PETUA HILANGKAN MENGANTUK - INILAH REALITI

Sunday, 25 January 2015

PETUA HILANGKAN MENGANTUK



Dah tengahari ni, mata jadi kecik je. Aduhai.. mengantuknya rasa.. Letih gaya macam buat kerja berat sangat. hihi.. Tapi, itulah kenyataannya hari ni.. Rasa mengantuk sangat ni.. Time rehat ni, lagilah mencabar. Meja kat office ni memanggil-manggil suruh lelapkan mata.. hihi. Tak boleh jadi ni. Kalau tidur waktu rehat sekejap, nanti sakit kepala pula bila bangun.. sabar..sabar.. 
Tu yang gigih menaip entry ringkas ni.. Dala keadaan mengantuk lagi. Memang special entry ni. hikhik.. 

Ada ke petua nak hilangkan mengantuk yang datang tiba-tiba di waktu rehat?.. Mengadanya, nak petua bagai, kan?...

Ok la, dah nampak kecik besar, kecik besr je skrin komputer ni.. Nak pergi cuci muka dulu, bagi segar :)


17 comments:

  1. petua hilangkan mengantuk ni tidur je ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. zzzz itu yang terbaik.. Tapi tu kalau kalau kat rumah.. Kat office tak boleh gitu...

      Delete
  2. Selalunya gagahkan diri juga...sebab nak kena tengok patient.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye memang kena bertahan jugak kan...

      Delete
  3. hehe..memang best kalau dapat tidur time mengantuk..kalau wana selalu sapukan minyak kapak dekat mata..tapi jangan la dekat mata sangat..kang ada yang pedih pula..aroma minyak kapak tu buat mata wana jadi segar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye minyak cap kapak memang best.. Sentiasa ada dalam beg Ros.. Hihi

      Delete
  4. kalau saya..time dlm class ka..saya akan main hanset, xpon lukis apa2 ja... n habis kuat tdo ja..hihu dh xthn sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak terdaya nak main hp dik... Macam ada batu kat mata, hihihi...

      Delete
  5. mengantuk di waktu rehat? tidur je lah hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekejap sangat kak Jm.. Takut sakit kepala pulak

      Delete
  6. kalau mgantuk mmg xjdi keja..jijah selalu amik air gosok kat mata..hahaha

    ReplyDelete
  7. Minum air putih banyak2 or tidur 20 minit. Hehe

    ReplyDelete
  8. Sembang dengan kawan sebelah hilang ngantok. Tak pun g jalan2. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan sebelah takde.. Cuti bersalin.. Hihi...

      Delete
  9. utk hilangkan mengantuk...jom tidur....
    hheheee

    ReplyDelete