KERJAYA SEBAGAI PENULIS


Tadi saja buka FB, lepas tu ternampak post exboss masa kat MINDEF. Tentang kuiz berkenaan kerjaya ni. Jadi, apalagi suka-sukalah nak cuba kan. Nak jugak tengok, keluar ke tak kerjaya 'kerani' kat situ. kikiki. Takpun keluar lawyer ke macam yang di cita-citakan masa sekolah dulu. 

Dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim dan niat yang baik, mulalah menjawab soalan demi soalan yang diajukan. ada 10 semuanya... 

Jeng--jeng--jeng.. Keputusan pun keluar :



Author! 
Macam tahu-tahu je kita ni ada blog kan.. Macam saja je kan. hihihi. Eh mana pergi kerja 'kerani'?. Mana pi 'lawyer' idaman kalbu?..  Ni yang bertambah excited nak menulis ni kan. Walaupun semalam mood semua dah ke laut. Jomlah berenang di laut semula mencari mood semalam tu. hihi.

Saja suka-suka kan.. Try la kawan-kawan.



Previous
Next Post »

21 comments

Click here for comments
2 March 2015 at 14:37 ×

Bot mana bot? SS nak tumpang bot.. He He He...

Balas
avatar
admin
2 March 2015 at 15:18 ×

Hehehe..nak try jugak la :)

Balas
avatar
admin
2 March 2015 at 15:53 ×

akak pun nak try lah entah2 author jugak hahah

Balas
avatar
admin
2 March 2015 at 16:53 ×

Saya suka menulis tapi ambil course lain yang memang tulisan teruk nanti haha. Btw done following blog ni :)

Balas
avatar
admin
2 March 2015 at 17:16 ×

hehehe bestlah main teka2 gini ros

Balas
avatar
admin
2 March 2015 at 17:26 ×

seonokkan skadar menghiburkan hati. hihi

Balas
avatar
admin
2 March 2015 at 21:45 ×

haha...oklah tu, memang blogger ni kira author gak lah sikit-sikit

Balas
avatar
admin
3 March 2015 at 10:18 ×

hihi..terkena..betul la tu

Balas
avatar
admin
4 March 2015 at 13:26 ×

hehehe... memang betullah kalau macam tu. saya nak try jugalah. macam menarik je. ^^,

Balas
avatar
admin
4 March 2015 at 18:07 ×

MOOD yg kelaut dah kena pancing dek nelayang

Balas
avatar
admin
4 March 2015 at 18:08 ×

SS tak takut jatuh laut ke

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:04 ×

SS : jom sewa bot ;)

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:05 ×

Kak JM : SS pandai berenang kot. Hihi

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:06 ×

Try la Cik Mimie. Saje suka-suka. Tapi jawapannya berlainan bila kita buat bnyak kali. Walaupun kita bubuh jawapan yang sma. Nampak benar menipunya benda ni. Hahhaha

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:07 ×

Ye Jijah. Saja je. Hihi

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:08 ×

Yup Cik su. Ketawa je Ros dengan jawapan kedua. Sebab Ros buat banyak kali lepas dapat jawapan yang atas ni. Macam-macam pekerjaan yang keluar

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:08 ×

Cuba jngan tak cuba :)

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 00:09 ×

Nelayang hensemmmmm. Hahhahahaha

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 11:55 ×

hehe, ok la tu..boleh jadi penulis yang berjaya :)

Balas
avatar
admin
6 March 2015 at 21:29 ×

hehehe masa jawab tu mesti cenderung ke arah penulisan..
kalo CT try tah ape yang kuar ahaha..

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment