MAKAN MEE UDANG TERBAIK DI BATU PAHAT

March 09, 2015



Saje je besarkan gambar ni . Supaya puan blog ni puas tengok udang tu. hihi. 6 ekor semuanya. Makan mee udang ni at rumah je. Suami gi beli bungkus je. Bila makan kat rumah baru selesa tanpa gangguan dok makan udang tu kan. Guna tangan je. Tak de nya nak guna sudu garfu bagai. Ni kedai baru yang suami saya dapat tahu special di Batu Pahat ni. Kalau sebelum ni saya dah pernah kongsikan tentang mee racun, kan. Kali ni nak kongsikan tentang mee udang pula.. Boleh baca kat SINI tentang mee racun.

Bagi saya yang memang suka sangat udang ni, memang sedap mee udang ni! Udangnya segar. Nanti, bila-bila boleh beli lagi ni.. Harganya sebungkus ni RM11. Saya memang tak pernah makan mee udang sebelum ni. So saya tak tahu rasa sebenar mee udang tu macam mana dan berapa harganya. Tapi, yang ni memang sedap. Saya bukan makan seorang. Kongsi je dengan suami, sebab banyakkan. 


Nak tahu kat mana kedai Mee Udang ni?.. Suami saya beli di Naz's Corner Mee Udang.

Mee Udang Naz's Conner

Jorak Ilahi, Batu Pahat, Johor


Nak tengok gambar-gambar mee udang dekat Naz's Corner, yang dikongsi orang ramai, boleh klik SINI.

Kedai ni berdekatan juga dengan Wet World Batu Pahat.

Orang Batu Pahat mesti tahu kan :) Kat mana lagi ek tempat makan yang best kat Batu Pahat?.. Kalau tahu, kongsikanlah.. Nanti boleh saya pi  cuba pula kan :)



You Might Also Like

46 comments

  1. udang lagi byk dari mee tu...slupprrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok la kalau udang lagi banyak dari mee... saya suka macam tu hehe

      Delete
  2. pagi-pagi dah tunjuk gambar makan..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Hihi bahagia je berenang ramai-ramai

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah, kena dengan selera Ros

      Delete
  5. biasa makan mi udang versi utara, tak pernah try yang ni. baru tahu BP ada Wet World..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros pula tak pernah rasa yang utara punya...

      Delete
  6. terkebetulan. baru je makan nasik lemak lauk udang...

    hehehe.

    ReplyDelete
  7. Kak Ros, yang link untuk mee racun tu pergi kat ikan kelisa. Mee racun sedap kannn? Kalau yg kat melaka ni pedas sangat sangat nyumnyum!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx dik. Kak Ros dah betulkan semula..

      Delete
  8. akk kat mane tue?dekat2 dengan warong sup tahu ker??nak try lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam kampung ni. Masuk simpang sikit je.. Warung sup? Tak tahu sangat...

      Delete
  9. alhamdulillah, sedapnya akak tengok
    ailio nitik2 dah hehe

    ReplyDelete
  10. tergoda tengok mee udang tu >_<

    ReplyDelete
  11. Pontian n Batu Pahat dekat ke jauh, Ros? Adik akak mengajar kat pontian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu jalan kaki terasa laa jauh... Kalu naikk kereta kejappppp aje....

      Delete
    2. Kak Shikin, dalam sejam 15 minit gitu la kak..

      Delete
  12. wowww..banyak tu udang... puas makan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni special punya, ada 6 ekor

      Delete
  13. wah, sedapnya..rasa lapar pula kak wana tengok//

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Wana terror masak. Nanti akak try buat ;)

      Delete
  14. sedapnya mee udang! kalau BFF saya, dia xley makan. dia alergik. nnti mulut jadi angelina jolie pnya. hehehehe.... tadi lak baru baca entri pasal mee bandung. ini mee udang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ada alergik, jgn berani berani nak cuba.. Kesian nanti

      Delete
  15. sedapnya..
    tp lya xleh mkn byk2..
    mulalah gatal habis hidung n tlinga ni

    ReplyDelete
  16. sedapnya...kalau balik jhr makan mee bandung je..tu pon dah sedapp

    ReplyDelete
  17. Wet World batu pahat dah pernah sampai, tapi kedai ni belum lagi :) sedapnye tengok udang tu :)

    ReplyDelete
  18. dapnya.
    masa ddk jb x hbs pusing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, mana tahu nanti Ciksu datang Johor kan ;)

      Delete
  19. Rasa macam nak cari pintu doraemon, nak makan mi udang sekarang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pintu tu mai amek CT kat penang dlu okay..

      Delete
  20. adus jiwa terseksa lagi.. bukan bleh tengok makanan2 ni.. mulalah nak mencari..
    ehehehe.. dapnyeee.. mai penang plak Kak Ros.. jom makan mee udang sama2 eehehe..

    ReplyDelete
  21. udang kalo besaq baru berbaloi nak makan.. kalo dak CT dak makan sebab malas kupas kulit..
    biarkan saja ehehe.. unless da siap kupas.. ngade =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Ros memang suka udang,.. tak kisahlah dah kopek ke belum kopek ke.. hihi

      Delete
  22. Kedai dia kt area mana ye sbnrnya? Sy dah cari area wetworld , bukit pasir semua pon tak jumpa jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam kawasan kampung tu. ambik simpang kanan.

      Delete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS