REMOTE ASTRO ROSAK

January 02, 2014



Alkisahnya remote Astro saya ni buat hal minggu lepas.. Ada button yang boleh ditekan. Ada yang tak boleh.. Ingatkan pasal battery. Gi la tukar yang baru. Rupanya bukan.. Memang remote yang problem.. Nak slowkan suara tv tak boleh, tak pe lagi.. Sebab boleh guna remote TV kan... Yang geramnya tak boleh nak alih suara.. Dahla saya ni dok tengok drama korea air mata 'that winter, the wind blows' kan.. Dah kena tengok dalam bahasa melayu selama dua hari... Memang tak leh nak feeling korea betul.. Dah tu scene sedih jadi tak sedih uols... 

Itu yang saya gi Bazar karat nak cari remote.. Last-last remote tak dapat, helmet pink kesayangan yang hilang :(

Nak tahu beli kat mana ni?.. Punyalah payah, akhirnya beli kat kedai elektrik je.. hihi.. RM38.00. Memang macam tu ke harganya?.. Kenapa saya rasa macam mahal ek?.. hihihi...

Yang takde cop Astro tu lahh yang saya beli tu... Yang remote Astro asal tu nampak macam elok, tapi apa boleh  buat dah tak berfungsi.. Siap ketuk kat lantai lagi..Konon nak bagi elok.. Tak nak jugak dia.. Degil kan.. hikhik..



Beza kat warna lah sikit , kan :)





You Might Also Like

18 comments

  1. da...pass ni leh layan korea balik...hheee...

    ReplyDelete
  2. eh samalah ros, yati punya remote pun rosak gak..tak bley nak tekan button home...terpaksa gak beli baru

    ReplyDelete
  3. haah..warna beza..ke sebab remote astro tu dah lama..

    ReplyDelete
  4. remote astro kt mana2 pon ada..senang nak dapat.. xperlu pening2 fikir mana nak beli..akekeke... singgah klik en. nuffnang!!

    ReplyDelete
  5. campak je kt longkang yg lmbang astro tu .. hihi

    ReplyDelete
  6. tak pasti la plak harga remote astro tu brpa, tapi mcm mhl je... takpe lah yg penting ros dah boleh tgk tv + layan drama korea...hihihi

    ReplyDelete
  7. pandai diorang klon.. hampir sama..

    ReplyDelete
  8. Hurm..mahalnyer...xtau la plk kalau mmg gitu hrganya...tp tu la kn...xde remote rasa sshnyer la nk alih2 siaran smua..dlu2 ingat lg tv mana ada remote...button dh rosak xleh lekat, trpaksa letak penutup pen...rindunya bila ingat zaman2 tu...

    ReplyDelete
  9. Alahai..cmner blh ilang helmet tu...?ermmm

    memang la remote tu ada dijual di kedai brg letrik dn harganya memang begitu ros....

    ReplyDelete
  10. yg baru tu kaler cerah sikit.. tp yg ada tulisan astro tu nmpk ori la kan.. sbb ada tulisan tu..

    ReplyDelete
  11. Beli je yg baru kan ros..ketuk2 pun xelok jugak

    ReplyDelete
  12. Makcik Ada Astro,piring Kat luar tp Astro tkda siaran sb suami tk byr Dan kena potong,skrg guna remote tv je dgn Arial kangkang tepi tingkap.

    ReplyDelete
  13. Remote tu x rosak sbnarnye.. tp kena reset balik.. Insha Allah ok. Cuma tekan button vol(-)& button ok serentak sampai indicator bkelip 3x. Pastu try tukar volume. Slmt mcuba..

    ReplyDelete
  14. Mahal nya rm38.. kat Seng Heng br je tgk 2 hari yg lalu cuma rm19+ je..

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS