SPAGETHI UDANG YANG LAZAT!


Assalamualaikum.

Tajuk tak nak kalah. Nak jugak letak lazat la, sedap la, menyelerakanlah. hihi.. Biarlah. Sapa lagi nak puji masakan sendiri, kalau tak diri sendiri. Sekali sekala 'isi bakul angkat sendiri'. hihi,.

Hari ni bukan nak cerita tentang resepi ke ape. Nak fokuskan tentang spagethi. Cuba tengok gambar ni, haluskan spagethinya?


Sebenarnya saya dah tersalah beli. Beli kat Aeon Big. Masa tu kalut sikit, kejar masa. Ambil jenama Kimball macam selalu beli. Dengan yakinya letak dalam bakul dan pergi bayar. Bila rebus, eh kenapa sekejap je dah masak?. Eh kenapa halus pulak ni?. Check balik kat plastik dia. Rupanya tertulis " Angel Hair".. Opsss slah beli rupanya. Hihihi.. Takpelah, makan je lah kan :)

Ada yang pernah beli tak "angel hair" tu?.. Dia sama ke dengan spagethi?. Saya hentam je makan. Cuma dia tak kenyal. Macam maggi pun ada. hihi.

Pengajarannya, lain kali beli jangan tergesa-gesa. Tengok label betul-betul :)



Previous
Next Post »

13 comments

Click here for comments
11 November 2015 at 10:23 ×

yummy nye spaggetti

Balas
avatar
admin
11 November 2015 at 11:51 ×

hihi.. xpe asalkan makan jalan jeee.. jns ni xpnh beli lg

Balas
avatar
admin
12 November 2015 at 01:12 ×

baru je 2 hari lepas masak spagehti.. lama dah tak makan..

Balas
avatar
admin
12 November 2015 at 08:07 ×

asalnya semua benda adalah pasta kak.. 'Pasta' tu nama general untuk segala jenis bentuk tepung yang kita dok beli tu.. dan nama2 unik macam spageti.. angel hairs.. macaroni.. rotini.. lasagna.. adalah sebab bentuk doh asal 'pasta' tu dicerap jadi bentuk2 berlainan.. asalnya doh yang sama saja tapi dah bentuk lain-lain itulah nama pun beza2.. hehehe.. kalo rasa sebijik sama hahaha..

Balas
avatar
admin
12 November 2015 at 22:05 ×

janji bole makan la ya...hihi

Balas
avatar
admin
13 November 2015 at 09:13 ×

Xpa..janhi jadi jugak

Balas
avatar
admin
13 November 2015 at 19:17 ×

sesekali tekak nak makan. hihihi

Balas
avatar
admin
15 November 2015 at 04:31 ×

Tapi still nampak sedapppp!

Balas
avatar
admin
24 November 2015 at 09:50 ×

Sedapnya...lama x masak spagethi :)

Balas
avatar
admin
2 December 2015 at 06:55 ×

Betul tu. Basically, sama je. Cuma lain2 bentuk utk cara hidangan yg berbeza. Jika kita nak masak dish yg berkuah dan pekat, kena pilih jenis pasta yg boleh 'hold' kuah tu. Barulah best :)

Balas
avatar
admin
2 December 2015 at 06:56 ×

Akak pun selalu main grab ke apa ada ;)

Balas
avatar
admin
19 December 2015 at 00:38 ×

Angel hair halus dan cepat masak..sedapnya buh udang..idea mari dah..

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment