KERJAYA SEBAGAI PENULIS - INILAH REALITI

Monday, 2 March 2015

KERJAYA SEBAGAI PENULIS


Tadi saja buka FB, lepas tu ternampak post exboss masa kat MINDEF. Tentang kuiz berkenaan kerjaya ni. Jadi, apalagi suka-sukalah nak cuba kan. Nak jugak tengok, keluar ke tak kerjaya 'kerani' kat situ. kikiki. Takpun keluar lawyer ke macam yang di cita-citakan masa sekolah dulu. 

Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim dan niat yang baik, mulalah menjawab soalan demi soalan yang diajukan. ada 10 semuanya... 

Jeng--jeng--jeng.. Keputusan pun keluar :



Author! 
Macam tahu-tahu je kita ni ada blog kan.. Macam saja je kan. hihihi. Eh mana pergi kerja 'kerani'?. Mana pi 'lawyer' idaman kalbu?..  Ni yang bertambah excited nak menulis ni kan. Walaupun semalam mood semua dah ke laut. Jomlah berenang di laut semula mencari mood semalam tu. hihi.

Saja suka-suka kan.. Try la kawan-kawan.



21 comments:

  1. Bot mana bot? SS nak tumpang bot.. He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS tak takut jatuh laut ke

      Delete
    2. Kak JM : SS pandai berenang kot. Hihi

      Delete
  2. Replies
    1. Try la Cik Mimie. Saje suka-suka. Tapi jawapannya berlainan bila kita buat bnyak kali. Walaupun kita bubuh jawapan yang sma. Nampak benar menipunya benda ni. Hahhaha

      Delete
  3. akak pun nak try lah entah2 author jugak hahah

    ReplyDelete
  4. Saya suka menulis tapi ambil course lain yang memang tulisan teruk nanti haha. Btw done following blog ni :)

    ReplyDelete
  5. hehehe bestlah main teka2 gini ros

    ReplyDelete
  6. seonokkan skadar menghiburkan hati. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Cik su. Ketawa je Ros dengan jawapan kedua. Sebab Ros buat banyak kali lepas dapat jawapan yang atas ni. Macam-macam pekerjaan yang keluar

      Delete
  7. haha...oklah tu, memang blogger ni kira author gak lah sikit-sikit

    ReplyDelete
  8. hehehe... memang betullah kalau macam tu. saya nak try jugalah. macam menarik je. ^^,

    ReplyDelete
  9. MOOD yg kelaut dah kena pancing dek nelayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nelayang hensemmmmm. Hahhahahaha

      Delete
  10. hehe, ok la tu..boleh jadi penulis yang berjaya :)

    ReplyDelete
  11. hehehe masa jawab tu mesti cenderung ke arah penulisan..
    kalo CT try tah ape yang kuar ahaha..

    ReplyDelete