TEKSI..teksi - INILAH REALITI

Wednesday, 16 January 2013

TEKSI..teksi

 


Selamat pagi..

Dah tiga hari kena pegi kerja naik teksi.. Kalau hari-hari naik teksi, kopak poket.. hihi.. Tapi, nak buat macam mana kan. Terpaksa.. Suami tak boleh hantar minggu ni, ada latihan rugbi. Naik pergi kerja sendiri, masih dalam proses nak ambil lesen. hihi..

Hari pertama nak teksi, saya keluar awal dari rumah. Sebab kena berjalan ke jalan besar kan. Dalam 10 minit la berjalan. Susah jugak nak dapat teksi pagi-pagi. Memang teksi banyak, tapi tak nak berhenti. Ada penumpang dah kat dalam. huhu.. Dalam 20 minit saya menunggu. Akhirnya ada jugak teksi. Terima kasih pak cik teksi :)


Pastu masa saya balik kerja, saya borak-boraklah dengan jiran. Jiran saya tu bagi nombor telefon teksi. Dia kata tak payah susah-susah nak ke jalan besar, dan tahan teksi. Call je teksi, nanti dia masuk dalam kawasan flat saya tu. OH, sungguh senang :) Apalagi, keesokkannya saya pun call je. Dalam 5 minit dah sampai. Pusat teksi ni beroperasi 24 jam. Yang bestnya, tiada caj tambahan dikenakan :)





p/s :  Moga segala yang dirancanng berjalan lancar dengan izin Allah :)

15 comments:

  1. Kak Nurul klu dulu hubby ada OS selalu jugak nak teksi ngan anak2.

    ReplyDelete
  2. itulah kalu menunggu tuh kadang bkn main payah nk jumpa teksi yg kosong kan, hehehe itulah lenkali kene amik lesen cpt2...

    ReplyDelete
  3. fuhhh..kena spent byk duit kan nk nek teksi ni..

    ReplyDelete
  4. Naik la bus rapid KL plak pasnie.. =p

    ReplyDelete
  5. huhu kalo tiap2 ari kena naik teksi..mmg boleh kopak..lagi2 kalo time tu traffic jam..huhuhu

    ReplyDelete
  6. mmg kopak duit ... heheh tp selesa

    ReplyDelete
  7. Memang bagus kalau ada kemudahan teksi macam tu kan. Kita tak perlu susah2 keluar cari teksi. Tapi kalau hari2 naik teksi boleh tahan juga nak membayarnya memang kopaklah duit kita. Tapi takpe yang penting sampai kat tempat kerja..:)

    ReplyDelete
  8. sng la kalau teksi yg dtg ambik..takyah susah2 nk cari.

    ReplyDelete
  9. pernah dulu kat tangkk..mmg giler lah nak naik teksi mahal pula

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah..kan senang :D

    hati2 ye ros :D
    jaga diri :D

    ReplyDelete
  11. teksi memang mahal, tapi selesa kan..

    ReplyDelete