WARNA TEMA BAJU RAYA 2015


Amboi, awalnya dah beli baju raya. Hihi. Awal? Tak awal kot. Rasanya kalau nak tempah, dah boleh cari kain dah ni. Lainlah kalau nak beli baju siap je kan. Kalau saya, tak beria sangat nak beli baju raya. Sebab sejak beberapa tahum kebelakangan ni dah tak beli baju raya. Guna baju yang mana ada je. Sebab saya kan kerja memang pakai baju kurung ke office, so guna baju yang ada je. 

Tahun ni rasa macam nak beli kain la. Nak tempah awal. Tapi, tak tahu lagi nak pilih warna apa. Tiba-tiba adik saya wassap carta warna kat bawah ni. Yeayyy boleh bantu buat pilihan. Macam-macam warna ada ni.  Jom tengok sama -sama. Boleh korang pun pilih jugak warna tema baju raya korang.


Kita ni perempuan, mata kita tengok macam-macam warna ada.Contohnya hijau. Ada emerald, lime, green apple, dan lain-lain. Tapi, lelaki tengok lain. Hanya ada hijau. Hihi.

Korang pilih warna apa ni? Share la ;)



Previous
Next Post »

19 comments

Click here for comments
15 March 2015 at 12:47 ×

tulah..hijau pun ada macam2 nama..kami biasa tema caca merba,jadi tak lorat Sgt nk pilih warna,hehe

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 13:16 ×

akak dah ada dah baju raya
baju family masa kawen adik,
padan pakai hat tu je lah nanti hehe ^_^

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 13:44 ×

Akak main pilih2 kat sini Ros. Akak nak combine kelly green dgn copnhagn blue :)

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 15:26 ×

jarang buat baju raya ni..biasa beli siap.sebab gi kerja pun jarang pakai baju kurung.macam-macam nama warna.pening!

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 16:19 ×

Tahun ni tema aida 5 beranak purple.
kain pun baru beli semlm :-)

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 18:12 ×

xtahulaaaaaa...warna apa yg cantik ekk?

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 22:34 ×

Amboi kak...awal da pilih warna...saya pun da beli kak baju raya sebab adik kawen lepas aya...sonangggg skli jalan...hihi

Balas
avatar
admin
15 March 2015 at 23:01 ×

hahaha best ni, sy duka cari idea gak utk tema raya...tahun ni mcm minat warna soft like beige, petal peach..tahun lps dh pakai deep blue

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 09:36 ×

Mula2 kawen hijau. Pastu beraya sendiri purple. Tahun lepas purple lg. Tahun ni xpilih lg warna apa. Hahaha leh pikir2kan carta warna ni

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 10:46 ×

aduh fenin akak tgk gambar nih... tibe2 rasa nk pilih sume color hahahha...

insyallah tahun nih nk kunin... lemon atau marigold cun jgk nk di padankan ngn grey atau charcoal

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 11:16 ×

hihi sy lagi awal, dah anta awal2 dah kain dekat tukang jahit..tema tahun nie purple, gold dan biru..hihi

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 12:34 ×

tahun lepas dah pakai lilac.. tahun ni nak warna apa pulak eh..
tapi CT suka pastel2.. usually either biru / pink / pepel sebab ni je
kaler2 mak suka ehehe..

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 12:35 ×

pening banyaknya kalerrrr heheheheh kita tak buat baju raya recycle je la hehehe

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 13:23 ×

menarik
ciksu warna royal
ingt nk tambah warn emerald green
maklum la cik abe pernah janji dah anak boleh aje kalau nk sedondon.. hihi

Balas
avatar
admin
16 March 2015 at 13:36 ×

dusty rose nampak cantik la...hihi

Balas
avatar
admin
17 March 2015 at 13:29 ×

Tahun dah decide nak wana blue..myb nak pilih surfside blue :)

Balas
avatar
admin
19 March 2015 at 13:44 ×

lya dh siap htr tailor.. hihi..
warna tema lya ialah.....jengggggg.... tgu raya lah..

Balas
avatar
admin
21 May 2015 at 14:46 ×

banyaknya colour...
25.5.15 baru nak cari kain...
tema warna purple utk seisi keluarga

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment