DINNER! - INILAH REALITI

Wednesday, 18 March 2015

DINNER!



Maklumlah 'bujang' kan. Jadilah makan sorang-sorang. Tak payah nak beria masak bagai. Asal perut kenyang sudah. hihi..
Ni pun nak habaq kan. Tak apalah, masing-masing punya citarasa. Nak updated kan. hihi.. 

Sebenarnya kan. Saya secara peribadinya tak kisah apa pun seseorang tu nak updated di blog, fb, ig, twitter miliknya sendiri. Asalkan tak mengganggu orang lain, tak mencetuskan kontroversi, tak menimbulkan ketegangan antara agama/kaum. Nak cerita pergi mana, makan apa, buat apa, kerja apa, pergi mana, terserahlah. 
Tapi, berhati-hatilah ketika meluahkan isi hati, luahan rasa marah ke kan. Sebab takut terlajak kata, badan binasa. Haa gitu! Siap peribahasa. 


20 comments:

  1. sebab tu la fb/ig/blog dia suka hati nak update apa.. n kita pon sama..masing2 ada wall masing2..baca je..xsuka ignore atau unfollow je..xpun unfriend..senang...hahhaha

    laparr la ross

    ReplyDelete
  2. cukup ke tu ros? kalau cikna malam kang nak tido mau perut bunyi lagi mintak makanan.. kikiki..

    betul tu.. setuju! :)

    ReplyDelete
  3. Mcm sedap la pulak kek butter tu nampak sipi2. Hehehe. Yt pun tak kisah sgt tp klu tahap meninggi diri riak tu. Yt ada skit menyampah. Errr. Ampunnn. =_=

    ReplyDelete
  4. kalu akak msti tak ckp tuh kui3.... kalu roti mau 3 keping baru ckp

    ReplyDelete
  5. SETUJU TU..KDG2 BILA ORG SHARE APA Y BKAITAN TU, DPT JUGAK KT TAHU SESUATU..SENTIASA BSANGKA BAIK KAN..

    CUMA PART LUAHAN PERASAAN, MARAH, SEDIH DLL..Y TU ELAKKANLAH..KDG2 KT MAKSUD LAIN..PEMAHAMAN ORG LAIN

    ReplyDelete
  6. SS x pandai peribahasa... Pandai pepatung je... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pandai mereka.. macam-macam jadinya..

      Delete
    2. CT kalo makan ni je la waktu dinner ahahaha.. memalam sikit nanti mesti nak korek dapur..

      Delete
    3. korek dapur? hurmm..mcm mana tuh

      Delete
    4. korek dapur cem CikTi tu cari makanan.. korek frige hahaha..

      Delete
  7. betul!
    Eloknya kita baca dan baca sebelum posting..

    ReplyDelete
  8. kadang2 nk up entri pun kena check tulisan byk kali takut org yg baca sentap ke.. huhu

    ReplyDelete
  9. aaai Kak Ros.. makan tu saja ke ? aiseyh man.. 'bujang' pun
    kalo makan tu je sedeh plak hati ni ehehe..

    ReplyDelete
  10. sis JM nk update baru lepas membenih tadi selepas dah beberapa hari x membenih...nak tahu apa itu membenih tanya Zarul Farhana ekekekeke

    ReplyDelete
  11. Btl tu kak ros
    suke hati kite la nk update ape selagi tak mgabaikan or crte pasal org lain
    xsuka jgn bace ye dakk

    ReplyDelete
  12. betul tu ros..
    tgk mcm trending semalam kes beg tangan yg diambil di highway tu..tp itu yg positif la kan.. berjaya rungkaikan satu masalah.

    ReplyDelete
  13. Pd Sya, elak kan lah tulis yg x perlu do FB. Mmg FB kita, tp yg bc tu bukan kita je. Impak negatif yg kita tulis tu,sikit sebanyak akan terkena Kat org lain juga..jd, kenalah timbang² apa nak di tulis. Takut ada terguris hati x sengaja..kan dah dosa kita..

    ReplyDelete
  14. Cukup ke dinner Rose tu? Kalau akak belum apa2 perut dah berlubang balik :)

    ReplyDelete
  15. dinner yang simple tapi kalau mengenyangkan apa salah kan ros..ok apa.. :)

    ReplyDelete
  16. Kalau Cik Mimie xcukup dinner ni je..mesti nak makan nasi jugak..hoho

    ReplyDelete