JANGAN DITANYA BERAPA BAKI CUTI KU - INILAH REALITI

Tuesday, 11 November 2014

JANGAN DITANYA BERAPA BAKI CUTI KU


Amboi.. tajuk tak menahan.. hihi.. 

Anak sedara saya, Nil call. Excited nak mai rumah saya time cuti sekolah. Eh dah nak dekat cuti sekolah!




Seronoknya depa.. Cuti .. Tapi, Mak Uda ni yang sedih.. huhu. Pilu je hati bila melihat baki cuti sendiri. Nampak gayanya, bila anak sedara mai JB nanti. duduk rumah je. Kita jalan hari Jumaat dan Sabtu je. Sebabnya Mak Ude tak de cuti. Ha, boleh gitu?. hihi.. Kesian anak -anak sedara Mak Ude ye.. Eleh, kalau Mak Ude ada cuti banyak pun, korang duduk rumah jugak. Sebabnya Pak Ude kan kat Batu Pahat. hikhik.. 

Walau cuti rehat dah tinggal sikit, saya tetap ok je. Tak menyesal pun. Iyalah, sebab guna cuti di jalan yang betul. Bukan cuti saja-saja.. Semua digunakan dengan perkara yang bermanfaat.. Bukan cuti untuk bermalas-malasan kan. Hahaha.. Alasan!

Dahla, jangan nak tanya-tanya berapa baki cuti saya. Tapi, walau sikit, masih boleh ambil lagi tu kalau nak. hihi.. (Eh ada hati tu nak cuti lagi!) Selagi masih ada angka kat baki cuti tu, ambil je. Tahun depan kumpul balik cuti. hihi.





25 comments:

  1. akak pon ada g cuti wpon sendu2 jer he3

    ReplyDelete
  2. emmm...ambil2 jangna tak ambil..:) . kalau tak guna boleh bawa ke tahun depan...

    ReplyDelete
  3. mak uda jangan sesedih...banyak aktiviti boleh buat bersama walaupun dok kat rumah...kita main masak...masak...kan..hehehe

    Salam Perkenalan Sis

    http://kisahpondokkecil.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Nak tanya jugak... hahahhaa seronot la bebudak cuti sekolah, takper lepak umah pun boleh at least environment lain..kan umah mak Ude.

    ReplyDelete
  5. Cuti saya banyak lagi, kumpul sebab nk jaga ank bila mak ayah g umrah nanti...klo nak, amikla ni sikit...hihi

    ReplyDelete
  6. Sekapal lah kita, tahun depan baru boleh amik cuti. Ada baki sikit, tapi sayang pulak

    ReplyDelete
  7. hehe jijah ada 20 hari lagi.. banyak! tp xleh cuti.. staff xcukup..huu

    ReplyDelete
  8. msm cuti sekolah mmg plg takut bila kena serbu anak buah ... budget oh budget ... heh heh

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum...IR,

    cuti mselim3 pun dah tak byk... takper tahun depan kumpul lagi k..

    mselim3

    ReplyDelete
  10. kalau dh tersesak mabil je tapi klau rasa x perlu carry foward tuk thn depan mana tahu...nk guna cutoi byk nanti..sis doakan yg terbaik buat Ros tu

    ReplyDelete
  11. ros, teringat masa keja keja dulu, memang sayang sangat cuti. Takut-takut emergency anak demam ke, sakit ke. Kena plan cuti betul2. Skang dah tak keja, jadi WAHM buat shaklee dah tak kisah pasal cuti. Sebabnya setiap hari keja. Takdak cuti langsung hehehe... kalau plan nak holiday, dok kena tengok cuti en suami la plak. :)

    ReplyDelete
  12. @ziezah.comaduh jelesnya ngan JIjah.. banyak tu, 20 hari...

    ReplyDelete
  13. @Jari Manisthanx kak JM... tu lah, perancangan tu kena betul betul.. tapi nak buat macam mana kan..

    ReplyDelete
  14. naniey tak tau cuti ada berapa hari lagi..haaa boleh gitu??hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh mesti banyak lagi tu kan. tu yang tak ingat ;)

      Delete
  15. Replies
    1. takpe Mv.. sekurang kurangnya masih ada :)

      Delete
  16. baku cuti aku maunye tgal 10 hr lagi nk simpan nk jln2 hjg tahun ni

    ReplyDelete
  17. still ada 8hari lagi.. tapi tak tau lah hujung tahun nnati boleh simpan atau tak hehe

    ReplyDelete
  18. Klo yg krjn nie ciput je gaji. Sy tggl 4ari je. Tu pn xnk pkai. Simpan :)
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  19. lya sekarang dah unpaid leave.

    ReplyDelete
  20. hihihi nanti nak pi rumah Mak Ude gak.. bawak kite jalan jalan legoland :D

    ReplyDelete
  21. Sabar tau, Ros..
    Ajaklah depa datang jalan2 rumah Ros.
    Mesti depa tambah seronok.

    ReplyDelete