan segalanya...

Tadi, sempat juga Akim menyanyi bersama adik tu.. 




24 comments:

  1. saya juga blm pernah dgr lagu akim ni ... semoga pembedahan adik itu berjalan lancar...

    ReplyDelete
  2. Lagu mewangi memang best.. Semoga pembedahan adik tu berjalan dengan lancar dan selamat :)

    ReplyDelete
  3. Semoga semua nya berjalan lancar untuk adik tu InshaaAllah amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn.Tadi page fb era ada updated tentang adik ni

      Delete
  4. sedihnya bc kisah tu....
    yui layan hot tu taktau kat era..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros dalam kereta semalam buka era. Tu yg tahu tu Yui

      Delete
  5. Alahai sedih sgt ....semoga adik tu cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye sebab baru 4 tahun... Sebak Ros semalm

      Delete
  6. jom join segmen sy

    http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/03/redbellas-segmen-keep-calm-follow-me.html

    ReplyDelete
  7. assalam..kak wana datang nak jenguk ros..

    ReplyDelete
  8. banyak yang search tentang potret akim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Kak Wana ramai yang nak tahu liriknya

      Delete
  9. handphone tak boleh on baik campak parit aje... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha. Sayanglah SS. Kita repair dulu nah ;)

      Delete
    2. Leceh laa repair.. Pakai public phone je senang... He He He...

      Delete
  10. Moga adik tu sihat kembali...

    ReplyDelete
  11. hehehe tengok tajuk akim hantaq potret kat Kak Ros ke ?
    ngamuk stacy nanti ahahahak..

    ReplyDelete
  12. sedihnya. saya xtahu pula pasal adik tu... hmmm... mesti Akim rasa sebak and terharu sangat2 masa tu..

    ReplyDelete
  13. betul ke Akim nak kahwin dengan stacy? itu keyword yg sis JM nk cari :-)

    ReplyDelete