POTRET, HADIAH DARI AKIM


Hari ni keyword 'potret' banyak yang di cari di blog ni. Jumlah view meningkat dengan mendadak. Alhamdulillah. 


Rupanya ada sebab ianya terjadi. Patutlah ramai yang mencari lirik lagu Potret nyanyian Akim ni. Petang tadi, Akim menjadi tetamu undangan di radio Era. Saya sendiri sempat dengar sebentar. 

Namun, ada part yang menyedihkan. Saya mendengar bahagian di mana radio Era mengaturkan perbualan Akim dengan seorang kanak-kanak yang berusia 4 tahun, yang amat meminati lagu Mewangi. Mula tu, mak adik tu berbual dahulu. Menceritakan tentang anaknya yang amat meminati lagu Mewangi tu. Kalau anak dia tengah bermain, tapi kat radio keluar lagu Mewangi, anak dia akan berhenti bermain dan terus nyanyi. Dan yang paling menyedihkan, adik tu menghidapi penyakit kanser mata. Dan bakal membuat pembedahan bagi membuang mata kanan. Allah.. Beratnya dugaan buat anak sekecil itu. Maaf, saya tak dapat ingat nama adik tu. Moga adik tu cepat sembuh dan dipermudahkan segalanya...

Tadi, sempat juga Akim menyanyi bersama adik tu.. 




Previous
Next Post »

24 comments

Click here for comments
6 March 2015 at 07:48 ×

saya juga blm pernah dgr lagu akim ni ... semoga pembedahan adik itu berjalan lancar...

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 08:52 ×

Lagu mewangi memang best.. Semoga pembedahan adik tu berjalan dengan lancar dan selamat :)

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 09:36 ×

Semoga semua nya berjalan lancar untuk adik tu InshaaAllah amin

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 10:00 ×

sedihnya bc kisah tu....
yui layan hot tu taktau kat era..

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 11:33 ×

Alahai sedih sgt ....semoga adik tu cepat sembuh

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 11:34 ×

jom join segmen sy

http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/03/redbellas-segmen-keep-calm-follow-me.html

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 11:47 ×

assalam..kak wana datang nak jenguk ros..

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 11:48 ×

banyak yang search tentang potret akim..

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 14:15 ×

handphone tak boleh on baik campak parit aje... Ha Ha Ha...

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:18 ×

Best juga lagu Potret ni..

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:19 ×

Aminn.Tadi page fb era ada updated tentang adik ni

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:19 ×

Ros dalam kereta semalam buka era. Tu yg tahu tu Yui

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:20 ×

Ye sebab baru 4 tahun... Sebak Ros semalm

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:20 ×

Oh nanti Ros ke sana

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:21 ×

Wsalam. Thanx kak Wana ;)

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:21 ×

Ye Kak Wana ramai yang nak tahu liriknya

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 16:22 ×

Hahhaha. Sayanglah SS. Kita repair dulu nah ;)

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 20:31 ×

Moga adik tu sihat kembali...

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 21:25 ×

hehehe tengok tajuk akim hantaq potret kat Kak Ros ke ?
ngamuk stacy nanti ahahahak..

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 22:03 ×

Leceh laa repair.. Pakai public phone je senang... He He He...

Balas
avatar
admin
7 March 2015 at 07:47 ×

lagu akim mewangi tu best sangat

Balas
avatar
admin
8 March 2015 at 19:37 ×

sedihnya. saya xtahu pula pasal adik tu... hmmm... mesti Akim rasa sebak and terharu sangat2 masa tu..

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 08:54 ×

betul ke Akim nak kahwin dengan stacy? itu keyword yg sis JM nk cari :-)

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment