HARTA BENDA HANYA MAINAN DUNIA


SUMBER : FB

Jika harta
menyebabkan kita
membeza-bezakan cara
melayan manusia, kita
harus MUHASABAH diri.
Kita ini HAMBA ALLAH
atau HAMBA HARTA ?

Pilihlah antara dua :

HAMBA ALLAH atau HAMBA HARTA ?

p/s: Kenapa mesti ada 'double standard' dalam masyarakat kita apabila melayan seseorang?... 



Previous
Next Post »

9 comments

Click here for comments
9 November 2014 at 14:47 ×

memang tak dapat dinafikan memang wujud manusia sebegitu. moga kita tergolong sebagai hamba Allah.

Balas
avatar
admin
9 November 2014 at 15:14 ×

Memang ada yang pandang harta benda je.
Macamlah dia yang create harta tu.
Jangan jadi macam Qarun sudaaahhh..
Kena telan dek bumi.

Balas
avatar
admin
9 November 2014 at 18:40 ×

ya betul.. mmg ada yg pandang harta benda..padahal xmenjanjikan apa2 pon.

Balas
avatar
admin
9 November 2014 at 19:27 ×

Btl tu kak ros..
ade sstgh org pandang pada harta..
jenis kawan yg memilih kawan...

Balas
avatar
admin
9 November 2014 at 19:49 ×

ramai yg jadi hambar harta jika x nk jadi hamba Allah..ramai yg lupa diri dan asal usul...ramai jugak yg jauh dari Allah...kasihan..pernah nampak budak2 remaja dan dewasa bila azan berkumandang masih beeckp2 tanpa endah azan yg di laungkan

Balas
avatar
admin
10 November 2014 at 11:05 ×

biasalah.. lagi2 orang kaya raya tu kan. no offense pada mereka tapi ramai macam tu... lagi2 bab nak tambah family baru, mula cari yang setaraf juga. bukan tengok dari segi agama dia..

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 23:40 ×

nak gaduh kenapa. bukannya harta kita pun.

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 11:19 ×

MV ni puas terima kata2 org ckp...keja krjn tp xda umah sendiri....takpelah Allah dah aturkan sesuatu untuk kita kan

Balas
avatar
admin
13 November 2014 at 11:07 ×

Layanan sesama manusia kenalah sama rata...tapi dah lumrah alam kot, yang berdarjat lagi dipandang tinggi...kes antara dua darjat la ni...

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment