Lirik Lagu Assalamualaikum - Faizal Tahir



Lagu yang menarik dan lirik yang mendalam. Jom hayati liriknya... 

Lirik Lagu Assalamualaikum - Faizal Tahir

Apa yang ku lihat ini
Mengapa hanya video bunuh sana sini
Di kaca TV, dalam internet, di FB
Hanya darah dan air mata
Ramai yang hina agamaku
Terasa bakar di jiwaku
Can’t believe there are people like this
Can’t believe we are living like this

Apa kita hanya terima sahaja?

Assalamualaikum dunia, bangunlah semua
Lihatlah pada diri kita, semua serupa
Damailah manusia, kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum dunia

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Warna kulit, kaum, asal usul
Jangan menilai hanya pada rupa
Adakah matamu mengatasi akalmu?
Satu untuk semua (satu untuk semua)
Semua untuk satu (semua untuk satu)
I believe we are better than this
We could all be better than this

Apa kita hanya berdiam sahaja?

Assalamualaikum dunia, bangunlah semua
Lihatlah pada diri kita, semua serupa
Damailah manusia, kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum

Dengar aku, dengarku selalu bersalah
Selalu terleka dan ku sedari semua
Ampuniku, ampuniku yang berdosa
Ku berubah hari ini untuk kamu

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum

Ooo… Assalamualaikum dunia
Bangunlah semua
Damailah, damailah manusia
Kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum dunia

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum
(Damailah manusia, kita bersaudara)

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum dunia
Damailah pada kamu semua



Previous
Next Post »

14 comments

Click here for comments
28 February 2015 at 14:58 ×

akak klik2 iklan nuff2 kat sini :)

Balas
avatar
admin
28 February 2015 at 14:58 ×

lagu ni best kan..kak wana pun suka dengar..

Balas
avatar
admin
1 March 2015 at 00:42 ×

Suka sangat lagu ni.
Deep meaning..
Siap download kat hp dah..

Balas
avatar
admin
1 March 2015 at 15:10 ×

lagu ni mmg best..kalau kat radio dengar je..ternanyi2

Balas
avatar
admin
2 March 2015 at 13:36 ×

Lagu ni memang best giler :)

Balas
avatar
admin
4 March 2015 at 13:34 ×

lagu dia semua best!

Balas
avatar
admin
4 March 2015 at 18:10 ×

Assalamualaikum Rose..harap2 MOOD dah balik dari menangkap ikang tu ye

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:16 ×

Terima kasih kak Wana;)

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:16 ×

Ye. Lirik dia mendalam..

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:17 ×

Yup betul kak Shikin. First time dengar, Ros tertarik dengan liriknya

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:18 ×

Ada versi akustik pun best Jijah...

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:19 ×

Wsalam Kak JM.. Mood beransur pulih. Hahhaha. Banyak ikan, so tak payah naknpi pasar dah.

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 21:39 ×

hehehe okay lagu ni CT tahu ehehehe..

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment