JANGAN DITANYA BERAPA BAKI CUTI KU


Amboi.. tajuk tak menahan.. hihi.. 

Anak sedara saya, Nil call. Excited nak mai rumah saya time cuti sekolah. Eh dah nak dekat cuti sekolah!




Seronoknya depa.. Cuti .. Tapi, Mak Uda ni yang sedih.. huhu. Pilu je hati bila melihat baki cuti sendiri. Nampak gayanya, bila anak sedara mai JB nanti. duduk rumah je. Kita jalan hari Jumaat dan Sabtu je. Sebabnya Mak Ude tak de cuti. Ha, boleh gitu?. hihi.. Kesian anak -anak sedara Mak Ude ye.. Eleh, kalau Mak Ude ada cuti banyak pun, korang duduk rumah jugak. Sebabnya Pak Ude kan kat Batu Pahat. hikhik.. 

Walau cuti rehat dah tinggal sikit, saya tetap ok je. Tak menyesal pun. Iyalah, sebab guna cuti di jalan yang betul. Bukan cuti saja-saja.. Semua digunakan dengan perkara yang bermanfaat.. Bukan cuti untuk bermalas-malasan kan. Hahaha.. Alasan!

Dahla, jangan nak tanya-tanya berapa baki cuti saya. Tapi, walau sikit, masih boleh ambil lagi tu kalau nak. hihi.. (Eh ada hati tu nak cuti lagi!) Selagi masih ada angka kat baki cuti tu, ambil je. Tahun depan kumpul balik cuti. hihi.





Previous
Next Post »

25 comments

Click here for comments
lia
11 November 2014 at 17:20 ×

akak pon ada g cuti wpon sendu2 jer he3

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 17:29 ×

emmm...ambil2 jangna tak ambil..:) . kalau tak guna boleh bawa ke tahun depan...

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 17:44 ×

mak uda jangan sesedih...banyak aktiviti boleh buat bersama walaupun dok kat rumah...kita main masak...masak...kan..hehehe

Salam Perkenalan Sis

http://kisahpondokkecil.blogspot.com

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 17:50 ×

Nak tanya jugak... hahahhaa seronot la bebudak cuti sekolah, takper lepak umah pun boleh at least environment lain..kan umah mak Ude.

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 17:55 ×

Cuti saya banyak lagi, kumpul sebab nk jaga ank bila mak ayah g umrah nanti...klo nak, amikla ni sikit...hihi

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 18:25 ×

Sekapal lah kita, tahun depan baru boleh amik cuti. Ada baki sikit, tapi sayang pulak

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 18:52 ×

hehe jijah ada 20 hari lagi.. banyak! tp xleh cuti.. staff xcukup..huu

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 19:23 ×

msm cuti sekolah mmg plg takut bila kena serbu anak buah ... budget oh budget ... heh heh

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 20:05 ×

Assalammualaikum...IR,

cuti mselim3 pun dah tak byk... takper tahun depan kumpul lagi k..

mselim3

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 20:29 ×

kalau dh tersesak mabil je tapi klau rasa x perlu carry foward tuk thn depan mana tahu...nk guna cutoi byk nanti..sis doakan yg terbaik buat Ros tu

Balas
avatar
admin
11 November 2014 at 23:38 ×

cuti segali boleh kakkk!

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 01:22 ×

ros, teringat masa keja keja dulu, memang sayang sangat cuti. Takut-takut emergency anak demam ke, sakit ke. Kena plan cuti betul2. Skang dah tak keja, jadi WAHM buat shaklee dah tak kisah pasal cuti. Sebabnya setiap hari keja. Takdak cuti langsung hehehe... kalau plan nak holiday, dok kena tengok cuti en suami la plak. :)

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 08:22 ×

@ziezah.comaduh jelesnya ngan JIjah.. banyak tu, 20 hari...

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 08:23 ×

@Jari Manisthanx kak JM... tu lah, perancangan tu kena betul betul.. tapi nak buat macam mana kan..

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 10:59 ×

naniey tak tau cuti ada berapa hari lagi..haaa boleh gitu??hihi

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 10:59 ×

MV tinggai 1 hari jer huwaaaaaa

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 11:02 ×

baku cuti aku maunye tgal 10 hr lagi nk simpan nk jln2 hjg tahun ni

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 12:45 ×

still ada 8hari lagi.. tapi tak tau lah hujung tahun nnati boleh simpan atau tak hehe

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 16:42 ×

Klo yg krjn nie ciput je gaji. Sy tggl 4ari je. Tu pn xnk pkai. Simpan :)
Belog Miss Balqis

Balas
avatar
admin
12 November 2014 at 20:15 ×

lya sekarang dah unpaid leave.

Balas
avatar
admin
13 November 2014 at 01:01 ×

wahhh mesti banyak lagi tu kan. tu yang tak ingat ;)

Balas
avatar
admin
13 November 2014 at 01:02 ×

takpe Mv.. sekurang kurangnya masih ada :)

Balas
avatar
admin
13 November 2014 at 11:02 ×

Soalan sensitif tu Ros :) hihih

Balas
avatar
admin
13 November 2014 at 13:03 ×

hihihi nanti nak pi rumah Mak Ude gak.. bawak kite jalan jalan legoland :D

Balas
avatar
admin
14 November 2014 at 02:20 ×

Sabar tau, Ros..
Ajaklah depa datang jalan2 rumah Ros.
Mesti depa tambah seronok.

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment