KUIH RAYA UNTUK TETAMU DI AIDILFITRI - INILAH REALITI

Tuesday, 4 September 2012

KUIH RAYA UNTUK TETAMU DI AIDILFITRI


Kalau tadi saya share gambar rendang, kali ni nak share kuih raya pula... hihihi..

Kuih yang saya hidangkan untuk para tetamu. Ada yang beli, ada yang buat sendiri :)

Kalau tengok kat bawah  ni, hanya kuih siput dan kuih cornflakes chocolate je yang saya buat... Manakala kuih marble, kuih makmur, kuih almond dan jelly tu saya  beli...


Untuk kuih raya, saya lebih suka letak dalam bekas macam ni je.. Senang nak makan.. Buka, pilih dan ambil je terus... Tak payah nak buka satu-satu bekas.. hihihi.. Tapi, untuk kerepek dan kacang pula, saya letak dalam balang la, sebab mudah masuk angin kan....




p/s : Sementara menunggu tetamu datang, tuan rumah yang dok mengunyah kerepek-kerepek tu.. hihihi...



 Ros.reeza




12 comments:

  1. banyak lagi kuih raya ya..sy dah nk habis belaka...hikk

    ReplyDelete
  2. ada stok lg x? deqla nk dtg beraya ni...hihi

    ReplyDelete
  3. bestnye..suke kuih siput.rjinnye buat..huhu. Linda aritu raya bnyk kuih tunjuk je

    ReplyDelete
  4. wee..kuih yg putar2 tu mcm best..hihi

    ReplyDelete
  5. banyak lg ker kuih raya ros hihi

    ReplyDelete
  6. rase nak mkn je tengok gambar2 ni...hihihi..=D

    ReplyDelete
  7. Sama macam kakak kalau duduk kat sofa rumah mesti mata tuju ke kerepek je...

    ReplyDelete
  8. banyaknya kuih raya!!! kalau terhidang kat ruang tamu tu, mmg tuan rumah yg makan lebih.. hihiih

    ReplyDelete
  9. haha..kat rumah saya pun sama..tuan rumah yang makan kuih sendiri..mak bising jek sebab habis je kat balang..

    ReplyDelete
  10. wahh sedapnya nak yg tengah2 tu.hehe

    ReplyDelete
  11. Sedapnya , ada kuih almond .. mai la antar sini sikit , takkan tnjuk gambar jer :D . Gurau jer ..

    ReplyDelete
  12. simpple...best tak raya kt jb hari tu?

    ReplyDelete