GAMBAR POKOK BUNGA ROS CANTIK

October 28, 2013



Selamat pagi kawan-kawan semua :)

Apa khabar?.. Moga semuanya siaht selalu.. Alhamdulillah.. Kita masih dipanjangkan usia untuk meneruskan kehidupan.. 

Pagi ni, saya nak kongsikan gambar bunga Ros saya.. hihi.. Ada hobi baru kali ni. Menanam bunga.. Hobi sebelum ni iaitu menjaga ikan dan burung masih diteruska.. Cuma tambah lagi satu hobi,.. hikhik.. Alkisahnya saya ni memang suka tanam bunga masa duduk dengan mak dulu.. Mak saya tanam banyak jenis bunga.. Bila dah kahwin ni, duduk pulak rumah yang  bertingkek-tingkek, tak dapat nak teruskan minat tu.. Tapi, sabtu lepas, saya pergi pasar tani di Larkin. Banyak sangat bunga cantik-cantik, orang jual. Singgah kejap. Tengok-tengok.. Sekali boleh terbekenan kat bunga Ros.. Ada warna pink dan putih je. saya ambil pink.. Nanti nak cari Ros merah pulak.. Banyak yang dah habis.. Tanah, baja pun habis.. Ramai yang beli :) 

Jom layan gambar pula yer.. Saje nak letak banyak-banyak ni.. Suka dengan warna dia.. 













Saya letak kat balkoni rumah pokok bunga Ros ni. Gambar yang atas kerusi, kat dalam rumah tu, sebab masa tu syaa alihkan. Petang semalam angin kuat dan hujan lebat sangat. Jatuh pokok bunga  Ros saya.. hihi..

Petang ni, kalau sempat nak gi cari pasu besar sikit ngan tanah.. Nak alihkan dia.. 



You Might Also Like

26 comments

  1. cantiknya bunga ros dia..sesuai ngan ros sebab suke bunga ros..hihi..

    bunga ros ni kena pandai jaga kan?

    ReplyDelete
  2. cantiknya pink dia. :D
    shocking pink katanta :)

    ReplyDelete
  3. cantik bunga ros tu kembang nya..

    ReplyDelete
  4. Cantikkk.. fresh je tgk bunga ros tu.. kaler pink plak mmg menampakkan rose tu fresh =)

    ReplyDelete
  5. hehehe.. cantik jugak. tanam la bunga lain jugak. confirm berseri dalam rumah. hehe

    ReplyDelete
  6. wah mesti tangan sejuk ni, pandai bertani... ^_^

    ReplyDelete
  7. wahhhh..cantik ..mesti wangi nih hehe...

    ReplyDelete
  8. Kalo dah minat semua boleh jadik kan~
    akak duk rumah atas tanah pon malas nak tanam bunga.. hehehehe

    ReplyDelete
  9. cantik.. mesti bau pon wangi.. :)

    ReplyDelete
  10. seronok bila tengok bunga tu kembang elok je...

    ReplyDelete
  11. wow..cantiknye.. seindah namamu la ros.. haha.. tgn ros ni mmg sesuai tanam bunga ye.. serius cantik sgt.. ;)

    ReplyDelete
  12. cantikjerkan.. akakpun paling suka bunga rosler..
    teringat dulu2 kalau gambar bungani selalu jadi poskad dan kad raya...

    ReplyDelete
  13. cantiknyer... pink lak tu kaler dia... beli kt sini ke dik?... akak tkt nk beli bunga ros lawo2 gitu... tkt tnm2 tp tak hidup huhuhui

    ReplyDelete
  14. cantiknya.. akakpun ada tanam pokok bunga tapi tangan panas kot pokok tu mati.. nanti nak try tanam ros jugak lah.. ^_^

    ReplyDelete
  15. gemuk! gebu! cantik je bunga ros! ;P

    ReplyDelete
  16. wow cantiknya.. mekar je bunga ros tu

    recent post : 4 Hari Tak Update Entri

    ReplyDelete
  17. Aritu saya ke cameron highland, ada beli bunga ros ( beli utk diri sendiri jer), tapi lama2 dah layu. Sedihhh...

    ReplyDelete
  18. cantiknye bunge ros ros.. hihi.. pink colour lagi..

    ReplyDelete
  19. cantiknya...sedang mekar elok je

    ReplyDelete
  20. Cantinya daun nampak hijau dan bunga pun banyak. Berbaloi beli.

    ReplyDelete
  21. cantik rose tu..kembang mekar lagi

    ReplyDelete
  22. sah cantik bunga ros ni...

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS