ALKISAH RED VELVET CAKE - INILAH REALITI

Saturday, 12 April 2014

ALKISAH RED VELVET CAKE



Sebenarnya saya memang tak pernah rasa kek red velvet.. Walau dah lama kemunculannya. Walau dah lama zaman keglamourannya.. hihi..

Sampailah saat dua minggu sudah.... Saya baru merasa bagaimana rupanya kek red velvet ni. Agak ketinggalan keretapi kan?... hikhik.. 

Dekat taman perumahan saya, ada satu kedai baru buka... Ala -ala cafe santai gitu.. Entah macam mana ntah,  malam tu cik abg singgah kejap nak beli barang kat kedai. Tengok kedai kek tu buka.. Tu yang singgah.. Tapi tak banyak jenis kek. Sebab baru buka je kedai tu kat situ. Ada kek red velvet dan kek walnut. So, saya pun belilah ked red velvet tu sepotong.. RM 9.50 sepotong.


Sedap jugak kek ni. Tapi saya ni memang bukan penggemar kek sangat.. Kek tu share je ngan cik abg. Tu pun tak habis.. hihi. Letak dalam peti ais. Makan masa berhari jugak nak habiskan ..  Teringin jugak nak buat sendiri kek ni. Tapi nanti dululah.. Bila ada masa terluang.. 

p/s: Nama cik abg dah naik dalam detail Perlu ke Kem baru di Banang Jaya, Batu Pahat 27 hb ni. Lagi dua minggu.. Emmm banyak nak kena buat ni. Pening jugak fikir ni. Nak kena cari rumah lain. Sebab kontrak rumah kat jb ni pun tamat sebab semua tentera kena pindah batu pahat... 



17 comments:

  1. RM9.50? Hehe harga red velvet ni dah lebih kurang macam Secret Recipe punya. Sedap tak?

    ReplyDelete
  2. Saya penggemar kek, kalau septong tu kejap je licin....kek ini mmg faberet tp frost cheese tu kurang sket nak makan.

    ReplyDelete
  3. Baru lepas habis pantang. Dtg sini terus tliur nk kek velvet. Hehe

    ReplyDelete
  4. owh ! kat banang pun ada kem tentera yer . kg sendiri pun tak tau . dah lama x balik bp nih ... red velvet pun saya x pernah makan .

    ReplyDelete
  5. Mcm leceh buatnya..
    Konon kreatiflah..buh cuka nga air sirap dlm bncuhan susu kek coklat..
    Cream nya memng x reti buat..

    ReplyDelete
  6. Salam dear, lama nya kak intan x singgah...harap sihat sihat selalu ya..sedap juga kek tu ya...mahal juga kan sebab sepotong..mahal dari secret recepi x silap kan...kita sama, akak pon bukan penggemar kek..heheh.

    semoga dipermudabhkan segala urusan

    ReplyDelete
  7. Salam dear, lama nya kitz x singgah sini...harap sihat sihat selalu ya..sedap juga kek tu ya...mahal juga kan sebab sepotong..mahal dari secret recepi x silap kan...kita sama, bukan penggemar kek..heheh.

    semoga dipermudabhkan segala urusan

    ReplyDelete
  8. kita geng.. x de la minat sangat kek ni.. boleh makan je la.. tapi saya x pernah lagi rasa kek tu..

    ReplyDelete
  9. hehe.. at least kak ros dah rasa red velvet auu.. mmg sedap tapi cepat muak.

    smoga dipermudahkan urusan pindah2.xmau pening ok ;)

    ReplyDelete
  10. hehe.. at least kak ros dah rasa red velvet auu.. mmg sedap tapi cepat muak.

    smoga dipermudahkan urusan pindah2.xmau pening ok ;)

    ReplyDelete
  11. Kek ni sedap.

    Sy suka sgt

    Tmbah lagi kalau cheese die tebal hihi

    ReplyDelete
  12. Tebalnya dia punya cheese tu, konfem sedap lah..errm ni bukan kek SR kan??

    ReplyDelete
  13. rvc mmg sedap
    ciksu buat sndiri tapi beli tepung ready made je.hihi

    dkt secret recipe pon ada skrg ni. terbaru Rm120

    smoga dipermudahkan buat ros n suami. susah kn bila nk kena pindah randah ni..

    ReplyDelete
  14. so kena pindah lah ni...rose keja mcm mn

    ReplyDelete
  15. Nice entry!=) from segmen mak dara. nak bisnes tapi taktahu nak bisnes apa? jom ke http://www.aimisyahirah.com/2014/04/jom-buka-franchise-sendiri-dengan-cbp.html

    ReplyDelete
  16. Akak nih lg la lgsg x tau rse red velvet mcm mne..

    ReplyDelete
  17. Rossss!!! Banang tu dekat sgt dgn tmpt ayut keje..haha.dgr jgk yg kem situ nk bukak dh.laaa..suami ros kena jgk ye..

    ReplyDelete