HELMET PINK DAH HILANG !

January 02, 2014



Saya ada letak gambar helmet kesayangan saya yang berwarna pink dalam entry ni , TUNGGANG DENGAN SELAMAT..


Nak tahu tak, helmet tu dah hilang! Uwaaa... sedihnya saya.. Hari-hari saya akan pakai dia untuk pergi dan balik kerja. Encik suami hantar saya naik motor... Tak sangka jodoh saya dengan helmet tu tak lama.. Sedihnya...

Lokasi hilang : Bazar Karat, Johor Bahru.
Tarikh hilang : 27 Disember 2013.
Masa kejadian : Lebih kurang jam 9.00 malam .

Malam tu, saya keluar dengan encik suami gi Bazar Karat kat JB ni ha.. Selalunya memang akan bawa dan pegang je helmet tu.. Tapi, benda nak jadikan. alam tu sangkut kat bawah motor.. Samapi sana dalam pukul 9 malam la. Bila dah habis ronda-ronda, patah balik gi parking motor, tengok helmet dah tak ada.. Tujuan saya  nak pi tu nak beli remote Astro.. Tapi, malam tu remote tak dapat, helmet yang hilang..

Awal dorang buat keje tu ek.. Sampainya hati.. Masa tengok helmet dah tak ada tu, saya sedih sangat.. Terus nangis.. Tinggal serpihan tali je, bekas gunting/pisau... Malam tu, terpaksa balik rumah tak pakai helmet.. Suami saya punya helmet tak hilang. Mungkin sebab helmet tu warna putih. Orang yang curi tu nak warna pink. Lagipun, kalau dia jual balik, harganya masih tinggi kot?...

Masa tu memang saya ada cakap macam-macam.. Sebab geram.. Tapi, suami saya sabarkan saya.. Beliau cakap mungkin itu memang bukan hak kita.. Sebab tu tak lama kita dapat pakai.. Pastu saya call mak malam tu jugak. Ngadu helmet hilang sambil nangis-nangis.. Mak siap gelak lagi.. hihihi.. Pastu mak suruh dokan yang baik-baik je. Ada hikmah di sebalik kejadian tu..

Tinggal kenangan.. Sekarang ni pakai helmet hitam biasa je gi keje.. Tak beli pun helmet baru..




You Might Also Like

17 comments

  1. helmet comel sgt kot..tu yg org berkenan..huhu sabar ye..mgkin betul ada hikmah tu..

    ReplyDelete
  2. Alooo. Kiutnyaaa. Pink gitu. Nak kena beli helmet baru la gamaknya nanti.

    ReplyDelete
  3. wohoo bzar karat ramai pencuri.. klw nk tggal hlmet kat mtor.. pastikan helmet tu ms 30 :P

    ReplyDelete
  4. salam
    singgah pagi
    sory x sempat nak komen banyak bz day

    ReplyDelete
  5. amboi.. pes time tengok helmet kaler pink macam tu.. ahaha

    ReplyDelete
  6. cute jeeee kaler helmet tuu...sungguh jambu...hehehehe...pakai jee helmet bodo, ros..pakai hat lawa² nie kang menarik perhatian si pencuri....

    ReplyDelete
  7. aduh...jahat betul pencopet tu kan....tapi mmg pun dik...mnane2 helmet cantik laju je dieorg tibai...sabar key....lepas nikene bawak jek takleh tinggal kat motor...

    ReplyDelete
  8. sayangnya helmet pink ilang..mesti pencurik tu nak hadiahkan kat awek dia..choi..

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum ros...kesian nyer..:)

    ReplyDelete
  10. betul akat mak ros tu . ada hikmahnya . sekurang2nya helmet hitam tak ler jadi melukut di tepi gantang ... heheheeee

    ReplyDelete
  11. geram gaknya diorg tengok helmet pink...sabar k...

    ReplyDelete
  12. Mcm comey je helmet, pinky g2.. Sbb 2 ada y bkenan

    ReplyDelete
  13. Nampaknya, law berjalan pun kena guna helmet gak sis. Banyak pencuri dah sekarang nie.

    ReplyDelete
  14. hihi. pengalaman ros dgn ciksu.
    ciksu pon hilang helmet tau. tpi yg biasa je la.
    masa tu ciksu pi giant plentong. skali masa nk blk tgk helmet dh xda. apa lagi, teriak la ciksu. sambil naik moto, dgn menangisnya, dgn mulut dok mengomel mcm mcm. hahaa. blk pon xpakai helmet. pastu terus cikabe bwa beli helmet baru..

    ReplyDelete
  15. alahai sayangnya dah la comey.. hehe..

    ReplyDelete
  16. Comel sgt helmet tu...tu yg si tgn pjg berkenan tu kot..tggi value tu helmet tu...

    ReplyDelete
  17. Akakpun masa rider dulu penah gak hilang helmet, tapi pastu, tak berani simpan kat motor dah. Comel jugak helmet pink ni ye? Ros, Ros dah cuba berubat dengan DR Hamid Arshad tak? Cer cari page dia kat Facebook

    ReplyDelete

FOLLOWERS

CONNECT

SEO Reports for inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com PRchecker.info free web site traffic and promotion APDM SAPS