Lirik Lagu Ada Ubi Ada Batas -Saloma




Sape suka lagu ni.. hihi.. Lagu dalam filem Anak Bapak. Mula-mula dengar, biasa je. Tapi, bila dah diulang mendengar, dah jatuh cinta. Nak nak versi baru, nyanyian Numerus, dalam cerita Saloma di Astro First tu.. siap download lagi. hihi.. 

Jom hayati liriknya,. Saya suka lirik dia jugak!

Lirik Lagu Ada Ubi Ada Batas -Saloma
Nyanyian semula oleh : NUMERUS


Kukejar bayangan akhirnya hampa
Kurenung rembulan tiada cahaya
Kutidur tak lena mimpi datang menggoda
Apakah dosaku kekanda



Airku minum tak hilang dahaga
Hatiku kesal tiada terhingga
Kau siksa batinku hingga ku merana
Apakah dosaku kekanda



Ada ubi ada batas ada hari boleh kubalas
Apa yang nak kukesalkan sudah nasib badan
Ada ubi ada batas ada hari boleh kubalas
Apa yang nak kukesalkan sudah nasib badan



Kutanam budi tiada tumbuh
Kutanam benih tiada berbuah
Hati gelisah bertambah rungsing
Apakah dosaku kekanda



Jikalau kutahu jadi begini
Tiada maknanya hidup di dunia
Dunia yang luas tiada bererti
Apakah dosaku kekanda


Previous
Next Post »

12 comments

Click here for comments
24 December 2014 at 01:09 ×

Oh wow..suka sangat juga lagu iniii..Saya doakan awak dipermudahkan untuk mendapat zuriat..meh la ke blog saya
#projek2ribu

Balas
avatar
admin
24 December 2014 at 09:10 ×

Tak tahu pernah dgr atau tidak hahaha :D

Balas
avatar
admin
24 December 2014 at 12:59 ×

tak sure pernah dgr ke x. hehe

Balas
avatar
admin
25 December 2014 at 07:25 ×

Walaupun tak tahu tp IM baca lirik lagu ni terngiang2 suara ala-ala Saloma bila nyanyi. Hehe.

Balas
avatar
admin
25 December 2014 at 14:06 ×

lom pernah dengar lagi ni

Balas
avatar
admin
26 December 2014 at 10:31 ×

Kalau kt majlis2 ada org mainkan lagu ni. Hehe

Balas
avatar
admin
26 December 2014 at 17:18 ×

tak ter dengar lagi...akibat jarang dengar radio..hihi

Balas
avatar
admin
27 December 2014 at 20:09 ×

Sama jugak tak sure pernah dengar x.

Balas
avatar
admin
30 December 2014 at 16:55 ×

sumpah tak pernah dengar hahaha

Balas
avatar
admin
1 January 2015 at 15:53 ×

mcm x pernah dgr je lagu nih

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment