ALKISAH RED VELVET CAKE



Sebenarnya saya memang tak pernah rasa kek red velvet.. Walau dah lama kemunculannya. Walau dah lama zaman keglamourannya.. hihi..

Sampailah saat dua minggu sudah.... Saya baru merasa bagaimana rupanya kek red velvet ni. Agak ketinggalan keretapi kan?... hikhik.. 

Dekat taman perumahan saya, ada satu kedai baru buka... Ala -ala cafe santai gitu.. Entah macam mana ntah,  malam tu cik abg singgah kejap nak beli barang kat kedai. Tengok kedai kek tu buka.. Tu yang singgah.. Tapi tak banyak jenis kek. Sebab baru buka je kedai tu kat situ. Ada kek red velvet dan kek walnut. So, saya pun belilah ked red velvet tu sepotong.. RM 9.50 sepotong.


Sedap jugak kek ni. Tapi saya ni memang bukan penggemar kek sangat.. Kek tu share je ngan cik abg. Tu pun tak habis.. hihi. Letak dalam peti ais. Makan masa berhari jugak nak habiskan ..  Teringin jugak nak buat sendiri kek ni. Tapi nanti dululah.. Bila ada masa terluang.. 

p/s: Nama cik abg dah naik dalam detail Perlu ke Kem baru di Banang Jaya, Batu Pahat 27 hb ni. Lagi dua minggu.. Emmm banyak nak kena buat ni. Pening jugak fikir ni. Nak kena cari rumah lain. Sebab kontrak rumah kat jb ni pun tamat sebab semua tentera kena pindah batu pahat... 



Previous
Next Post »

17 comments

Click here for comments
12 April 2014 at 12:06 ×

RM9.50? Hehe harga red velvet ni dah lebih kurang macam Secret Recipe punya. Sedap tak?

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 12:42 ×

Saya penggemar kek, kalau septong tu kejap je licin....kek ini mmg faberet tp frost cheese tu kurang sket nak makan.

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 12:51 ×

Baru lepas habis pantang. Dtg sini terus tliur nk kek velvet. Hehe

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 12:55 ×

owh ! kat banang pun ada kem tentera yer . kg sendiri pun tak tau . dah lama x balik bp nih ... red velvet pun saya x pernah makan .

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 14:41 ×

Mcm leceh buatnya..
Konon kreatiflah..buh cuka nga air sirap dlm bncuhan susu kek coklat..
Cream nya memng x reti buat..

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 14:42 ×

Salam dear, lama nya kak intan x singgah...harap sihat sihat selalu ya..sedap juga kek tu ya...mahal juga kan sebab sepotong..mahal dari secret recepi x silap kan...kita sama, akak pon bukan penggemar kek..heheh.

semoga dipermudabhkan segala urusan

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 15:27 ×

Salam dear, lama nya kitz x singgah sini...harap sihat sihat selalu ya..sedap juga kek tu ya...mahal juga kan sebab sepotong..mahal dari secret recepi x silap kan...kita sama, bukan penggemar kek..heheh.

semoga dipermudabhkan segala urusan

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 18:42 ×

kita geng.. x de la minat sangat kek ni.. boleh makan je la.. tapi saya x pernah lagi rasa kek tu..

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 22:53 ×

hehe.. at least kak ros dah rasa red velvet auu.. mmg sedap tapi cepat muak.

smoga dipermudahkan urusan pindah2.xmau pening ok ;)

Balas
avatar
admin
12 April 2014 at 22:53 ×

hehe.. at least kak ros dah rasa red velvet auu.. mmg sedap tapi cepat muak.

smoga dipermudahkan urusan pindah2.xmau pening ok ;)

Balas
avatar
admin
13 April 2014 at 23:52 ×

Kek ni sedap.

Sy suka sgt

Tmbah lagi kalau cheese die tebal hihi

Balas
avatar
admin
14 April 2014 at 14:02 ×

Tebalnya dia punya cheese tu, konfem sedap lah..errm ni bukan kek SR kan??

Balas
avatar
admin
14 April 2014 at 15:04 ×

rvc mmg sedap
ciksu buat sndiri tapi beli tepung ready made je.hihi

dkt secret recipe pon ada skrg ni. terbaru Rm120

smoga dipermudahkan buat ros n suami. susah kn bila nk kena pindah randah ni..

Balas
avatar
admin
16 April 2014 at 16:20 ×

so kena pindah lah ni...rose keja mcm mn

Balas
avatar
admin
16 April 2014 at 16:22 ×

Nice entry!=) from segmen mak dara. nak bisnes tapi taktahu nak bisnes apa? jom ke http://www.aimisyahirah.com/2014/04/jom-buka-franchise-sendiri-dengan-cbp.html

Balas
avatar
admin
17 April 2014 at 10:40 ×

Akak nih lg la lgsg x tau rse red velvet mcm mne..

Balas
avatar
admin
18 April 2014 at 14:28 ×

Rossss!!! Banang tu dekat sgt dgn tmpt ayut keje..haha.dgr jgk yg kem situ nk bukak dh.laaa..suami ros kena jgk ye..

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment