HARTA BENDA HANYA MAINAN DUNIA

November 09, 2014


SUMBER : FB

Jika harta
menyebabkan kita
membeza-bezakan cara
melayan manusia, kita
harus MUHASABAH diri.
Kita ini HAMBA ALLAH
atau HAMBA HARTA ?

Pilihlah antara dua :

HAMBA ALLAH atau HAMBA HARTA ?

p/s: Kenapa mesti ada 'double standard' dalam masyarakat kita apabila melayan seseorang?... 



You Might Also Like

9 comments

  1. memang tak dapat dinafikan memang wujud manusia sebegitu. moga kita tergolong sebagai hamba Allah.

    ReplyDelete
  2. Memang ada yang pandang harta benda je.
    Macamlah dia yang create harta tu.
    Jangan jadi macam Qarun sudaaahhh..
    Kena telan dek bumi.

    ReplyDelete
  3. ya betul.. mmg ada yg pandang harta benda..padahal xmenjanjikan apa2 pon.

    ReplyDelete
  4. Btl tu kak ros..
    ade sstgh org pandang pada harta..
    jenis kawan yg memilih kawan...

    ReplyDelete
  5. ramai yg jadi hambar harta jika x nk jadi hamba Allah..ramai yg lupa diri dan asal usul...ramai jugak yg jauh dari Allah...kasihan..pernah nampak budak2 remaja dan dewasa bila azan berkumandang masih beeckp2 tanpa endah azan yg di laungkan

    ReplyDelete
  6. biasalah.. lagi2 orang kaya raya tu kan. no offense pada mereka tapi ramai macam tu... lagi2 bab nak tambah family baru, mula cari yang setaraf juga. bukan tengok dari segi agama dia..

    ReplyDelete
  7. nak gaduh kenapa. bukannya harta kita pun.

    ReplyDelete
  8. MV ni puas terima kata2 org ckp...keja krjn tp xda umah sendiri....takpelah Allah dah aturkan sesuatu untuk kita kan

    ReplyDelete
  9. Layanan sesama manusia kenalah sama rata...tapi dah lumrah alam kot, yang berdarjat lagi dipandang tinggi...kes antara dua darjat la ni...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS