MAKAN MEE UDANG TERBAIK DI BATU PAHAT



Saje je besarkan gambar ni . Supaya puan blog ni puas tengok udang tu. hihi. 6 ekor semuanya. Makan mee udang ni at rumah je. Suami gi beli bungkus je. Bila makan kat rumah baru selesa tanpa gangguan dok makan udang tu kan. Guna tangan je. Tak de nya nak guna sudu garfu bagai. Ni kedai baru yang suami saya dapat tahu special di Batu Pahat ni. Kalau sebelum ni saya dah pernah kongsikan tentang mee racun, kan. Kali ni nak kongsikan tentang mee udang pula.. Boleh baca kat SINI tentang mee racun.

Bagi saya yang memang suka sangat udang ni, memang sedap mee udang ni! Udangnya segar. Nanti, bila-bila boleh beli lagi ni.. Harganya sebungkus ni RM11. Saya memang tak pernah makan mee udang sebelum ni. So saya tak tahu rasa sebenar mee udang tu macam mana dan berapa harganya. Tapi, yang ni memang sedap. Saya bukan makan seorang. Kongsi je dengan suami, sebab banyakkan. 


Nak tahu kat mana kedai Mee Udang ni?.. Suami saya beli di Naz's Corner Mee Udang.

Mee Udang Naz's Conner

Jorak Ilahi, Batu Pahat, Johor


Nak tengok gambar-gambar mee udang dekat Naz's Corner, yang dikongsi orang ramai, boleh klik SINI.

Kedai ni berdekatan juga dengan Wet World Batu Pahat.

Orang Batu Pahat mesti tahu kan :) Kat mana lagi ek tempat makan yang best kat Batu Pahat?.. Kalau tahu, kongsikanlah.. Nanti boleh saya pi  cuba pula kan :)



Previous
Next Post »

46 comments

Click here for comments
9 March 2015 at 08:47 ×

udang lagi byk dari mee tu...slupprrr

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 08:50 ×

pagi-pagi dah tunjuk gambar makan..hehehe..

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 09:36 ×

biasa makan mi udang versi utara, tak pernah try yang ni. baru tahu BP ada Wet World..hehe

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 09:37 ×

terkebetulan. baru je makan nasik lemak lauk udang...

hehehe.

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 10:32 ×

Kak Ros, yang link untuk mee racun tu pergi kat ikan kelisa. Mee racun sedap kannn? Kalau yg kat melaka ni pedas sangat sangat nyumnyum!

Balas
avatar
admin
dya
9 March 2015 at 10:33 ×

akk kat mane tue?dekat2 dengan warong sup tahu ker??nak try lah

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 10:33 ×

alhamdulillah, sedapnya akak tengok
ailio nitik2 dah hehe

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 13:39 ×

tergoda tengok mee udang tu >_<

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 15:08 ×

wah..sedap nampaknya mee udang tu

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 15:41 ×

Pontian n Batu Pahat dekat ke jauh, Ros? Adik akak mengajar kat pontian.

Balas
avatar
admin
mun
9 March 2015 at 16:09 ×

wowww..banyak tu udang... puas makan tu..

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 17:04 ×

wah, sedapnya..rasa lapar pula kak wana tengok//

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 17:08 ×

Kalu jalan kaki terasa laa jauh... Kalu naikk kereta kejappppp aje....

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 21:01 ×

sedapnya mee udang! kalau BFF saya, dia xley makan. dia alergik. nnti mulut jadi angelina jolie pnya. hehehehe.... tadi lak baru baca entri pasal mee bandung. ini mee udang..

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 21:01 ×

syok la kalau udang lagi banyak dari mee... saya suka macam tu hehe

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 21:42 ×

sedapnya..
tp lya xleh mkn byk2..
mulalah gatal habis hidung n tlinga ni

Balas
avatar
admin
9 March 2015 at 22:33 ×

sedapnya...kalau balik jhr makan mee bandung je..tu pon dah sedapp

Balas
avatar
admin
10 March 2015 at 13:25 ×

Wet World batu pahat dah pernah sampai, tapi kedai ni belum lagi :) sedapnye tengok udang tu :)

Balas
avatar
admin
10 March 2015 at 14:01 ×

dapnya.
masa ddk jb x hbs pusing.

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:11 ×

Hahhaha. Saje kan?

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:11 ×

Hihi bahagia je berenang ramai-ramai

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:12 ×

Alhamdulillah, kena dengan selera Ros

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:12 ×

Ros pula tak pernah rasa yang utara punya...

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:13 ×

Thanx dik. Kak Ros dah betulkan semula..

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:13 ×

Owh sedapnya! Sambal udang ke tu

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:14 ×

Alhamdulillah kak ;)

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:14 ×

Nanti boleh cuba ya;)

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:15 ×

Dalam kampung ni. Masuk simpang sikit je.. Warung sup? Tak tahu sangat...

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:16 ×

Ye puas hati!hihi

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:16 ×

Kak Shikin, dalam sejam 15 minit gitu la kak..

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:17 ×

Yang ni special punya, ada 6 ekor

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:17 ×

Kak Wana terror masak. Nanti akak try buat ;)

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:18 ×

Takpe, mana tahu nanti Ciksu datang Johor kan ;)

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:18 ×

Oh akak ada alahan yer

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:19 ×

Mee bandung Muar! Sedap!

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:19 ×

Nanti boleh cuba tau Mimie

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 01:20 ×

Oh ada alergik, jgn berani berani nak cuba.. Kesian nanti

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 14:20 ×

Rasa macam nak cari pintu doraemon, nak makan mi udang sekarang!

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 12:53 ×

adus jiwa terseksa lagi.. bukan bleh tengok makanan2 ni.. mulalah nak mencari..
ehehehe.. dapnyeee.. mai penang plak Kak Ros.. jom makan mee udang sama2 eehehe..

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 12:53 ×

udang kalo besaq baru berbaloi nak makan.. kalo dak CT dak makan sebab malas kupas kulit..
biarkan saja ehehe.. unless da siap kupas.. ngade =D

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 12:54 ×

pintu tu mai amek CT kat penang dlu okay..

Balas
avatar
admin
8 April 2015 at 18:57 ×

Kedai dia kt area mana ye sbnrnya? Sy dah cari area wetworld , bukit pasir semua pon tak jumpa jugak

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 10:23 ×

kak Ros memang suka udang,.. tak kisahlah dah kopek ke belum kopek ke.. hihi

Balas
avatar
admin
20 September 2015 at 10:23 ×

dalam kawasan kampung tu. ambik simpang kanan.

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment