NASI AYAM SEDAP! - INILAH REALITI

Sunday, 25 January 2015

NASI AYAM SEDAP!



Hai, sampai hati tau.. Malam-malam hantar gambar nasi ayam. Dahlah air tangan mak pulak tu, dah bergenang air mata ni.. Hihi. Sensitif tak habis-habis.. 

Dapat gambar ni dari wassap family.. Kakak, abang dan adik dok cerita kesedapan nasi ayam yang mak masak siang tadi.. Alhamdulillah, bestnya korang.. Apakan daya, saya jauh kan.. Takpe, dapat tengok gambar pun dah ok dah.. 

Ni yang rasa hati membuak-buak nak balik kampung. InsyaAllah,.. 

Kerinduan kepada keluarga tetap membara...

34 comments:

  1. Air tangan IBU tiada tandingannya kan..wana pun suka makan nasi ayam yang mama wana buat..memang super sedap ^_^

    ReplyDelete
  2. tengok pun dah nampak sedap. terliurnyaa lahh tengok. :D
    jemput join segmen saya awak ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, dah terlepas.. Tak sempat join ;(

      Delete
  3. Replies
    1. Ye Syira.. Nanti balik kg, nak minta tolong mak masakkan ;)

      Delete
  4. masakan mak sendiri memang yg paling terbaik..

    ReplyDelete
  5. wah sdpnye..sy pn terliur hihi

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Ajak Ros balik kampung ke ni Ciksu??? Uwaaa nak balik...

      Delete
  7. mak masak ape pun sedap je ... rindu mak aku ... semoga arwah tenang di sana

    ReplyDelete
  8. sabar yae rose.. nanti dapat balik minta je apa nak mesti mak buatkan *-*

    ReplyDelete
  9. kalau mak masak semua sedap meh

    ReplyDelete
  10. kelau mak masak mmg tiada tandingannya...ternanti2 masakan mak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Jijah.. Sebab mak masak dgn kasih sayang kan...

      Delete
  11. Aaaaaa. Mesti meleleh air liuq. Akk buat sndiri Je. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat? Asyik tak terbuat je. Macam mana ni.. Hihi

      Delete
  12. Sian kat Ros.
    Jangan sedih2 tau.
    Ros ada mintak transfer kan?
    Dah ada jawapan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada mintak.. Tapi jawapannya ' takde kekosongan'.. Huhu

      Delete
  13. Wow..btukar wajah dh blog...nice...ayut dtg tgk nasi ayam ros je jgk...same2x tgk gambar je ea ros :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya saja tukar wajah blog ni, konon konon sempena 2015.. Hikhik

      Delete
  14. mak masak apa pun ttp masuk perut.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. Jangan sedey,...nanti jumpa mak, request mak buat banyak2 utk rose ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak farrah.. Bila balik kampung, Ros nak makan masakan mak dan mak pula nak makan masakan Ros;)

      Delete