GELABAH MINYAK HABIS!

Assalamualaikum.

Dah tidur ke tu? Yelah dah pukul 11 lebih menghampiri jam 12. Mesti ramai yang dah belayar. Hikhik. Cik Rose pula mata segar gara-gara minum susu latte! Nasib esok cuti. So, berjagalah malam ni. Elok pula tadi gi minum susu latte tu. Maklumlah memang suka yang berunsurkan kopi!

Gelabah minyak habis! 
Siapa yang ada perangai macam ni? Ha, Cik Rose la tu! Kadang tu jarum tu injak sikit je tal sampai separuh dah kalut nak isi minyak! Cik Rose naik skuter pergi kerja. Memang akan pastikan minyak tu full. Takut benar minyak habis tengah jalan. Hahaha. Imaginasi tu tinggi sangat. 


Kalau ikut gambar kat atas ni dah comfirm Cik Rose yang kiri tu kalau naik motor. Maklumlah ta pandai memandu. So tak tahu situasi kalau Cik Rose memandu. Tapi, kalau naik kereta dengan ayah atau suami, keduanya memang jenis yang kanan. "I know my car sangat!". Hahaha. Kadang Cik Rose yang over gelabah tengok lampu dok kelip-kelip. Hihi. Tapi ayah atau suami tenang jer handle situasi.  

Lain orang lain ragamnya.

Yang penting, memang betul. "We know ourself better". Kan?


Previous
Next Post »

5 comments

Click here for comments
21 October 2016 at 09:16 ×

kalau cikna lak terbalik... cikna jenis "i know my car" klu suami "Damn,i need to fill up".. selalu b'telagah dlm kete,huhuu.....;-)

Balas
avatar
admin
21 October 2016 at 09:30 ×

akka pun mcm rose jgk...
tp idak la msh banyak lg dh nk isi...
selalu kalau bar tu dh tinggal 2 bar akak cpt2 gelabah nk isi... sedangkan kalu laki akak siap blh pusing2 kl lg ngn 2 bar tu

Balas
avatar
admin
21 October 2016 at 09:39 ×

hahahahaha.. ayah kita la tu yang second.

Balas
avatar
admin
21 October 2016 at 21:17 ×

Samala kitee.. Tak pandai memandu gak.. Sebelum ni ke mana2 merempit jer ngan motor.. Skrg ni dah ada anak kecik tak boleh dah la nak merempit.. Kena mintak tlg suami gak bawak gi memana.. Huhu~

Balas
avatar
admin
Liana
28 October 2016 at 21:21 ×

Percaya tak kalau sy ckp sy tak pernah isi minyak. Hahaha

Balas
avatar
admin
Thanks for your comment