SPAGETHI UDANG YANG LAZAT!

November 11, 2015


Assalamualaikum.

Tajuk tak nak kalah. Nak jugak letak lazat la, sedap la, menyelerakanlah. hihi.. Biarlah. Sapa lagi nak puji masakan sendiri, kalau tak diri sendiri. Sekali sekala 'isi bakul angkat sendiri'. hihi,.

Hari ni bukan nak cerita tentang resepi ke ape. Nak fokuskan tentang spagethi. Cuba tengok gambar ni, haluskan spagethinya?


Sebenarnya saya dah tersalah beli. Beli kat Aeon Big. Masa tu kalut sikit, kejar masa. Ambil jenama Kimball macam selalu beli. Dengan yakinya letak dalam bakul dan pergi bayar. Bila rebus, eh kenapa sekejap je dah masak?. Eh kenapa halus pulak ni?. Check balik kat plastik dia. Rupanya tertulis " Angel Hair".. Opsss slah beli rupanya. Hihihi.. Takpelah, makan je lah kan :)

Ada yang pernah beli tak "angel hair" tu?.. Dia sama ke dengan spagethi?. Saya hentam je makan. Cuma dia tak kenyal. Macam maggi pun ada. hihi.

Pengajarannya, lain kali beli jangan tergesa-gesa. Tengok label betul-betul :)



You Might Also Like

13 comments

  1. hihi.. xpe asalkan makan jalan jeee.. jns ni xpnh beli lg

    ReplyDelete
  2. baru je 2 hari lepas masak spagehti.. lama dah tak makan..

    ReplyDelete
  3. asalnya semua benda adalah pasta kak.. 'Pasta' tu nama general untuk segala jenis bentuk tepung yang kita dok beli tu.. dan nama2 unik macam spageti.. angel hairs.. macaroni.. rotini.. lasagna.. adalah sebab bentuk doh asal 'pasta' tu dicerap jadi bentuk2 berlainan.. asalnya doh yang sama saja tapi dah bentuk lain-lain itulah nama pun beza2.. hehehe.. kalo rasa sebijik sama hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Basically, sama je. Cuma lain2 bentuk utk cara hidangan yg berbeza. Jika kita nak masak dish yg berkuah dan pekat, kena pilih jenis pasta yg boleh 'hold' kuah tu. Barulah best :)

      Delete
  4. Sedapnya...lama x masak spagethi :)

    ReplyDelete
  5. Akak pun selalu main grab ke apa ada ;)

    ReplyDelete
  6. Angel hair halus dan cepat masak..sedapnya buh udang..idea mari dah..

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS