LIRIK LAGU NEGARAKU - FAIZAL TAHIR, JOE FLIZZOW, ALTIMET DAN SONA ONE

Assalamualaikum.


Cik Rose jatuh CINTA dengan lagu Negaraku nyanyian Faizal Tahir dan rap oleh Joe Flizzow, Altimet dan Sona One ni. 

Lagu ni menusuk jiwa Cik Rose. Terkadang rasa bersemangat! Terkadang rasa sayu hati. Aih perasaan ni bercampur baur bila dengar lagu Negaraku ni. First time dengar di radio, dah rasa best dan terus cari di youtube.!

Macam biasa, Cik Rose kongsikan liriknya yer. 


Lirik Lagu Negaraku


(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(Joe Flizzow)
Kalau kata itu kota
Kami bina tamadun
Lihat rangkap-rangkap pantun
Hidup beratus tahun
Bangkit seribu perwira
Selamat sejuta insan
Gelap dalam matahari
Insan juga bisa insaf

Mana cerita panglima yang wujud benar
Awang hitam kaji awan putih bila berlayar
Hamba keliling dunia
Tuannya yang terkenal
Dah merdeka di jasad
Harus bebas di akal

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri

(Joe Flizzow)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(Altimet)
Dan dari '57
Jalannya telah disuluh
Bangkit seakan subuh
Rebung diluntur buluh

Terus ke '63
Kami menjadi kita
jangan dipersia akibat titik-titik nila
Biar hujan batu turun selebat tengkujuh
Selagi kami mampu, semangat tak pernah lumpuh
Selagi ada tubuh, untuk kamu aku memburuh
Usaha yang aku bubuh, semua petir tiada guruh

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri

(Altimet)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita



Previous
Next Post »

7 comments

Click here for comments
21 September 2016 at 03:31 ×

tak pernah dngr lagi rasanya. sbb jrg nau dgr radio skrg ni

Balas
avatar
admin
21 September 2016 at 08:54 ×

knpa yui mcm tak prasan lgu ni.

Balas
avatar
admin
21 September 2016 at 09:29 ×

tak penah lak dgr lagu nih... ke biasa kuar kt tv? kene google nih

Balas
avatar
admin
26 October 2016 at 10:00 ×

Lagu ni best sgt...liriknye sungguh puitis...karya yang terbaik..

Balas
avatar
admin
26 October 2016 at 10:01 ×

Lagu ni mmg best...petrotisma...liriknye sungguh puitis...karya yang terbaik...

Balas
avatar
admin
26 October 2016 at 10:02 ×

Lagu ni memang best...petrotisma...liriknya sungguh puitis...karya yang terbaik....

Balas
avatar
admin
26 October 2016 at 10:02 ×

Lagu ni memang best...petrotisma...liriknya sungguh puitis...karya yang terbaik....

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment