AYAM GORENG RANGUP ROS


Assalamualaikum.

Tajuk kemain lagi ayam goreng rangup Ros. Nama tu sempena nama puan blog lah kan. Ros. Hihi. Bukan nak letak resepi jugak kat sini. Sebab mesti semua pun tahu kan cara nak buat ayam goreng simple macam ni. Hihi. 


Makan ayam goreng ni, ratah gitu je cicah dengan sos. Tak makan pun dengan nasi masa tu. Kenyang dah, Alhamdulillah. 

Saya goreng simple je. Celup ayam dengan telur + tepung serbaguna. Dan goreng jer ;)

Korang suka tak makan ayam goreng? Suka tak, suka tak?  Hihi.



Previous
Next Post »

32 comments

Click here for comments
12 March 2015 at 09:05 ×

Assalamualaikum
singgah pagi :)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 09:11 ×

suke sgt2 dik oi.... akak pun selalu bt gitu walaupun yg mkn cuma 3org akak akan goreng lebih sbb tau kt umah ni ramai yg suke ratah klu grg ala2 kfc gini

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 09:21 ×

walaupun goreng...tapi sedappppppp....

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 09:28 ×

lama x buat ... tp cam sedap je .. dulu suka guna tepung hpa ... sedap

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 09:37 ×

Suka! Tetiba rasa lapar *perut berbunyi* :(

Balas
avatar
admin
mun
12 March 2015 at 10:56 ×

sama laa..suka gak wat goreng dgn tepung...moon suka beli jenama adabi..sedap dan ranggup..

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 11:27 ×

sedap ye..rangup betul tu.

salam BW & JEMPUT KE blog nana :)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 13:42 ×

sedap..kak wana pun suka makan ayam goreng.. :)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 14:21 ×

Mestilah suka..memang sedap cicah denan sos..lagi2 time panas2..nyum3..:)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 16:01 ×

akak suka makan ayam goreng rangka
walau orang kata tak elok makan ayam
akak makan jugak
lantok la bukan selalu hehe

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 17:12 ×

Suka sangat tapi akk prefer ayam berempah.
Yummy...

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:33 ×

Ye sedap dan ringkas;)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:33 ×

Wsalam. Thanx sudi singgah ;)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:34 ×

Ye betul. Seketul mana cukup Ros pun. Hihi

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:34 ×

Betul, betul, betul. Hihihi

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:35 ×

Owh tak pernah beli lagi tepung hpa.. Macam susah nak dapatkan je. Mesti sedap tu kan, kak?

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:35 ×

Cepat, goreng. Hihi

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:36 ×

Oh adabi. Pernah gak guna..;)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:37 ×

Terima kasih ke sini. Ros dah balas jejak ;)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:37 ×

Tu la kan kak. Mudah dan menyelerakan . Hikhik

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:38 ×

Hihi. Betul, time panas tu la sedap kan.

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:38 ×

Ayam rangka tu dulu dok beli kat pasar malam ;)

Balas
avatar
admin
12 March 2015 at 22:39 ×

Ayam berempah memang sedap.. Kalau rajin sikit je baru buat. Sebab bak kena perap dulu. Hihi

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 11:22 ×

rasa sama seperti ayam K F Chi tak?

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 19:35 ×

Sama macam kepsi. Hahhaha

Balas
avatar
admin
13 March 2015 at 22:20 ×

sedapp nampaknya ni..bukan goreng ayambiasa

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 13:53 ×

Akak pun suka ayam berempah...

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 13:54 ×

Dap dap dap ayam gorengnya!

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 12:41 ×

sukeeee le.. tak penah tolak ayam goreng lagi =P
pastu makan ngan nasi panas aaauch.. mmg da sedap. kicap sket..
ehehe simple saja tapi sedap..

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 12:41 ×

habislaa kepci tutup pasni.. chian pakcik janggut uban tu..

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 13:45 ×

nasib kemarin baru lps makan nasi hujan panas dgn ayam goreng berempah..
dapnya :)

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment