MINAT PADA IKAN KELISA

September 19, 2013

Apa khabar kawan-kawan?...  Harap-harap semuanya sihat.. Alhamdulillah, kita masih diberikan kesempatan untuk bernafas lagi pada hari ni :)

Hari ni tuan blog happy sikit datang kerja.. Sebab ape?.. Sebab tuan blog akan balik kampung malam ni.. hihi.. Balik sekejap je.. Ahad balik semula ke JB.. Malam ni gerak naik bus pukul 9.30 malam. Doakan saya dan suami selamat sampai yer :)  

Balik kampung sebab ada kenduri kat kampung.. Tak dapat nak cuti lama-lama, sebab cuti nan hado.. huhu.. Bila fikir bab cuti, alangkah bestnya jadi surirumah.. Tak payah fikir bab cuti.. Tapi kan, semua pekerjaan pun ada kelebihan dan kekurangan.. Jadi, bersyukur dengan apa yang kita miliki. Ramai kat luar sana yang nak kerja, tak dapat peluang nak kerja.. So, hargailah pekerjaan kita :)

Pagi ni jugak saya nak share satu lagi kesayangan suami saya..

Si Kelisa Manis. hahahha.. Dah sebulan lebih kami bela dia.. Start bela, masa lepas cuti raya.. Masa beli tu kecik sikit dari ni.. Suami saya memang suka bela ikan, burung.. Boleh bagi ketenangan katanya :)





Ada tak yang bela jugak ikan macam ni?.. 


Nanti bila-bila saya cerita detail sikit pasal ikan ni.. Apa yang dia makan, macam mana nak jaga air dia.. hihi.. 




You Might Also Like

30 comments

  1. Ayah mertua sye ade bela..tapi sgt besar...bela dr kecik...tapi sayang 2 bulan lepas mati...

    ReplyDelete
  2. wah nak balik kampung bercuti yer...seronok2... kelisa? teringat dulu papa Farah ada bela ikan kelisa mutiara...

    ReplyDelete
  3. kelisa ni mahai kan... x berani nak bela he3

    ReplyDelete
  4. Hati2 balik kpg. Fiza doakan moga selamat pergi dan balik.

    Nampak cute je ikan dlm aquarium tu. Bila nak tambah. Hikhik..

    ReplyDelete
  5. bestnye cuti balik kampung! enjoy and drive safely

    wina pernah bela ikan flower horn tue jek hehee

    ReplyDelete
  6. seronoknyer balik kg... tak kisah la kejap ke lama...jnji balik kg comfirm best kn

    ReplyDelete
  7. memang hati rasa tenang bila tengok ikan dan burung, ummi pun pernah bela ikan keisa dulu Ros..tapi bila besar sikit ikan tu mati, sedih sangat masa tu.

    ReplyDelete
  8. Bestnyer nk blk kmpung..moga slamat smpai yek ros...enjoy2 kt kmpung tu nnti...

    Psst...comey ikan tu...sejuk mata memandang...tp nk jaga tu msti leceh skit kn...

    ReplyDelete
  9. orang kata elok bela ikan dalam umah...

    ReplyDelete
  10. Bela ikan ni nak kena rajin ros. lagi-lagi bab nak tukar air tu. Kakak suka tengok tapi bela tak rajin..

    Selamat balik kg. baca doa naik kenderaan jgn lupa.

    ReplyDelete
  11. ehh hari tu hubby ros bela burung kan? sekrg ikan pulak.. wahh.. cantik ikan tu.. kami x bole kot bela ikan..x psl2 kucing kami terkam nanti.. haha

    ReplyDelete
  12. besarnya ikan tu..

    * moga perjalanan selamat..

    ReplyDelete
  13. ikan kelisa ni ikan arowana la kan wak?...bile dah besar nanti lagi cantik kan...sisik berkilat2 nanti.....

    ReplyDelete
  14. rajinnya bela kelisa..Tapi cantik kan? Buat penyeri rumah. Akak bela ikan sepat je :)

    ReplyDelete
  15. cantiknya rumah si kelisa manis ni.. hehe..

    selamat jalan ros.. selamat bercuti.. ;)

    ReplyDelete
  16. Semoga di permudahkn segalanya..=D
    Ooo..ikn ni panggil ikan burung ye..

    ReplyDelete
  17. bestnya balik kg.. jga diri ros.. moga semuanya selamat.. Amin

    ReplyDelete
  18. memang best kalau tengok ikan berenang...tenang je fikiran

    ReplyDelete
  19. kelisa mahal kan?

    hihi

    tak suka bela haiwan

    sbb kurang rajin

    nnt kesian haiwan tu terseksa hikhik

    ReplyDelete
  20. salam. lama tak singgah sini.

    apapun semoga awak selamat pergi dan balik..

    ReplyDelete
  21. Betul tu ..

    Tgk ikan berenang satu kepuasan bila penat kan

    ReplyDelete
  22. Ada gak bela RR tapi bukan kat Aquarium...kat kolam kecik luar rumah tu....bukan okje bela pun....dia pandai2 hidup sendiri hehe

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS